CDR.cz - Vybráno z IT

HP získává 50 milionů USD na modernizaci závodu v Oregonu díky zákonu CHIPS

Zdroj: Shuttestock

Společnost HP získala finanční podporu ve výši 50 milionů dolarů v rámci zákona CHIPS a Science Act na modernizaci svého závodu v Corvallis, Oregon. Investice umožní rozšíření výroby čipů pro biologické vědy, přinese více než 250 nových pracovních míst a posílí technologický výzkum a vývoj. Tento krok je součástí širšího úsilí o posílení americké výroby polovodičů a zvýšení konkurenceschopnosti na globálním trhu.

Modernizace s dopadem na výzkum a vývoj

Nové investice budou zaměřeny na "lab-to-fab" zařízení, která kombinují výzkum a vývoj s výrobou čipů. Tento přístup má za cíl podpořit vývoj pokročilých čipů určených pro zařízení používaná v biologických vědách, například pro objevování léků, výzkum jednotlivých buněk a vývoj buněčných linií. HP plánuje také posílit technologii mikrofluidiky, která se zabývá studiem chování a řízení tekutin na mikroskopické úrovni. Jak uvedl Enrique Lores, prezident a generální ředitel HP, mikrofluidika má potenciál přinést revoluční změny napříč různými průmyslovými odvětvími, přičemž poskytuje rychlost, efektivitu a přesnost, které mohou otevřít cestu k novým inovacím v biologických vědách a technologiích.

Zákon CHIPS a jeho dopady na Americký průmysl

Zákon o čipech a vědě, jehož hodnota činí 280 miliard dolarů, byl podepsán prezidentem Bidenem v roce 2022 a jeho cílem je podpořit výrobu polovodičů v USA a zvýšit konkurenceschopnost amerických firem na globálním trhu, především vůči Číně. Tento zákon zahrnuje 39 miliard dolarů na dotace pro domácí výrobu čipů a 13 miliard dolarů na školení pracovní síly, což reflektuje snahu o posílení nejen výrobních kapacit, ale i odborných znalostí v této klíčové oblasti.

Zdroj: Shutterstock

HP je posledním z řady technologických gigantů, kteří využívají podporu z tohoto zákona. Mezi předchozími příjemci jsou například Intel s 8,5 miliardami dolarů, TSMC s 6,6 miliardami dolarů a Samsung s 6,4 miliardami dolarů. Dalšími významnými příjemci jsou GlobalFoundries, která získala 1,5 miliardy dolarů, a Texas Instruments s 1,6 miliardy dolarů. Tato finanční podpora je určena k rozvoji výrobních kapacit pro starší čipy, které se používají v různých technologiích včetně telefonů, zařízení a obranného vybavení.

Budoucnost závodu v Corvallis

Závod HP v Corvallis je jedním ze tří globálních výzkumných a vývojových center společnosti. Na ploše o velikosti 80 000 čtverečních stop zde bylo dosud inkubováno 39 startupů, z nichž 20 bylo vyčleněno z fakult a studentů Oregonské státní univerzity. Tato zařízení jsou důležitá nejen pro výrobu křemíku, ale také jako klíčová součást inovačního ekosystému v regionu. HP rovněž spolupracuje s Portland Community College na školení a náboru nových talentů, což posiluje její vazby s místní komunitou a podporuje růst pracovních míst.

Předběžné memorandum o podmínkách (PMT), které bylo uzavřeno, je zatím nezávazné a podléhá splnění určitých milníků. Po dokončení podrobného přezkoumání žádosti HP zahájí ministerstvo obchodu proces due diligence, během kterého bude vyjednávat konečné podmínky financování.

Diskuse ke článku HP získává 50 milionů USD na modernizaci závodu v Oregonu díky zákonu CHIPS

Žádné komentáře.