CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei míří s tabletem MediaPad 10 vysoko: Má Full HD panel, Android ICS a vlastní čtyřjádro [video]

Huawei Mediapad 10 FHD 2
Nový tablet z čínské produkce určitě nezůstane bez povšimnutí. Perfektní hardwarové výbavě v čele s Full HD panelem a vlastně navrženým CPU bude korunovat cena.

Když Apple v roce 2010 přišel na trh s prvním iPadem, bylo po pár měsících jasné, že tím vytvořil nový trend. Každý větší výrobce elektroniky začal vymýšlet vlastní zařízení a postupně se nám trh rozrostl do současné podoby, kdy si lze poměrně příjemně vybírat. Dostupné jsou modely v nejrůznějších cenových hladinách, s různorodou výbavou či v nejrůznějších mutacích typu Asus Padfone.

HuaweiMediaPad10FHD

Novinka od společnosti Huawei nese název MediaPad 10 a přes značku, kterou v našich končinách mnoho uživatelů vůbec nezná, nebude žádným tuctovým modelem. Zařadí se totiž mezi absolutní špičku, alespoň co se hardwarové výbavy týče.

A co v útrobách tabletu nalezneme? Již v srpnu si budou moci první zákazníci zakoupit placku s 10,1" Full HD (1920 × 1200 px) LCD IPS displejem, 8GB úložištěm rozšiřitelným o microSD karty a 8Mpx fotoaparátem podporujícím nahrávání ve Full HD - 1080p a LED dioda. O ozvučení se postará staré známé Dolby a spolu s kvalitním obrazem by se mohlo jednat o zajímavou volbu pro multimedia.

Baterie má kapacitu 6400 mAh, díky čemuž by měla vydržet 8 až 9 hodin. O výkon se postarají 2 GB operační paměti a především pak čipset Huawei K3V2 s čtyřjádrovým procesorem K3 taktovaným na 1,5 GHz ukrývajícím zároveň GPU s 16 jádry. Právě procesor je jednou ze zajímavých součástí tabletu, neboť za jeho výrobou stojí sám Huawei. Ten s ním má velké plány a v budoucnu se chce stát jedním z nejdůležitějších výrobců mobilních čipů na trhu. Jak se mu to povede teprve uvidíme, ale pokud bude konečný výkon splňovat sliby výrobce, máme se na co těšit.

Jako operační systém byl použit Android 4.0 ICS, takže nezbývá než doufat, že výrobce vše dostatečně  vyladil a dokáže z použitých komponent vyždímat maximum. To vše při ceně 470 dolarů - necelých 10 000 Kč, což je více než konkurenceschopná částka. Uvidíme, co řeknou první testy.

Na závěr pro vás máme malou slovní hříčku. Přemýšleli jste někdy, jak se vyslovuje název této společnosti? Zkuste "WAH-WAY".

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Huawei míří s tabletem MediaPad 10 vysoko: Má Full HD panel, Android ICS a vlastní čtyřjádro [video]

Úterý, 24 Červenec 2012 - 12:40 | ASD_SK | Lepsie Cinska tajna sluzba jak Americka. Ako...
Úterý, 24 Červenec 2012 - 10:11 | Rado | "Huawei míří s tabletem MediaPad 10 vysoko:...

Zobrazit diskusi