CDR.cz - Vybráno z IT

Harmonix vstupují na Kickstarter. Chtějí obnovit značku Amplitude

Amplitude
Vývojáři úspěšných hudebních titulů Rock Band nebo Dance Central se chtějí vrátit ke kořenům. Svou starší značku Amplitude oblečou do HD kabátku a představí na nové generaci konzolí.

Akčně laděná hudební hra Amplitude si svou slávu užila v éře PlayStationu 2 a de facto odstartovala rozvoj žánru ve světě. Ve své době se těšila velké popularitě, vývojáři vsází na to, že zájem ze strany komunity i přes moderní věk neupadl. Přesto se chtějí novým technologiím přizpůsobit.

K tomu potřebují podporu fanoušků. Na Kickstarteru žádají 775 tisíc dolarů v 17 dnech. V době publikace článku už titul podpořilo téměř 4,5 tisíce lidí, Harmonix mají za jediný den na kontě skoro 150 tisíc dolarů.

"S pokrokem v technologii a obrovskými tvůrčími skoky vpřed našeho týmu věříme, že můžeme obnovit značku Amplitude a na současné generaci konzolí připravit ještě úžasnější zážitek, než kdy dříve," píšou tvůrci na Kickstarter.

Dodávají, že jejich cílem je mimo jiné připravit aktualizovaný soundtrack, zaměřit se na propracovanost vizuálních efektů a vyladění ovládacího modelu. "Jsme přesvědčeni, že jsme schopni udělat hru, která nebude předchůdci dělat ostudu," tvrdí vývojáři.

Oceňované studio vsází i na fakt, že řada vývojářů, která se podílela na tvorbě původní hry, je stále součástí firmy. Můžeme se tedy spolehnout, že vývoj se bude posunovat tím správným směrem. Jejich cílem je modernizovat a vylepšit prvky, které si to zaslouží.

Mimochodem, pokud přispějete 8 tisíci dolary, Harmonix uspořádají párty přímo u vás doma (opravdu).

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Harmonix vstupují na Kickstarter. Chtějí obnovit značku Amplitude

Úterý, 6 Květen 2014 - 20:21 | Tomas Liptak | Pridem mi to kus vela penazi za takuto hru...

Zobrazit diskusi