CDR.cz - Vybráno z IT

Hunger Games ve videohře? The Darwin Project je multiplayerovka o přežití

Darwin E 3 17
Žánr survival her v poslední době zažívá nebývalou popularitu. Ve většině případů spoléhají tyto tituly na kooperaci vícero hráčů s důrazem na hromadné přežití. The Darwin Project proti sobě staví všechny proti všem, dokud se vzájemně nepovraždí.

Na včerejší konferenci Microsoft v rámci aktuálně probíhající E3 2017 se představil další zástupce žánru multiplayerových survival hříček, The Darwin Project, který klade důraz na jednoduchou, barvitou grafiku a vizuální styl pohaněný Unreal Enginem 4.

The Darwin Project 7The Darwin Project 4

The Darwin Project by se dal nejlépe připodobnit ke známým jménům jako Hunger Games či Battle Royale. Blíží se další doba ledová, a tak lidstvo potřebuje zabezpečit jen ty nejlepší z nejlepších. Předem určený počet hráčů je vsazen do mrazivého kanadského prostředí, ze kterého může vzejít jen jediný přeživší.

Hráči se musí starat nejen o své vlastní přežití v extrémních mrazivých podmínkách, ale také o lovení zvěře, stopování svých nepřátel, pokládání pastí a zneškodnění každého protihráče. Součástí hry má být také propracovaný crafting systém. Ukázka ze hry prozrazuje, že každý hráč oplývá jinou sadou schopností, dovedností a zejména pak zbraněmi.

Diváci na prvním místě

Každé utkání bude zároveň pod dohledem režiséra, kterého se ujme jeden nezávislý hráč. Ten poté bude řídit situaci na bojišti dle svého přesvědčení, aby žádná hra nebyla nikdy stejná. Snahou vývojářů bylo vytvořit jedinou survival hru, která zapojí hráče i diváky naprosto jedinečným způsobem.

Přítomnost této mechaniky teprve ukáže, co se v lidech skrývá za škůdce. Pro tyto účely vyvinulo studio proprietární technologii, která poskytne oboustrannou komunikaci mezi hráči a diváky.

The Darwin Project 2The Darwin Project 3

„Režisér hry má k dispozici palubní desku s nástroji, které se otevírají v průběhu hry a kterými může ovlivnit výsledek utkání. Může poskytnout pomoc hráči v nesnázích nebo obrátit minci vůči hráči v popředí, například sesláním náletů nebo odhalením jeho pozice,“ popisuje Microsoft v tiskové zprávě systém diváka.

Malý tým, velké ambice

The Darwin Project byl v krátkosti představen již na letošním PAX Boston malým nezávislým studiem Scavengers, který na titule pracovalo v pouhých dvanácti lidech. Záběry ze hry si však schovával na letošní E3, viz video výše. 

The Darwin Project 1The Darwin Project 6

„Když tvoříte AAA videohru, potřebujete armádu. Když se ale snažíte vytvořit jedinečný typ hry, potřebujete bandu nařachaných veteránů,“ popisuje svoji motivaci Simon Darveau, spoluzakladatel vývojářského studia Scavengers.

The Darwin Project brzy otevírá uzavřené testování pro alfa verzi hry, stačí se přihlásit a doufat. Konkrétní datum vydání nebylo přiblíženo. Očekávat hru můžeme na platformy PC a Xbox One. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Hunger Games ve videohře? The Darwin Project je multiplayerovka o přežití

Žádné komentáře.