CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čím jsou architektury herních konzolí výjimečné?

Tohle je velice BFU článek, ale ok. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tučnáci by o tomto článku řekli, "tak to je tedy naprd .. "

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky moc nevím. Buď bych přidal víc info, nebo bych to směroval spíš jinam. Ohlédnutí hezké, ale na blogu bych čekal spíš nějaké osobní postřehy (jak se mnou vytřel nějakej zákon/prodejce/etc, praktická rada), na článek to taky není (nejedná se o aktualitu, ani test, ani recenzi). Spíš mi to přijde jako nucenej referát do školy.

Tím nechci kritizovat o naprosto nulové hodnotě, ale spíš že to mělo být někde jinde :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné zamyšlení a osvěta.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Fíha, na začátku jsem si říkal, že je to úroveň jak někde na zive.cz, ale ono to není ani to. Jak píše kolega výše - vynucený referát do školy, kde je nejdůležitější požadavek aby to mělo 838 slov, bylo to gramaticky správně a obsahu učitelka stejně nerozumí :)

Seriál o konzolích vychází už dlouho na root.cz, jmenuje se to "Historie vývoje počítačových her". To je úplně jiné kafe.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

... "umí nejlépe to, k čemu jej vyvinuli." a proto kazde dnesni herni prumerne PC umi daleko lepsi grafiku ve hrach nez skvele vyvinuta nextgen konzole...
Ja vim podstatne je to k "čemu je vyvinuli"! a to je vydelavani penez to skutecne na specializovane konzoli jde nejlepe ;)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

No to je tím, že vývojáři ještě neproniknuli do těch zmiňovaných tajů architektury. Ale výkonnostně (v hrách) strčí nové konzole i ty nejvýkonější PC dnešní doby do kapsy. Jen to chce rok, dva než vývojáři na to přijdou.

Každopádně, ikdyž to teď tak nevypadá, jsem taky fanoušek PC než konzolí :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

prepac ale hlboko sa mylis, konzole ako take su vykonostne daleko za dnesnymi PC. vyhodou je uzavretost systemu a tmy ze sa programuju hry na mieru .. ak by stvorili hru usitu presne na tvoj pocitac doma tak by bola daleko dokonalejsia ako hry na konzolach. ak berieme poslednu generaciu PS4 a XBOXa tak dnes nic zazracne neobsahuju vykonostne su zrovnatelne s lepsimy PC. ale za 5 rokov ked sa budu stale predavat a vydavat na ne hry tak PC uz budu niekde uplne inde a konzoli budu zase iba dobiehat.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

*tmy - hry

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu ten vyšší výkon u PS3, kdy museli vývojáři u některých titulů právě pro tuto konzoli osekávat detail, zatímco PC a Xbox 360 měly totožný model.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak autor přišel nato, že konzole pro hry měly vyšší grafický výkon než PC??? Už v době vydání jsou konzole s výkonem pozadu oproti průměrnému hernímu PC a neleží PC s výkonem ani po kotníky!!! Jediné v čem jsou konzole lepší je jejich "zdánlivá nižší" cena, ale stačí připlatit 3 tisíce a výkon je úplně někde jinde. Například takový PS4 stojí cca 10 tisíc a za 13 tisíc postavím PC, které bude o hodně výkonější než konzole. Další blud, že když konzole stárnou, tak je to vlastně výhoda, protože není potřeba měnit HW, ale optimalizuje se SW. No jestli optimalizace SW je snižování kvality grafiky hry takovým způsobem, že je to vidět, tak to je pěkně naprd. Například vypli nějaku funkci kontroly objektů pro zvýšení grafického výkonu a potom se stávalo, že bylo vidět třeba části věcí co byly zadveřma, ale dveře byly zavřené. Pokud chce někdo hrát hry z co nejlepším vizuální stvárněním, tak hraje hry na PC, protože na konzolích je grafika osekána tak, aby hra byla plynulá, ale na úkor vizuální složky hry!!!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ono by urcite slo optimalizovat i jinymi zpusoby, jenze to by znamenalo PRACI. Takze v praxi se hra napise na nadupane PC za 30kkc, protoze presne to ma vyvojar na stole, a pote se oseka tak, aby bezela na pomalejsi mene vykonne konzoli.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.