CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k HBO zuří. Skoro polovina 5. série Game of Thrones unikla na internet

Nevěřím že by uniklé díly nějak poškodily seriál a ani příjmy. Seriál je už takový pojem že fanoušci se postarají že HBO škodné nebude. S úsměvem jsem zaznamenal že se autor správy opoměl zmínit že samotné HBO připustilo že piráti dostali hru o trůny na absolutní špičku sledovanosti a proto jim vrásky nedělají. Já si stáhl také první díl. Byl jsem tak natěšený že to bylo silnější než já. To mi ale nezabrání si objednat tuto řadu na DVD jak vyjde. Pokud je produkt dobrý tak tento fakt piráti jen rozfoukají do všech světových stran a jen mu to pomůže. V mích očích je třeba díky špatné obchodní politice poškozován seriál Vikings, který je s každou sérií lepší a lepší a mohu ho nákupem DVD podpořit? Nemohu, protože se u nás nevysílá a ani neprodává na nosičích.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ja mit doma stahnutej serial v HD nebo FHD kvalite, tak uz si teda DVDcka rozhodne nekupuju. Proc taky? Vzdyt uz to mam doma a videl jsem to.

Lepsi by bylo, kdyby se kazdy dil dal pustit z netu za 20-50kc, SD-HD-FHD kvalita a nejakej rozumnej bitrate (aspon 15000 i kdyby se na nacteni melo cekat, 25000 v te nejvyssi kvalite za 50,-). S tim, ze si ho clovek za ty prachy nemuze stahnout, ale muze kdykoliv prehrat znova (max 3x).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To ja naopak kaslu na streaming, radsi download. Kdyby to slo z netu za nejakych 50kc stahnout, rekneme v 720p alias slabsi HD, to bych bral, a u leckerych filmu bych zaplatil i kdybych je uz mel. V soucasnosti resim tak, ze na ty nej filmy jdu do kina a pak si je stahnu s tim, ze mam zaplaceno, ale je pravda, ze na kino nemam cas tak casto ... nebo cekam az to bude v televizi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"pustit z netu"
Fuj, to znamena flash prehravac nebo podobny prohlizecovy prehravac, toto opravdu nee.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proc ne? I prehravac v prohlizeci musi prece jit udelat dobre, ne?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jste to někdy pustit na velkou TV? Na monitoru je to jedno, tam stejně nesedí refresh monitoru s počtem snímků filmu. Ale pusťte nějaký stream z flashe na velkou obrazovku a při švenku to bude cukat, protože takové věci jako Vsync je zas tak moc nezajímají. Než se programátoři naučí, co je potřeba k bezchybnému zobrazení videa, tak to zjevně bude ještě dlouho trvat, bohužel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel, delam to bezne, youtube je uplna sracka, ale treba Vimeo je celkem v pohode.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ale tohle záleží na použitém přehrávači, ne na zdroji streamu. Youtube po stažení souboru a jeho puštění v MPC je OK, takže v Youtube chyba není.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já mám stále za to, že HBO žije z paušálních poplatků. A tak je asi jedno kolik lidí se bude na seriál dívat v TV a kolik ho upirátí. Důležité je, kolik lidí si platí HBO v nějakém TV balíčku, ne? A že by někdo kvůli tomuto úniku zrušil předplatné...přijde mi to nepravděpodobné. Opravte mě pokud se mýlím :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Sice to vidím podobně, ale dost možná je to i tak, že "tyhlety televize" (HBO a jim podobné) žijí hlavně z reklam? Když jim klesne sledovanost, tak jim klesnou i příjmy z reklam... Třeba se pletu, nejsem v tom machr. Nicméně HBO nemám a pořizovat nebudu, stejně jako přehršel jiných kanálu na kabelovce.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by byla pro mne novinka že HBO žije z reklam. Jak už zde bylo výše poznamenáno HBO žije z předplatného svého kanálu a z prodeje licenčních poplatků své produkce a není to kanál zdarma. HBO není NOVA nebo PRIMA, a nejde tu o velikost ale obchodní model.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

IMHO právě naopak. Tedy ne, že někdo předplatné kvůli tomu zruší, ale že si předplatné kvůli tomuto seriálu právě objedná/zakoupí a tím HBO vzroste příjem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"jak toto zahýbe se sledovaností první poloviny nové sezóny?"
absolutne nijak, nikto to s tou hnusnou kvalitou pozerat nebude, takze si pekne pockame na 720p/1080p ripy druhy den po premiere.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no cudoval by si sa kolko ludi si rado pozrie napr. aj CAM verzie a podobny odpad :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Presne, "smartfounakum" je to jedno.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

pozerat GOT na smartphone je ako pit vino z flase.... prznenie. To by mi respekt nedovolil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja patrím do kategórie, ktorá si HBO platí iba v čase tohto seriálu. Zase nie je to kanál kde je veľa úžasných filmov aby sa mi oplatilo živiť ho.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ten serial vysilala CT tak jsem je jej nahraval, kdyz uz kolem nej byl takovy poprask. Rikal jsem si ze to asi bude neco extra. Prvni dil jsem dokoukal a zbytek smazal. Kniha je fajn, ale v tom serialu mne ty postavy nedokazaly zaujmout. Nejsem moc velky fanda serialu, z tech "akcnich" jsem videl celeho snad jen Dextera a Homese. A kdysi Twin Peaks. Z ostatnich se obcas u neceho zastavim pri prepinani mezi kanaly, ale cilene nic nesleduji. Ale takovou Futuramu nebo Earla si obcas sjedu cele.
Pokud jde o obrazovou kvalitu, mne osobne staci SD. Na TV koukam ze 3 metru kde ty rozdily uz nevidim, kdyz se u PC natahnu, tak mam monitor taky vzdaleny 1,5 metru .

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

rozdiel medzi uniknutymi SD verziami a 720/1080 na fullHD telke musi vidiet snad aj Stevie Wonder...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja netvrdim, ze mam fullHD. Kdyz jsem pred lety porizoval 50" plasmu tak bylo zrovna obdobi kdy FullHD teprve zacinalo a cenove navyseni oproti SD bylo nezajimave. A vzhledem k tomu, ze na sledovani TV mam cim dal tim mene casu tak tu plazmu klidne necham jeste dozit.
Navic - radeji se podivam na dobry film v SD nez se nekde honit za ripem UHD u ktereho uz v puli vim, ze jej vzapeti smazu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ROFL:o) Komentar je vtipny, protoze je pravdivy:o)
Ja uz tak minimalne 5 let nedokazu pochopit, ze nekdo vyrabi a taha veci v SD ...... uz v roce 2010 to byl absolutni prezitek a v SD vysilala maximalne tv hovna a uz i ta nejspis v HD ...... ale ze v roce 2015 vubec budou vznikat verze v SD a ze se najdou zoufalci, co to budou tahat? To mi prijde fakt divne .... na modemu si nestahnu ani SD a na cemkoliv rychlejsim si radeji o neco dyl pockam a stahnu HD .... donedavna jsem tahal vsechny serialy v 720p, protoze rozdil od 1080p nebyl markantni nebo dokonce zaporny diky nizkemu bitrate ... ale treba Saula jsem tahal uz kompletne v 1080p a s prichodem h.265 to bude jedina volba ......

Nejsmutnejsi je, ze i za 10 let az bude vsechno ve 4k nebo spis 8k, tak budou porad kinosmazkove 700MB ripy, aby se vesly na CDcko ..... CDcka? Chapete to? Kdyby treba aspon DVD, ikdyz to je taky uchylarna ... DVD vypalovacku jsem vyhodil uz tak pred 10ti lety jako zcela nepotrebnou picovinu, protoze na 4GB disky by palil leda idiot, ale oni se snad jeste najdou zoufalci, co vypalujou placky (idealne 650MB CDcka) ...... v dobe 8TB disku? Chape to nekdo?:o)))

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mám to s GoT podobně, "bohužel" jsem napřed četl knížky a po nich mě to televizně působící ztvárnění nedokázalo zaujmout. Nakonec jsem zbytek první řady jen proklikal kvůli Daenerys :) a dál už to ignoruju úplně.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

vcera bylo HBO pristupne zadarmo, normalne ho mam kodovane a vcera kdys jsem prez nej prejizdel tak najednou koukam ze funguje, a tak jsem se dopidil ze je na 4 pondeli zdarma krave kvuli nalakani na Game of Thrones :) takze minimalne prvni 4 dily muze sledovat kdokoliv kdo ma HBO naladene i bez placeni

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Takže celý ten humbuk okolo uniklých dílů je promo akce HBO?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na sledovanosti se to samozrejme neprojevi, mozna se jim zvedla reklama ..... osobne to nesleduju a nevidel jsem jediny dil, ale na kino smazku bych se urcite nedival ....
Jinak, co se tyce nakladu 6mil.USD na epizodu, tak ty naklady jsou presne takove, jake jsou ochotni zaplatit .... honorare za filmove role jsou proste uplne nesmyslne ..... filmy se i pres pirateni budou vysilat do te doby nez bude pro herce vyhodnejsi hrat v divadle nez ve filmu .... proc by mel mit nejaky herec honorar za tyden prace vetsi nez co vetsina vydela za cely zivot? Je to nesmysl, takovy honorat ma primo umerny tomu, co film vydela ..... mel stesti, ze dostal dobre placeny dzob, ale nic nezarucuje, aby se herectvi nestalo zcela regulerni praci, za adekvatni ohodnoceni a ne nesmyslne vydelky jak maji dnes ..... pred 100 lety byli herci placeni stejne jak delnici ... vynalez televize a americky kapitalismus je kapatultoval na vrchol, no a ted zase intenret vrati veci do normalu ....... Buh dal, Buh vzal:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.