CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Hraní na Macu nebo staré kraksně s ultra detaily? Nvidia ohlašuje novou službu

No, já osobně bych tomu dal šanci - třeba na notebooku s integrovaným Intelem to může být taky zajímavé, tam je už rozdíl proti pořízení "jenom grafiky" velký. Ale moc nevěřím tomu, že to bude fungovat uspokojivě. Je rozdíl mezi tabletem a 27" monitorem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Datové tok problém nebude. Nesedím ale na optice a tak budou odezvy do čela hrozné. 90ms jen na připojení. Něco na zpracování obrazu a pak samozřejmě nějaké to zpoždění na straně pc. A vychází mi pozorovatelné zpoždění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, bude tam nejaka latence a to proste k dobremu zazitku z hrani moc nedoda. Maximalne nejake detske hry ale urcite ne FPS kde je kazda ms dulezita. To by ty servery museli davat lokalne do vsech mest aby to melo smysl pro 90% AAA narocnejsich her. Jinak v tom vidim jen zasirani internetu.-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na pomalou strategii možná na něco akčního ani omylem. Výrobci herního HW se nám snaží vnutit výrobky jako myši s 1ms zpožděním nebo monitory s minimalním lagem a mi si dobrovolně zařídíme extra lag po síti ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem koukal na jednoho streamera a ukazoval, ze ma v Hongkongu cca 1000MB obouma smerama, nejakou optiku az do baraku...
Tam ty internetovy latence mozna nebudou az tak velky. Par milisekund doslova...to uz by se dalo prezit - pravda, kdyz clovek hraje Counterstrike, tak je rozdil 10ms a 50ms trosku znat - ale neni to tak, ze na 50 by to bylo nehratelny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To fakt nekdo rozpozna rozdil 10 ms a 50 ms? To se mi nezda. Nas ucitel sermu tvrdil ze reakci doba ruka-mozek(rozhodovani)-ruka (tedy ne reflex) je nejakych 200 ms u tech nejlepsich jedincu. Nejaky odkaz na studii, video, clanek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozná. Je třeba si uvědomit že rozdíl 50ms znamená u objektu pohybujícího se kolmo ke mně skoro 3/4metru jinou polohu u mne a na serveru. Pak je si třeba uvědomit že i server nejede dokonale plynule a k tomu ještě mohou přistoupit další možné zpoždění na HW či síti. Pokud si chce někdo udělat představu jak moc se to projeví stačí si nainstalovat přeba takové oblíbené World of tanks a zapnout zaměřovač lokální chvíli hrát a pak zapnout zaměřovač serverový to se bude divit....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

200ms mam bezne a to nejsem "nejlepsi jedinec", je mi 40 :-)
Ale pravda, hraju hry uz 20 let, tak to mozna bude tim, ze jsem trosku "vytrenovanej" :-) Ale abych zase nekecal, tech 200 je tak asi to nejlepsi, co dlouhodobe dam, kdyz mam dobry den, tak malicko mene, ale spis ne.
Ale k otazce: Rekneme, ze mame 200ms reakci. Je tedy rozdil, jestli tech 200 prictu k 10 a mam 210, nebo k 50 a mam 250. Reakcni doba jako takova je vcelku jedno, vzdycky tam bude nejake zkresleni v tom smeru, ze kdyz napriklad v Counterstrike strilim po nepriteli, on uz na tom miste, kde ho ja vidim na monitoru, neni.
Pokud mam 10ms, tak tam v podstate stale jeste je. Pokud mam 50, tak uz tam skoro neni, ale porad to jeste je tak neznatelne, ze to neni problem. Pokud mam 100, zacina to byt problem, protoze casto strilim nekam, kde skutecne uz nikdo neni, je o par cm vedle. Pokud mam 200, je to nehratelny, protoze pravdepodobne netrefim nikoho v pohybu, pokud to nebude nahoda.
Btw podivej se nekdy na nejake prenosy profi hracu - oni trefuji veci, ktere jsou na te obrazovce videt zlomek sekundy, doslova. Troufam si tvrdit, ze jednak maji reakci lepsi, nez tech 200ms, a predevsim oni musi opravdu trefovat presne to, co realne na serveru existuje - u nich by 50ms uz byl imho docela problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze clovek je zvykly tech 200 ms kompenzovat, jinak by v zivote nechytil mic, o strelbe na pohyblivy cil nemluve. A rozdil mezi 210 ms a 250 ms pak pozna.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tohle mi dava smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.