CDR.cz - Vybráno z IT

Hodinky FitBit pomáhají sledovat plodné dny a průběh měsíčního cyklu uživatelek

Společnost vyrábějící chytré hodinky Fitbit se brzy zaměří i na dámskou cílovou skupinu. Integruje do svých produktů monitoring v podobně sledování menstruačního cyklu či plodných dnů.

Společnost Fitbit začala připravovat rozsáhlou aktualizaci své aplikace, která přidává několik funkcí do chytrých hodinek z modelové řady Versa a Ionic. Aktualizace je již dostupná pro iOS a Windows. Uživatelé systému Android by měli mít možnost vyzkoušet si nové funkce v průběhu tohoto měsíce.

Tyto nové funkce ocení především ženy, protože se jedná o sledování menstruačního cyklu, plodných dnů, kvality spánku či jiných doprovodných zdravotních problémů. Hodinky jsou částečně závislé na datech získaných od uživatelky, ale na druhou stranu, čím více dat o sobě poskytne, tím přesnější předpověď a plánování plodných dnů získá.

Mimo zaznamenávání údajů o menstruačních cyklech umožňují hodinky zaznamenat i příznaky, jako například křeče, bolesti hlavy či nevolnost. Tato funkce doplňuje desítky dalších funkcí monitorujících zdraví svých uživatelů, které již Fitbit poskytuje. Měsíční cykly a plodné dny žen by neměly být tabu, ale přirozenou součástí života, tedy i monitoringu zdraví pomocí hodinek. 

Další novou funkcí dostupnou pro Google OS je zasílání rychlých zpráv jako například "Ano", "Ne" a "Zní to dobře!" Tato funkce je kompatibilní s různými aplikacemi pro zasílání zpráv, včetně aplikace Facebook Messenger a What's App.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Hodinky FitBit pomáhají sledovat plodné dny a průběh měsíčního cyklu uživatelek

Čtvrtek, 10 Květen 2018 - 18:25 | DRK | Už jen chybí tuto informaci sdílet s okolím přes...

Zobrazit diskusi