CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k IKEA urychlí nástup bezdrátového nabíjení: Qi dá do nábytku [DIY návod]

Pride mi, ze zabudovavat vsade bezdrotove nabijanie (a zvysovat kvoli tomu vlastne vahu i rozmer mobilu) je len take "liecenie priznakov" a nie "choroby" - t.j. vyvoja vykonnych baterii, ktore by reflektovali dobu.

OK, nie som navrhar takej baterky a neviem ju navrhnut/vyrobit, no ak by mobil dokazal vydrzat tolko, co kedysi, nikomu by tieto nabijacie odkladacie "miesta" nechybali, mobil by polozil normalne na stol, nie kvoli nervozite z jeho vybitia a dnes sa tieto veci dostavaju do ponuky len preto, aby zmensili prave tento problem - prosto si to clovek hocikedy "hocikde" odlozi a neustalym dobijanim nebude mat na ociach, ako malo vlastne ta baterka (nielen v mobile) vydrzi.
Tolko moj pohlad na vec a to - ze by malo bezdrotove nabijanie tak siroko zasiahnut do dizajnu beznych veci - "a přitom taková... blbost", ze. ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je poplatne pochybne dobe, kdy ubozaci rvou do telefonu osmijadrove procesory ........

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A nebylo by nejlepší udělat součástí almary teslův transformátor a napájet EM polem celou domácnost vč. ledničky?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Osobne stale nejsem presvedcen, ze zahlceni elektromagnetickym polem je zdravi prospesne ...... tuna wifin, mobilu a jeste u hlavy bezdratova nabijecka? To bych asi vazne nechtel ..... bezdratovou mam maximalne na stole ....
Jinak daleko zajimavej vypada ten novy standard s magnetickou renozanci, kdy to jde zabudovat do velkych ploch a neni to nachylne na otoceni a presne polozeni .... ale tam jsem o zdravotni nezavaznosti presvedcen jeste mene ....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

plne s tebou súhlasím. Bezdrôtová nabíjačka je dobrá, ale nie všade.

Na druhu stranu, ľudstvo sa tak krásne stará o planétu, že ak sa v rámci evolúcie nevyvinieme na ropákov, tak asi vymrieme.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nastesti je temer jiste, ze ta slavna bezdratova nabijecka nebude fungovat dokud ji nezapnete do zasuvky. Takze i az se IKEE povede narvat to do kazde skrine, porad si budete moct vybrat ktere skrine zapnout.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně IKEA teď šlape do herního nábytku a doplňků. https://www.playarena.cz/rubriky/hardware/ikea-ma-nabytek-sity-hracum-na... Vypadá to dobře!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dost pochybujem ze to bude vediet nabijat cez nabytok niekolko centimetrov teraz som skusal cez ikea stolik co ma cca 1.5cm a mobil nabijacku ani nezaregistruje...nabijacka je znackova...5V..1500mA.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

U ikea to bude fungovať, lebo buď bude nabíjačka ktorá bude mať dosah cez povedzme 1,8 cm drevotriesky, alebo aktívna časť nabíjačky bude zafrézovaná tesne pod dyhu čo je cca 1,5 mm.

Preto tvoj kus nemusel fungovať.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je komedie... Můžou si montovat mikrovlnné zářiče kam chtěj... dokud jsou v Praze o 20% dražší než v Drážďanech, a na rozdíl od Drážďan nemají e-shop, neposílají zboží balíkem ani spedicí, tak si můžou tu nabíječku vetknout i se stolkem a skříňkou VELMI hluboko někam, kam slunce nesvítí...

Asi je to vlastně férový přístup - ať si zákazníci to zboží radši přijedou prohlédnout, než ho zaplatí - jestli ta deska stolu třeba není sukatý aušus apod. Zas možná když by to lifrovali zaměstnanci někde ve skladu, tak by se nestávalo, že člověk musí prohlédnout čtyři kusy, a až pátý není uvnitř balení odřený, jak se v tom stohu na regále přede mnou někdo už desetkrát hrabal jak bába v koksu, tak jako teď já :-)

Ohledně bezdrátového nabíjení a žravých velikých pádel místo telefonů už se vyjádřili jiní, nebudu zbytečně opotřebovávat klávesnici.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.