CDR.cz - Vybráno z IT

Herní konzole Nvidia Shield se bude prodávat za 349 dolarů

jellybean-shield
Lidé se dnes mohou zabavit hraním her už na obyčejném smartphonu. Jak to tak vypadá, herním konzolím odzvonilo. Nebo ne? Získá Project Shield s Androidem hráče na svou stranu?

Společnost Nvidia svůj Project Shield představila na veletrhu CES 2013. Firma se snažila sloučit několik technologií do jednoho kompaktního celku a to se jí, zdá se, povedlo na jedničku. Herní konzole Shield je obdařena procesorem Tegra 4 s 2 GB RAM, vnitřní pamětí o velikosti 16 GB a operačním systémem Android Jelly Bean. Multidotykový Retina displej s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů má úhlopříčku pět palců. Nesmí chybět podpora Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Mezi další vlastnosti konzole patří slot na paměťové karty microSD, výstup miniHDMI, jack na sluchátka, konektor microUSB, tříosý gyroskop a akcelerometr. Hmotnost zařízení je 579 gramů a jeho rozměry jsou 158 x 135 x 57 mm.

shield-top-open-tegrazoneshield-front-closed

Nedávno byla konečně zveřejněna cena herní konzole, která činí 349 dolarů, což je přibližně 7000 korun. Předobjednávky budou spuštěny 20. května na oficiální webové stránce Nvidia a zahájení prodeje je naplánováno na červen.

Displej 5", 1280×720 multitouch, 16:9
Platforma čtyřjádrová Nvidia Tegra 4, 1,9 GHz
RAM/uživatelská paměť 2 GB LPDDR3/16 GB
Konektivita miniHDMI, WiFi 802.11n, Bluetooth 3.0, microSD, microUSB
Rozměry/hmotnost 15,8 × 13,5 × 5,7 cm/579 gramů
Operační systém Android 4.2.2
Baterie 28,8 Wh

O tom, že je toto zařízení poměrně výkonné, svědčí následující ukázkové video ze hry Arma Tactics od Bohemia Interactive. Jedná se o klasickou strategickou hru, kde máte za úkol vést skupinku vojáků ke splnění určité mise. Kromě této hry budou dostupné také další zajímavé kousky, například Burn Zombie Burn!, Grand Theft Auto: Vice City, Sonic 4 Episode II THD, Dead Trigger 2, Conduit nebo Real Boxing. Shield však také zvládne streamovat hru, která běží na vašem počítači.

Jelikož je konzole obdařená OS Android, je možné s ní ovládat různé gadgety podobným způsobem, jako byste tak činili na svém chytrém mobilním telefonu se stejným systémem. Shield tak přidává hraní zcela nový rozměr. Nvidia ve svém videu jako příklad ukázala ovládání kvadrikoptéry Parrot AR.Drone 2.0.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Herní konzole Nvidia Shield se bude prodávat za 349 dolarů

Pondělí, 20 Květen 2013 - 10:14 | petr22 | Tablet + gamepad = nova konzole, o hry uz se...

Zobrazit diskusi