CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Huawei nadále podporuje Rusko, riskuje uvalení dalších sankcí ze strany USA

USA a jejich sankce. Ti zoufalci už lezou do zadku dříve sankcionované Venezuele a Íránu. Znáte ten dobrý vtip: prezidentem Venezuely je Juan Guaidó.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+ Saudom i Kataru. To je ešte väčší vtip.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To si pleteš s Ruskem jako zkrachovalým Žebrákostánem. Jediný spojenec Ruska teroristický Irán a další zkrachovalec Venezuela a její autobusák:)
Ovšem běžná Nastěnka a Ivan bude rád kdy bude mít žvanec do huby a noviny na přikrytí v posteli.Při ,,astronomických,, důchodech v bezcenných Rublících a stejně ,,obrovských,, platech budou telefony to poslední co budou v zaostalém Rusku řešit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rubl stále roste, to musí hodně srát, viď? :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně tebe jako proruského zrádce to musí bolet:) Tvé blábolení musí být placené,tak blbý aby někdo Rusko obhajoval snad nikdo není.Tedy vlastně jo.Asi PĚT příznivců co se vás sešlo bránit ambasádu v Praze:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych opravdu zkoumat tvůj ganglion. Něco v něm musí být špatně, protože když něco přečteš, tvůj ganglion "přečte" něco zcela jiného.

Normálně bych tě osočil z vlastizrady ve prospěch Pravé Říše Zla, ale nemáš dost inteligence se takového činu dopustit. Jsi prostě jen defektní jedinec.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je krásné že i pacienti v hospitalizaci mají přístup k internetu...Ví ošetřující lékař že trpíš bludy a nemáš jasno v čase a v prostoru? Medikace?
Možná to pro tebe bude šok,ale ČR patří na západ a je pevnou součásti NATO a EU a spojencem USA:)
Rusko opravdu není velmoc a nikdy nebylo,nýbrž je to zkrachovala benzínka která není ani schopná platit splátky dluhu v ničem jiném než v bezcenných Rublech.Těch Rublech které se mění na černém trhu v Rusku za krásných 150 za Dolar:) Naposled bylo Rusko ,,velmoc,, za Cara před 150 lety...
Dnes to jsou žebráci s armádou chcípáků které střílejí Ukrajinci jak králiky:) A bude hůř.Ovšem na druhou stranu kdy jindy se stejní ruský mongol proletí jinak než v urvané věži tanku že?:))) A že těch věží bylo.Prý nejlepší tanky:)))

Takže Inteligente,vítej v realitě kdy hrdá Česká Republika je ne čele nepřátel Ruska a díky bohu za to.O ruskou svoloč tady nikdo nestojí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ČR je vazal SSA. Ale to z nás nedělá spojence. Je to, jako když jsi čubka tvého trýznitele. Ano, podržíš mu kdykoliv si řekne, ale to z vás nedělá partnery. Jsi stále jen jeho čubka. Navíc beznadějně tupá :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To víš že jo.Brepto:)
Kvičení rproruských pomatenců je tak krásné.Nutno dodat že jsi vymírající druh.Před ambasádou zločinců se vás sešlo pět:))) A naproti tomu desítky tisíc antirusů na Václaváku.To bolí co?
Jsme na nejlepší cestě pro základnu US Army a nákupů F35 a M1A3. To zase bude breků u Kremrolí.
Asi musíš emigrovat do krachující ruského Žebrákostánu,ale rychle,rozpad Ruska je na dohled:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už se těšíš na čínskej bajonet v prdeli? Protože jestli si myslíš, že tvůj lenní pán porazí Cihly, tak jsi ještě debilnější, než jsem si myslel.

A těším se, že toho budu svědkem. Jedinou skvrnkou na tom bude čínskej bajonet také v mé prdeli, protože pro Čongy jsou nějací čecháčci pod rozlišovací schopností. Takže nás budou všechny považovat za americké čubky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak blbej nebo zmasírovanej musí člověk být aby napsal tohle. Nenapadlo tě někdy místo politických žvastu podívat se na skutečné ergonomické ukazatele?
Rusko letos zřejmě vykáže podle odhadu washingtonského Institutu mezinárodních financí historicky suverénně rekordní kladnou výši salda běžného účtu platební bilance, a sice úroveň 240 miliard dolarů.
„Letošní přebytek na ruském běžném účtu tedy bude až zhruba dvojnásobný oproti dosavadnímu historickému rekordu. Hlavním důvodem je rekordní nárůst přebytku zahraničního obchodu, způsobený v prvé řadě dramatickým vzestupem cen energií, zejména plynu a ropy, na světových trzích,“

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, automatické opravy ti zaměnili termita :-)

Jinak ano, účet obchodní bilance bude v mnohem vyšším aktivním saldu než loni a to dokonce i přes pokles vývozu. Jenže ono to je tím, že ještě více než vývoz klesl/klesne dovoz. U kuřat to moc nevadí, to Ruský trh nahradí v řádu měsíců, ale u těch telefonů už to problém je. Náhrada vnitřní produkcí je v řádu let (a špička Ruské produkce bude z pohledu zbylého světa low-end) a náhrada vnější produkcí mimo kontrolu Pravé Říše Zla to bude o dost dražší. A zrovna ty mobily jsou problém pro pohodlí "elit", které byly zvyklé na ajfouny a jinej předraženej odpad. Takže se paradoxně kvůli tomu, že nebudou mít novou generaci placek, můžou začít cukat.

Na druhou stranu, nám nastávají taky krušný časy. Jedinej, kdo na tom tradičně vydělá je Pravá říše zla, alias Spojené Státy Americké.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Podívej politická žvanile...
Myslíš tu ekonomiku která má HDP na osobu na úrovní Afriky? Nutno podobnou před válkou:)))
Nebo tu ekonomiku která má inflaci 30% a nikoliv roční nýbrž měsíční?...
No a v neposlední míře krásný běžný plat sotva 10 tisíc a důchod 3 tisíce.No prostě hotový ráj:)))
Nebo tu ekonomiku která je sotva srovnatelná s Italii a je slabší než má Florida?
Ono Rusko je stejná ,,velmoc,, asi jako Pakistán.A tímto se Pakistánu omlouvám.Rusko je klasická Banánová diktatura a mimo vývozu surovin nemá k vývozu vůbec ale vůbec nic.Ale zajisté je v obchodech nepřeberné množství špičkových ruských aut,ledniček,praček,mobilů a počítačů.Že ne? Čím to? Taková VELMOC:)))

https://finmag.penize.cz/politika/432695-putin-oligarchie-a-bida-jak-si-...

Smutná realita:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavním důvodem je rekordní nárůst přebytku zahraničního obchodu, způsobený v prvé řadě dramatickým vzestupem cen energií, zejména plynu a ropy, na světových trzích... a také (díky sankcím) razantním omezením možností utratit ty peníze za cokoliv smysluplného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Volně přeloženo: Takzvaní zoufalci vyjednávají podmínky, za kterých jsou ochotni ustoupit od sankcí, aby následně dostali na trh dost ropy na to, aby začaly klesat reálné příjmy Ruska z jejího exportu. Což u místních ruských kolaborantů vyvolává, společně s trapným výpraskem Ruské armády na Ukrajině, mučivé pocity vzteku a bezmoci, které maskují trapnými pokusy o humor... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A čo asi USA čakalo ? Najprv spoločnosti Huawei zablokovali svoj trh a teraz im ešte chcú rozkazovať komu môžu tovar predávať a komu nie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Počítám, že Huawei v klídku dodává Rusku 5G techniku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Huawei tak má dvě reálné možnosti, buď odejde z ruského trhu nebo si vymyslí vlastní způsob, jak vyrábět např. základní desky bez použití polovodičů."

polovodiče to je to, čo som bežne objednával cez ebay a všetko to bolo vyrábané v Číne?
Prečo mám skôr pocit, že veta mala znieť:

"USA tak má dvě reálné možnosti, buď sklapne nebo si vymyslí vlastní způsob, jak vyrábět např. základní desky bez použití polovodičů, bez základných desek."

Stačí už len vymyslieť, ako vyrábať autá, napríklad Škoda, bez surovín z Ruska.

Patenty sú založené len a len na tom, že sa strany dobrovoľne dohodli ich dodžiavať. Som zvedavý, čo by USA a ich mopslíci urobili, keby sa Čína, Rusko a zvyšok sveta rozhodli, že nebudú už nikdy rešpektovať patenty USA a EÚ.

USA môže začať tým, že prestane dovážať suroviny z Ruska, ktorých dovoz v posledných týždňoch ešte zvýšila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čiháku ty lamo čteš ty srance vůbec pon sobě? Vyrábět základní desky bez polovodičů???!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ja uz jen čekam na moment kdy se Cina postavi na ochranu sve domaci firmy a rekne USA ze stacilo. Jinak ze by se mohlo stat, ze zakaze americkym firmam pouziti polovodicu vyrobenych v cinskych tovarnach. USA tak trochu hladi hada bosou nohou

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jakože se Čína rázem zbaví jednoho ze svých největších trhů? To je geniální obchodní strategie... :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-valka-ukrajina-analytik-luk...
50 tisíc ztrát za měsíc.Ruská armáda v totálním rozvratu.
To ruský šváb Tomášek opláče...
A další zbraně pro Ukrajinu na cestě.To bude grilovaných Ivanů:)))
Květnová přehlídka ukrajinské armády na Rudém náměstí je na nejlepší cestě:)))
A Puťka houpající se na provazu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USA, by sa v prvom rade mali pozret do zrkadla, pretoze keby cely svet zacal uvalovat sankcie za tie ich vojny, tak by skoncili ako krajiny v subsaharskej afrike.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak přemýšlím, jaké ještě vůbec může USA uvalit na Huawei? Pro většinu zařízení používá Mediatek, nebo svůj vlastní návrh, spoustu věcí pro vyšší datové sítě má patentovány. Pokud by USA prolomilo patenty Čínské firmy (myslím tím ve velkém, v malém je to přehlíženo navzájem) to by mohlo doopravdy Čínu naštvat. No, bude to ještě zajímavé, protože Huawei je v některých oblastech dál než třeba Cisco, byl by to paradox, kdyby ruské počítače frčely na lepších sítích než americké...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K těm obviněním, ze špionáže se už ukázali nějaké důkazy? Působí to na mě tak, že zašlápli společnost co měla nakročeno být největším lídrem v komunikacích. Vzhledem k zákazům jim asi moc dostupných trhů nezbývá a podporovat sankce asi taky nebudou, když je poslali ke dnu. Tak se teď částečně zahojí na uvolněném trhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.