CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei Watch - stylové hodinky s Android Wear i pro iOS! Ale ta cena [IFA 2015]

Huawei Watch Ifa 8 0
Návrat k designu klasických hodinek se Huawei vyplatil. Luxusní zpracování a skvělý dotykový displej však nebude zadarmo. Čínský výrobce si nechá za novinku zaplatit nemalý peníz. Těšit se na hodinky díky aktualizaci Android Wear mohou i majitelé iOS zařízení.

Přestože o chytrých kulatých hodinkách z dílen čínského výrobce víme déle, v Berlíně jsme se dozvěděli, že konečně míří na pulty obchodů. Cena je však vyšší, než u většiny konkurence a Huawei to tak bude mít velmi těžké.

Huawei Watch

Prodej začne tento měsíc v USA, kde má novinka díky poslední aktualizaci Android Wear umožňující používání s iOS přeci jen šanci prorazit jako kulatá alternativa k Apple Watch. Brzy poté by měla následovat i ČR, která dle konference na IFA v Berlíně bude dokonce v první vlně.

Huawei Watch Ifa 4Huawei Watch Ifa 5Huawei Watch Ifa 2

Srovnání s prvními kulatými hodinkami Moto 360, vpravo ukázka zpracování ocelového těla

Huawei Watch 8Huawei Watch 3

Cena za jednotlivé verze:

  • Ocelová verze s koženým páskem - 400 euro (cca 11 000 Kč)
  • Kovový pásek navíc 50 euro (kolem 1 350 Kč)
  • Černá varianta s černým kovovým náramkem - 450 euro (cca 12 000 Kč)
  • Růžové zlato a hnědý pásek z krokodýlí kůže pak vyjde na 700 euro (19 000 Kč)

Huawei Watch 6Huawei Watch 4

Náramek je možné nahradit jakýmkoliv 18 mm páskem, což zájemcům umožní snadnou změnu designu. Uvnitř zařízení tepe procesor Snapdragon 400 na frekvenci 1,2 GHz, dále zde najdeme 512 MB RAM a 4GB vnitřní paměť. Nechybí podpora WiFi a Bluetooth 4.1 LE, stejně jako pokročilý šestiosý akcelerometr a senzor srdečního tepu. Samozřejmostí je poté vodotěsnost a krytí standardem IP67.

Huawei Watch Ifa 3

O dvoudenní výdrž baterie se postará 300 mAh baterie s magnetickým nabíjecím konektorem na spodní straně ciferníku.

Huawei Watch 0Huawei Watch 7

Přestože jsou hodinky pěkné, nenabízí z hlediska technologií ani pokroku prakticky nic, co by konkurence neměla. Za ceny přesahující 10 000 Kč tak na našem trhy podle všeho nebudou trhákem. Pochválit však musíme kvalitní zpracování a skvělý 1,4palcový AMOLED displej s rozlišením 400 x 400 pixelů (286 ppi), který společně s luxusním designem dotváří pocit luxusního zařízení.

Zpravodajství z IFA 2015 vám přinášíme ve spolupráci se společností Intel

Zdroje: 

IFA 2015, Vlastní

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Huawei Watch - stylové hodinky s Android Wear i pro iOS! Ale ta cena [IFA 2015]

Žádné komentáře.