CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k INSYDIUM zablokovalo svůj software ruským uživatelům, využívají ho tamější banky

Takové věci se mi moc nelíbí.... tohle nijak vojáky neomezí, tohle dopadne jen na běžné obyvatele co s tím třeba ani nesouhlasí a nechtějí mít nic společného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

77,53% lidí zvolilo toho ma*ora, kvůli kterému ta invaze teď je, tak ať si to také seřerou... Navíc jsem neviděl zprávy, že by proti tomu Rusové hromadně protestovali či to odsuzovali.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o princip. Svévolné zablokování programu, který si zákazník zaplatil je zločin. A i když hodláš aplikovat kolektivní vinu, tak odpovědět na (domnělý) zločin zločinem je prostě špatně a kdo to obhajuje, by měl být nekompromisně popraven i s rodinou ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> Svévolné zablokování programu, který si zákazník zaplatil je zločin

A teď tu o červené karkulce. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tolik lidí ale Bidena nevolilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

madPav3L : To se na Seznamu nepíše, no.
https://www.youtube.com/watch?v=3feRHGVqzl0

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslis Bideta a dalsich zapadnych politikov? Pretoze len kvoli nim tu cela tato situacia je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně ti uživatelé si to zaplatili.

To samé "sankce" se zabavováním majetku. Jen soud může zabavit majetek a to pouze na základě zákona a pouze osobě, která se dopustila zločinu.

Jinak se prostě jedná o krádež/loupež/podvod a dopustil se jich stát/uředník/politik.

Samozřejmě stát má právo odmítnout peníze nežádoucí osoby. Ovšem, odmítnout, ne zabavit. Tj. "sankce" by měly být typu - Abramoviči, prodej Chelsea. A ne Abramoviči, přišel jsi o Chelsea.

Jenže Západ a speciálně Amerika má dlouhou historii vytírání si prdele vlastními pravidly kdykoliv se jim to hodí a krádeže majetku osob a organizací, které jim to nemohou oplatit jsou u nich tak běžné, jako ranní stolice.

Proto si myslím, že by se Svět (tj. nevazalské státy SSA) měl pochlapit a vojensky SSA napadnout za účelem způsobení maximálních materiálních a lidských škod jako reparace za dekádky těchto amerických zločinů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zhebni bezmozku

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak že se aktivují kremloblbci, to se dalo čekat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak se neaktivuj.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vsetky tieto "prava" su len vymyslene konstrukty.
V konfliktoch a zvlast vojne neplatia ziadne prava, ucel svati prostriedky.

A rusi, ktori si vacsinovo volia takehoto vodcu uz viac ako 20 rokov, s nim zrejme musia suhlasit, takze sa tiez mozu povazovat za spoluvinnikov, ked voci takemuto konaniu nic nerobia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> To samé "sankce" se zabavováním majetku. Jen soud může zabavit majetek

Software není "majetek". Software je autorské dílo, a pokud autor díla řekne, že licenci nemáte, tak prostě licenci nemáte a basta. K žádnému "zabavení" tady nedochází.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty sankce jsou spojeny se zmrazením majetku, ne se zabavením. Prostě s kontem nemůže dál manipulovat, majetek převádět, ale zůstává v jeho vlastnictví.
Takže nelži. Ono už jen to, jak důsledně používáš nesmyslnou zkratku SSA o něčem svědčí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tej skratke nesmyselne? Ci si myslis, ze niekde v SSA hovoria Cesko alebo Ceska republika? No nie, pouzivaju preklad. Aj za socializmu sme mali SSSR a nie CCCP alebo USSR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem SSSR je zkratka domorodého názvu, podobně jako USA. "SSA" nikoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SSA je tiez domorody, Spojene Staty Americke. Proste preklad ich skratky United States of Amerika. Presne ako bol Svaz sovietskych socialistickych republik, co je preklad Союз Советских Социалистических Республик.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bavíš se s ideologickým hňupem. On tvoje argumenty neuzná a přijde s nějakým mindfuckem, kterým ti "vysvětlí", že nemáš pravdu.

Bohužel, ta ideologie je v hňupech (tzv. lidech) strašně zažraná. Samosebou, tito hňupi, jak mi bylo vysvětleno, vidí v české zkratce hanlivé označení SS. U SSSR jim to nevadí, protože to nenávidí. Ale vůbec neberou v potaz, že v podstatě jen u SSA používají jejich anglickou zkratku, u ostatních používají počeštěnou. Tím tedy SSA dodávají punc výjimečnosti, projev maximální úcty. Přitom ten americkej zkurvystán si žádnou úctu a speciální zacházení nezaslouží. Proto jsem se cca 6 let zpátky rozhodl, že všechny státy budu nazývat počeštěnou zkratkou a i když jsem to z počátku míchal, tak dnes už mi anglická zkratka USA přijde v češtině divná.

Pokud píšu v angličtině, používám zkratky poangličtěných názvů. Takže například pro SRN používám FRG, čímž zaskočím často i Angličany a Američany, kteří reichu neřeknou jinak než Germany :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

> Samosebou, tito hňupi, jak mi bylo vysvětleno, vidí v české zkratce hanlivé označení SS. U SSSR jim to nevadí, protože to nenávidí.

Teda tomu říkám projekce. :D Jasně, tohle vám bylo "vysvětleno". ;) No tak to jo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> SSA je tiez domorody

To jsem tedy netušil, že za velkou louží mají oficiální názvy států česky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak ty si myslel domorody v zmysle pre obyvatelov danej krajiny. Tak ale v tom pripade by sme mali mat CCCP a nie SSSR resp. ZSSR. A v SSA by mali potom hovorit Cesko a nie Czechia, ci Bohemia alebo ako to vlastne teraz mate. Kazdopadne pouzivanie prekladov nazvov je dost nejednotne a kazdy robi ako uzna za vhodne. Nemecko tiez nepises ako Deutchland.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Tak ale v tom pripade by sme mali mat CCCP a nie SSSR

To jako vážně? Umíte azbuku? С není totéž co C, a Р není totéž co P.

> Kazdopadne pouzivanie prekladov nazvov je dost nejednotne

To určitě. Nicméně mám pocit, že exonyma jsou u zkratek o něco méně běžná, pokud ne vysloveně zřídkavá, což právě vysvětluje takové věci jako "USA" v češtině. (A třeba i KGB, CIA, NATO atd. atd.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viem, ze CCCP sa cita ako SSSR v rustine. Kazdopadne by to potom znamenalo, ze na slovensku by sa nemalo pouzivat ZSSR, alebo v anglicky hovoriacich krajinach USSR. Jedna sa proste len o zauzivane pomenovania a jedno nie je horsie od druheho.

Co sa tyka skratiek, tak mozem dat priklady pouzivania prelozenych nazvov ako je OSN alebo VB (aj ked tato menej casto).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co přesně je přeložené na VB? Jinak OSN bude zkratkou českého názvu nejspíš už jen proto, že Československo bylo zakládajícím státem a já předpokládám, že každý ze zakládajících států přišel s vlastním oficiálním názvem této vznikající instituce i s příslušnou oficiální zkratkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velka Britania, niekolko krat som sa uz stretol s touto skratkou miesto GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Á, tohle. Z nějakého důvodu mě napadly pouze "Visual Basic" a "Veřejná bezpečnost" a ani jedno z toho nedávalo v daném kontextu smysl. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplne se mi chce brecet. Nemam zacit na ty uzivatele sbirat vicka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíše by jsi měl začít přemýšlet mozkem a do budoucnosti. Když bude tohle americkým a jiným firmám procházet, je to obrovské riziko i pro tebe. Co když se jednoho krásného dne stane, že tví spoluobčané vynesou (neo)komunisty k moci a SSA v reakci zařídí, že ti ze dne na den přestane fungovat počítač a telefon (Microsoft, Google, Apple)?! Jakmile se ten Rubikon jednou překročí, byť kvůli významné věci, tak příště už to nebude problém ani kvůli banalitě. To je jako ořezávání svobody slova v ČR. Nejprve byli hodně opatrní s tím paragrafem o podpoře terorizmu a paragrafem o násilí proti skupině osob. Dnes, už uděláš blbej komentář a jdeš na 6 let do tepláků. Vyjedeš pomoci nesprávné skupině osob a tepláky nesundáš 20 let.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Není blbej komentář jako blbej komentář. Čím víc je v něčem svobody, tím víc je i odpovědnosti. Pokud v rámci svobody slova napíšeš rasistickej komentář nebo komentář, kterej poškozuje práva někoho jiného, tak za něj prostě můžeš být potrestán a tak je to v pořádku.
Zatímco v Rusku si dovolíš jen nesouhlasit s Puťkou a to samotné je důvod, že jdeš bručet. Ostatně u nás byla totalita 40 let a víme, jak na tom byla svoboda (nejen) projevu. O to víc mě zaráží množství sympatizantů s Ruskem, jako by všichni zapomněli, že komunistická totalita je zločinecký režim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Se svobodou projevu a nesnesitelností totality to není tak jednoznačné. Kdo z Libyjců je dneska rád za svobodu slova a nevzpomíná na Muamara? Asi jen úplný debil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu si dovolím podotknout, že za totáče tady byla větší svoboda slova, než teď. Nějak se nám ta svoboda celkově obrací v řiť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude asi tím, že za totáče jsi byl ještě děťátko... Kdybys něco takového tehdy veřejně napsal a začal šířit, do večera sedíš v lochu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no ešte nás pouč mudrlant, koľko rokov si mal za komunistov rokov?
v osemdesiatych rokoch sa mohlo písať naozaj kadečo a nešiel za to nikto sedieť, okrem pár exponovaných disidentov, teraz máte úspešne nakročené k rokom päťdesiatym. konieckoncov, symbolika je jasná - 25.2.1948 koniec slobody slova v ČSR, 25.2.2022 koniec slobody slova v ČR. v SR máme k tomu tiež veľmi blízko, čapútka, vodkár aj holohlavý sa vyjadrili jednoznačne a náhubkový zákon si už odhlasovali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Čechoslovák v 80. měl stejnou svobodu slova, jako občan Spojených států: oba mohli kritizovat prezidenta Reagana. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na běžné obyvatele to dopadne, ale vyvolat v jádru Ruska občanskou válku nemusí být úplně blbý nápad

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokoušet se vyvolat občanskou válku v zemi vlastnící jaderný arzenál je úplně geniální nápad...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No na vlastní území si ho Putin jen tak nepošle. Ale jakmile do toho vkročí NATO, tak ten konflikt rozroste. Občanská válka v Rusku by ho izolovala na vlastní území, aniž by Putina nasral někdo zvenčí, plus by si nemohl dovolit táhnout občanskou válku doma a tlačit se zároveň po Evropě.
Ale tak já vím o válce tužku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tipuju, že minimálně víte, že
War, war never changes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neizolovala, ale mohlo by se stát, že nějaký ambiciozní potentát by ty rakety odpálil, stačilo by pár... Myslet si, že pokud u někoho rozjedu občanskou válku, tak se to nepřelije po okolí je velmi dětinské.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že už teď u toho tlačítka sedí šílenec, moc zhoršit se to nemůže.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zato iný šialenec sedí pri tlačítkach tvojej klávesnice...
Putin sa dá celkom v pohode opočúvať, rozpráva jasne a logicky, zato bláboly, čo tu píšeš už dlho stoja za kôpku hnoja...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vždy to odskáčou normální lidi. Ti Ruští vojáci si také nevybrali, že napadnou Ukrajinu.
Odpovědnost mají všichni, smůla.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

z Ukrajiny bolo vyhnaných už toľko Rusov, že by sa z nich dala postaviť celá armáda. Kľudne by ich už mohlo byť pár tísíc naspäť doma v Donecku či Luhansku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sranda je, že firma protestuje proti porušení mezinárodního práva a sama ho porušuje. Konkrétně mezinárodní obchodní dohody a tudíž je žalovatelná prakticky u každého soudu ve světě na který se poškození obrátí. Někdy je lepší počítat do deseti...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Buď to risknuli, nebo mají oporu v nějaké sankci? Fakt nevím. Každopádně Rusko se také chová v rozporu s mezinárodním právem, takže asi smůla.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soused se chová v rozporu s právem protože mlátí svojí manželku. Vzít mu jeho auto který jsem mu prodal je tedy košer?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přirovnání vám vůbec nejdou, tak je nepoužívejte. Pokud chcete přirovnání k autu, tak je to na úrovni toho, že mu někdo zahodil klíčky od vozu.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jinak. Pokud se někdo chová v rozporu s nějakým právem nevztahují se na něj ochrany tím právem mu dávané?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že nikdo nevím kde ma Rusko v plánu skončit. Od 1991 samostatná Ukrajina to máme bratru 31let a už si Rus dělá nárok. NO a co připojit i Slováky, Poláky nebo Česko? Otevřený konflikt si nikdo kvuli jadernému arzenálu dovolit nemůže. Takže je to takové postavení na ho*no a Putin sice má asi o kolečko víc, ale moc dobře si to rozmyslel. Ostatně, proč s ním všichni ti vojáci souhlasí. Se na to všichni měli, vy*rat. Sám asi bojovat nepujde. Toť můj názor ať s ním souhlasíte nebo ne

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vážně chceš srovnávat nebezpečnost prozápadní banderovské Ukrajiny se Slovenskem nebo ČR? Když ze strany ukrajinských politiků zazněla zmínka o jaderných zbraních, tak už pohár trpělivosti přetekl. Kdyby se Mexiko začalo paktovat s Čínou nebo Ruskem, tak bych vojenský zásah ze strany USA taky bral jako nutnou obranu.

Putin ale udělal chybu, že to nevzal jako celek už v roce majdanu, protože sesazení ukrajinského prezidenta bylo protiprávní a ty zvěrstva antiruského režimu už propukla. Dnes je ukrajinská armáda už o dost silnější a proteče tak zbytečně moc krve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S Ukrajinou sousedí Slovensko. Slovensko je součástí NATO. Tím, že Putin bude okupovat Ukrajinu, se ve skutečnosti k NATO přiblíží. Takže koketování Ukrajiny a NATO není skutečný důvod útoku Ruska na suverénní stát. Prostě nesmíte věřit ruské propagandě...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vážně chceš srovnávat nebezpečnost prozápadní banderovské Ukrajiny se Slovenskem? BTW, NATO už s Ruskem sousedí, se dovzdělej.

Ty seš fakt velkej stratég. Koukni se na mapu. Např. na to, kde leží Krym. Motivace Ruska k dobývání Ukrajiny je mnohonásobně větší než napadnout nějaký Slovensko. K čemu by jim asi tak bylo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako byt ruskej trol co siri proruskou propagandu a lzi.. a rikat nekomu at se dovzdela. Cervicku ze ses debil dokazujes dlouhodobe. Ale tohle je tvoje novy dno.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jakou ruskou propagandu? Neonacismus v oficiální ukrajinské armádě vadil i američanům.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/batalion-azov-usa-ukrajina-vycvik...

Další informace najdeš na izraelských webech, ty jsou na tohle téma hodně citlivý, takže je nezastavilo ani spojenectví s USA. Všiml sis, že já mám argumenty a ty jen slabošsky urážíš?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nebyla urazka, ale konstatovani faktu. Rusko dlouhodobe naprosto bezduvodne bylo vuci ukrajine agresivni. Je to jejich bezduvodna dlouhodoba utkvela predstava, ze jsou (jakozto nejvetsi stat sveta) ohrozovani vyrazne mensim (ekonomicky, materialne i armadne slabsim) sousedem. Takove to cernobile vnimani sveta, ktere prezentujes i ty. Kdo neni s Ruskem, tak je automaticky nepritel. Rusko nemelo zadny rozumny duvod na Ukrajinu zautocit. Je to bezduvodny akt agrese, za ktery si Rusko zaslouzi jen to nejhorsi. Stejne tak prorusti trollove jako ty. Kde jsou ty stare dobre casy, kdy se kolaboranti strileli...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš, že kdyby např. Mexiko dlouhodobě šikanovalo občany s americkým občanstvím, že by Americká armáda nezasáhla?

Ukrajina je sice slabší, ale ono tolik nejde o samotnou Ukrajinu. Jde o její potencionální členství v NATO.

„Kdo neni s Ruskem, tak je automaticky nepritel."
Až na to, že jsem sám uvedl, že i USA má právo si strategicky zabezpečit svoje okolí proti Číně či Rusku. Máš problém se čtením stejně jako se psaním, když vynecháváš háčky a čárky?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stejne jako Rusove se naprosto smesne snazis vymyslet neco cim by se ta bezduvodna valka dala obhajit. A pouzivas uplne stejne nesmysly jako to Rusko. Ukrajina jakozto suverenni stat mela pravo zadat o clenstvi v NATO. A NATO melo pripadne pravo ji to clenstvi (ne)udelit. Narozdil od Ruska neni Ukrajina agresor, co ma potrebu posilat "mirovou armadu" do valky proti svym sousedum. Jako to tradicne dela Rusko.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kuba jako suverénní stát má právo vyhodit američany z Guantánama. A je toho víc, tak tady moc nebásni. Svět je mnohem složitější než se svým povrchním pohledem dokážeš vidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ukrajine umiraji bezduvodne jeji obcane a ty to obhajujes. Ze si hloupy mi nevadilo. Ze mas svou hloupost dlouhodobe potrebu verejne prezentovat uz bylo otravne a dosti na hrane. Ale za obhajovani vrazdeni ktere provadi Ruska armada na Ukrajine si zaslouzis shoret v pekle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš takovej jednodušší, viď? Když se válčí, tak umírají lidé. Nejvíc mrtvolek ze zbytečných válek má na svědomí USA-NATO, tak si správně urči priority a nadávej víc na ně. Na Rusko už sis dneska zanadával, tak teď USA. Co dovča v Libyi? Mají tam teď importovanou demokracii západního typu, určitě vyzkoušej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam priority v poradku. Vrazdeni Ruske armady na Ukrajine v poradku neni. Ze Rusko vyhrozuje i Finsku a Svedsku v poradku neni. Tvoje argumentace ve stylu "ale v USA bijou cernochy" taky v poradku neni. Klidne v tom pokracuj. Ja to pak budu linkovat, aby si vsichni mohli precist co ses za cloveka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Úplně se třesu strachy. Jak Rusko vyhrožuje Finsku a Švédsku? Zase věříš bludům?
Moje argumentace se opírá a realitu našeho světa, zatímco ty jsi jen snílek co nechce vidět pravdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak mozna ve tve realite dnesni video kde mluvci Ruskeho ministerstva zahranici vyhrozuje Finsku a Svedsku neexistuje. Mozna ho nechces videt, protoze nezapada do tveho videni sveta. Normalni clovek ale vidi jak stale pokracujes ve sve roli hlupaka a proruskeho idiota.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Rusko by připojení Finska k NATO vnímalo jako nástroj konfrontace," řekl Dmitrij Peskov, mluvčí ruského prezidenta.

Myslíš tohle? Já to vidím a nijak to nepopírám, jen to neberu jako vyhrožování. Seš přecitlivělej, paranoidní a ještě ti tečou nervy tak, že musíš pořád urážet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neurazim. Konstatuji fakta na zaklade tvych prispevku. Myslim presne to co sem napsal a co podle toho lze lehce najit. Zadny Peskov, zadny mluvci Ruskeho prezidenta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Mluvčí ruského ministerstva zahraničí: Pokud se Švédsko a Finsko pokusí vstoupit do NATO, tak to bude mít „neblahé následky“."

„„NATO je primárně vojenská aliance. Přistoupení Finska a Švédska by mělo vážné vojenské i politické důsledky, které by nás donutily udělat odpovídající kroky,“ pohrozila Zacharovová na brífinku."

Jo, seš přecitlivělej a paranoidní. Pod těmi „neblahými následky“ není myšlena invaze nebo jaderný útok, ale jen obvyklé ochlazení vztahů - menší výměna zboží atd. Musíš pochopit ten jednoduchý fakt, že Ukrajina a Skandinávie mají úplně jiný charakter a Rusko by to už hodně bolelo, přičemž potencionální zisk je malý až směšný. Finsko má dohodu s Ruskem, že se ruská armáda musí zdržovat v nějaké vzdálenosti od hranic - když vstoupí do NATO, tak dohoda padá a přijdou vojenské následky jako třeba přesun techniky k hranicím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Povazuji za nutne ti pripomenout, ze valce s Ukrajinou predchazel pouhy Rusky "přesun techniky k hranicím". Rusko takovy pouhy "přesun techniky k hranicím" pred utokem na sveho souseda neudelalo poprve. Takze kdyz chces zlehcovat Ruska prohlazeni ke svym sousedum, tak by si mel zvolit neco vhodnejsiho. Nez osvedceny Sovetsko-Rusky zpusob po kterem rozpoutaji valku na cizim uzemi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bude tím, že každá válka je spojena s přesunem vojenské techniky k hranicím, ale zdaleka ne každý přesun vojenské techniky k hranicím byl následován válkou. Ach jo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil. Ale to se dalo cekat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Máš to v hlavě dobře vygumované.
Největší světový vrah je Rusko a jeho přímý předchůdce CCCP.
Potom zločinecká Čína páchající zvěrstva na vlastních občanech a potom dlouho nikdo.
Ukrajina má demokraticky zvolenou vládu a jedinou smůlu má v tom že sousedí s Ruskem...Se kterým je dlouhé roky ve válce o své území.
Nic jako ,,separatisti,, neexistují.Jsou to pouze figurky nastrčené Ruskem.Zločineckým teroristickým Ruskem.
Sankce na Rusko budou zdrcující.Již dnes je Rusko chudé jak kostelní myš s směšnou ekonomikou.Po sankcích bude následovat to co se stalo se ,,slavným,, CCCP.Totální ekonomický úpadek a rozpad.Jediná cesta jak tomu zabránit že sami Rusové vymetou ten svinčík z Kremlu.
A mimochodem Červe.Už balíš pyžamo a kartáček a jsi na cestě na Policii?
Podpora zločineckého Ruska je trestná a jsi na nejlepší cestě náýsledovat ty ,,hrdiny,, kteří jsou již za podobné výroky odsouzeni...
https://www.lidovky.cz/domov/ukrajina-trestny-cin-podpora-ruska-kyjev-va...
A dobrá zpráva pro Ukrajinu.
https://www.lidovky.cz/domov/dodavka-munice-cesko-polsko-ukrajina-valka....
Pokud chtěl Puťka spojit proti Rusku skoro celý svět tak se mu to povedlo na jedničku.Můžeme rovněž blahopřát Finsku že chce do NATO.
Ruský Žebrákostán je v prdeli:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš to v hlavě dobře vygumované.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou všechno bolševické žvásty... Rusko zaútočilo na Ukrajinu prostě proto, že její oddělení od SSSR byla "hrozná katastrofa", co se musela "napravit". Ukrajina se mohla chovat sebelíp, a stejně by byla dopadla, jak dopadla (tedy snad jediná jiná možnost by bývala byla, kdyby se Ukrajina byla připojila k NATO). Teď už je zřejmé, že "konečné řešení ukrajinské otázky" bylo nevyhnutelné.

https://web.archive.org/web/20220227083806/https://ria.ru/20220226/rossi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je vtip tisicrocia. Tak NATO co sa tu rozsiruje po zemeguli ako rakovina bude nakoniec obetou. Poradil by som vsetkym diskutujucim sa pozriet do kniziek dejepisu a precitat si kapitolu s nazvom Kubanska raketova kriza, ze na koho stranu sa postavia a nech sa nasledne pozru z okna, ze co sa to deje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ruske krve nikdy netece zbytecne moc. Klidne at tam chcipaj po milionech. S tim co si zvolili si to zaslouzej.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ty budes asi tiez jednym z tych liberalov co maju plnu hubu lasky a mieru, co?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je to úplne typický libtard

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čína a všechny ostatní země by to měly pozorně sledovat. Zrovna jsem četl něco o velkých prodejích iphonů na čínském trhu. Zmrzačili jim Huawei a tupá čínská masa kupuje iphony - beru to jako důkaz potřeby autoritativnějšího režimu bez něhož by Čína byla mnohem slabší a ovládaná ze Západu (stejně jako Ukrajina).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Někdo si koupí iphone a hned je ovládaný ze západu? Jako Apple nemám rád, ale tohle je demagogie první kategorie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o ekonomiku, technologie a vlastenectví v době, kdy USA tvému národu škodí viz zmíněný Huawei.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V článku som tú informáciu nenašiel, predpokladám pri tej zmienke, že je to dosť drahý SW, že tá morálna a demokratická spoločnosť, si peniaze z Ruska ponechala, len svojvoľne sa rozhodla neplniť svoje záväzky, inak napísané, surovo okradla klientov.
Výborne! Ďaľší dôvod prečo kupovať SW licencie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohol by Lukáš "Francesco" Čihák, ako novinár kontaktovať predmetnú spoločnosť s otázkou, že či im vrátili peniaze, alebo ich len okradli, keď nedodávajú už zaplatenú službu/produkt?

Mnohých by to zaujímalo, ako je to s vlastníctvom licencií, že platíš, platíš a firma ti kedykoľvek môže deaktivovať zaplatený produkt.
Pre decká, áno, aj na Steame vám môžu kedykoľvek revokovať steam kód a bez náhrady vám kedykoľvek vziať hru z účtu a odpoveď dostanete, to nie je náš problém.
Robia tak mnohé firmy, celé série, aj po rokoch deaktivujú. Peniaze nevrátia, zaplatenú hru nemáte.
3 príklady za všetky:
https://steamcommunity.com/app/205730/discussions/0/1752358461524160544/
https://steamcommunity.com/app/348650/discussions/0/1678063648171173800/
https://steamcommunity.com/app/402310/discussions/6/3163190952001568363/

Mne revokovali hry ktoré som si zakúpil 2-4 roky predtým. Peniaze nevrátia, reklamovať niet u koho (každý odpovedá, kontaktujte niekoho iného, náš problém to nie je). Príspevok na fóre vymažú, účet zablokujú.
Toľko ku tým, ktorí týmto podvodným firmám budú tlieskať. Teraz sa tešíš že okradli zlého Rusa a zajtra, okradnú teba, dobráka, demokrata, ktorý si poctivo šetril haliere, od huby si odtŕhal, na internete bojuje za lásku a mier, väčšieho demokrata nieto a Steam mu len nahodí oznam - z vášho účtu bola odstránená hra X aktivovaná v roku 2020.
Prečo? Lebo môžu! Hlupáci tomu ešte tlieskajú (vrátane bojovníkov na Steame, ktorí útočia na tých, ktorí boli okradnutí. Ich top slogan je, keď sa ti nepáči, nepoužívaj Steam).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Všechny tři příklady jsou dobrej vtip. Týpci nakoupí klíče na pofidérních webech a pak se diví.
Ty příklady jsou na úrovni toho, že si koupíte kradený auto, cajti vám ho zabaví, prachy nemáte a chcete je zpět od někoho úplně jiného.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidím že si expert, označiť Focus Multimedia Limited za pofidérny web chce naozaj mať vybrakovaný mikromozoček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V těch odkazech se píše jasně, co se stalo. Pokud někdo někomu něco neproplatil a autor na základě toho bloknul klíče, což muselo Valve akceptovat, tak sorry, ale pak je to pofidérní web.
Cena za to, že chcete ušetřit. Občas také nakupuji u třetích stran, ale snažím se velmi omezeně.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak už se v ČR z rozhodnutí vlády blokují weby s jiným názorem, tzv. proruské. Svoboda slova je tady už jen prázdný pojem - už mají slovo jen protiruští váleční štváči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domeny webu siricich ruskou propagangu byli odstaveny z rozhodnuti spravce narodni domeny nic.cz. Pripadne dalsi blokace jsou akci jednotlivych poskytovatelu. Vlada vydala doporuceni a rozeslala zadost, ktera nikoho k nicemu nenuti a neni pravne vymahatelna. Kdyz uz chces sirit proruskou propagandu, tak to delej aspon tak aby hned to nebylo videt hned na prvni pohled.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, ministerstvo pravdy... Kde už jsem to četl... JO! Orwell 1984 vymyslel dvě metody "thoughtcrime" a "newspeak"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PPK má pravdu, blokace nemá právní oporu. Byl to velmi špatný krok CZ.NIC.
Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zadna pro ruska proganda zde neni ;-)) myslite Auerone, ktery pise, jaky je Putin dikator, kdyz nasilne nechava ockovat lidi a schvaluje tam covid pasy? to je pro ruske a pro kremelske?
nebo jak tam pise, ze je napojeny na chabat lubavic a zlocince a ze tedy haji jejcih zajmy a ne zajmy ruskych obcanu ... vitejte na aeronete ... jenze on samozrejme kritizoval i Ukrajinu, i CZ vladu, i EU ... a psal takove divne desinformace, 2 roky dopredu, nez se staly ... ale nemel pravdu, rikal,ze se buydete testovat i nekolikart mesicne ... to ze co 24 hodin, to fakt nepredpovdel ;-)) ... to uz bylo moc i na aeronet ;-))

A samozrejme ze clanek neporusil, jak konkretne porusoval Aeronet bezpecnost statu ? pachal z te domeny nejake utoky? prodaval tam zbrane? jaderne zbrane ? nechapu to ... asi jsme uplne hloupy, ale vazne by me zajimal pravne obhajitelny duvod ... ti lidi at se drzi v CZ.NIC, nebot v zadne slusne firme uz je nezamestnaji, ja bych aktivisty evzal nikdy, aby mi nejaky pitomec poskodil zakznika a ja pka platil 500.000 Euro pokutu, to fakt ne ... a to se jednou stalo, neudelal to teda clovek, ale chyba po updatu replikovane diskovaheo pole a na 4 hodiny se to zaseklo a muzelo se pockat, nez to dobehne a stalo to presne 500.000 euro ... presneji zakznici pak meli sluzbu hodne dlouho zdarma, kdyz treba cisco droplo VLANu ... tak se stosovaly kamiony a platilo se terba jen 70.000 euro ... nebo nekde nekolik hodin nejely platebni terminaly a tak ... a to byla chyba ... zakaznik je chapavy a jde se snim domluvit na nizsi konpenzaci dle skutecnych nakladu, ale pokud by mu to nsalo, ze jsme jej blokli, proze se nam nelibi jeho narodnost, nebo co dela vlada sttau, kde podnika ... tak nastoupi pravnici a nekompromisne budou pozadovat maximum co muzou ... leda by se firma omluvila a rekla, ze dane lidi vyhodila a uz nikdy nezamestna ... a ver ze ve velkych firmach jsou HR propjene, udelas chybu a vedi o ni, ale neresi ji, chyby se deji ... ale udelas to nadchval a mas stopku a na plat 10k euro za mesic a vic muzes zapomenout ... do takove firmy se ani nepodivas ... bud ti nereknou proc, nebo potkas nejakou naivni holku z HR a ta ti rekn, mi vime co jste udelal ... tady uz se nehlaste ... ale vetsina skuzenych HR lidi to ani nereknou, ze ty DB sjou zdilene ... jsou tam hlavne vysoci manageri a pak prave ti, co umyslne poksodili firmu a nebo delaji presne takovehle veci ... takze az bude firma na prodej, tak si uz korporace pohlida, kdo o tom rozhodl a podminak bude, ze uz tam po prodeji NEBUDOU. Vitejte v relite go woke be broke .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak to vsetky media (aj mainstreamu) propaguju, ze sa jedna o vladny akt. Ak je to ale teda len doporucenie, tak nic.cz ma dufam dobrych pravnikov lebo to budu tazko rozdychavat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravnici nebudou potreba. Ten prorusky lidsky odpad si nic nedovoli. Jen to rve jako ty v diskuzich a tim to konci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty budes teda iny vykvet spolocnosti, ked odsudzujes skupinu ludi s inym nazorom nez je ten tvoj. A podobne nazory mozno zaznievali aj pri covidizme a zrazu tu mame zaloby az na medzinarodny sud. Takze neexistenciou zaloby by som si vobec nebol isty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protektorátny pokrytecký k.k.t, skrátka celý PPK

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, jak se někteří místní čílí nad zablokováním licencí ruským uživatelů, ale že Putin vtrhnul na Ukrajinu je jaksi v pořádku a dopadem zřejmě souměřitelné.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemá rád fašisty. Moc se mu nedivím. Osm let beztrestně pobíjeli Rusy na Donbasu a celému světu to bylo srdečně jedno. Já bych tam na jeho místě vletěl o pět let dřív.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz Rusove vyslou sve vojaky na uzemi ciziho statu, tak musi ocekavat ze budou jejich vojaci umirat. Muzou si za sve mrtve sami, nemeli tam ty vojaky posilat. Je v zajmu celeho sveta, aby Ruska krev tekla proudem kdykoliv bezduvodne napadnou sveho souseda. A je jedno jestli to je cela Ukrajina nebo jen Donbas.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nekecej.
Pokud se Ruské svoloči na Donbasu nelibilo talk mohla odtáhnout do toho tvého fašistického Ruska...
Nicméně,fašisti,nacisti,holinky,hodinky vše je to pro proruský odpad jedno...
Hlavně že mají jako vzor jednoho prťavého homosexuálního psychopata který má za to že je Car...
Donbas a Krym se vrátí Ukrajině až se rozpadne směšný slepenec zvaná Ruská federace.Sankce budou drtivé a ve ostatně krachu a rozpad mají pologramotní Ivani pěknou tradici:)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A neb kdyz si male dite precte manipulatory ... a jak se to mega velke Rusko plne nerostnych surovin rozpadne? Dodva plyn do Ciny a Indie, dodva i do Afriky .... zato v EU ted nebude obili, nebot Cina moudre zkoupila 100% prebytku z Ruska, pokud Ukrajina nezaseje tak obili v EU nebude, prersnji Cina nam jej rada za X nasobe rpoda ... chleba za 200kc ... mam s tim problem? ne mam plat takovy, ze muzu davat za chleba i 1000kc ... emigroval jsem pryc z CZ a mam i levnejsi elekrtrinu, zadne zdrazeni ... jak je to mozne? A mame plyn z Ruska ... WOW a budeme mit dale.

Takze EU jeste zavede grena deal a zakaze jist maso, presnji produkovat a bude tak drahe, ze se jej nevyplati chovat a nakonec se to zakaze ...

Takze Rusko zde bude porad a Evropane tam mozna jeste budou emigrovat, nebot tady bude zima, byda a hlad ... a nebude ani elektrina.

A ta Pohadka jak zle Rusko napasdlo hodnou Ukrahjinu je trochu jinak, myslis ten f=nacistyucky stat co pachal genocidu, coz USA nevadilo, stenkrovali Putina ... ale kdyz Ukrajina rekla, ze bude mit jaderne zbrane a basta, tak USA volalo Putonovi a rekli mu at to tam proboha obsadi ... takze USA o tom samozrejme vedeli ... ale vetsina vi o geopolitice uplne h*** ... ano je to svinsko, mocnosti jsou vzdy zlocinecke a nehledi na lidske zivoty, Rusko paradoxne trochu ano, USA vubec ... ale v globalu je jim jedno plno veci a bezohledne si resi svoje velmocenske zajmy ... a pres blekotani zapadu a progandu, jak Cina bude blokovat Rusko, tak v OSN rekly pravyu opak, ze za nim stoji a pomalu uz i Indie ... scah mat ... 2 nejlidnatejsi zeme no a co Afrika ? ... tak ta ma kolonialni politiky USA a EU plne zuby ... pry uz jsme odtahli z Mali, Mali si tam na nas pozvalo Ruskeho medveda a Frantici i cesi uz jim nemuzou krast uran ... nemile ze ? ... proc se tech Rusu tak bali? ... a proc si teda Mali zavolal zrovna Rusko ... ja vam to reknu, proze jsou jednicka v jadernem prumyslu a jsou ochotni ten Uran i kupovat a postavit jim tam na to klidne i tovarny ... ne jim to sproste krast za tasku hrusek, Rusko nekupuje za pravo tezit, ale za cistou hmotnost/objem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou propagandistické lži.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím řeči tvého kmene....Blbne rusko-slovenský (nebo co to je za matlaninu) překladač?
To víš že jo,Rusko přežije asi stejně jak přežil stavný Svaz:) Ekonomika pod úrovní Italle,HDP na hlavu na krásném +-60 místě pořadí zemí a plně soupeří s takovými mocnostmi jako je Panama:))
Čína rozhodně Rusko nespasí.Zdevastuje jim definitivně Sibiř a odhodí Puťku Vajgla jako špinavý papír. Trh 130 milionu rusů zchudlých jako kostelní myš vs. skoro miliarda bohatých občanů EU (a to není řeč o USA) bude pro Čínu těžká volba...
Jinak nefetuj,nedělá ti to dobře...Určitě zdraží chleba,buububu.Ale jdi ty kecko.Ruský plyn se dá nahradit,nebude to snadné ani levné a dlouhodobě to je jediná cesta jak se odstříhnout od zločineckého Ruska.Zato dopady sankci na běžné již tak chudé Rusy bude drtivý.Ovšem snad je to přivede k rozumu a vymetou ten odpad z Kremlu.Do té doby budou trpět,je to ovšem jejich volba...
Rusko napadlo suverénní stát protože není poskokem Kremlu jako Bělorusko.Rozhodně VAJGL nečekal takovou celosvětovou reakci a teď jako správná ruský diktátor zajisté buší botou do stolu:)))
Rusko bude izolované a odsouzené k zániku.Jak rychlému to je otázka.
Evropa příjemně překvapila i Česko. Právě jede vlak s municí pro Ukrajinu,stejně tak jako Polsko,Britanie a další země.
Není nad vůni pečených Ivanu v ruských rezavých plechovkách...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked uz chces klamat, tak to nerob aspon tak okato. Rusko je na 12. mieste v HDP (2018) na svete, pred takymi krajinami ako su Spanielsko, Svajciarsko, Rakusko, Svedsko (to su podla teba potom strasne diery, kde sa ani neoplati ist na navstevu). Ze sa rusky plyn da nahradit? A cim? Tym ze budes prdiet doma do vankusov? Nemecko je teraz pekne v srackach, zrusili si vsetky jadrove elektrarne a teraz si pilia konar pod zadkom zablokovanim nordstreamu 2. No a zvysok komentara je tak odtrhnuty od reality, ze to sa uz neda ani komentovat. A ked si tak strasne bojovny, prosim v UA budu teraz radi za kazdeho vojaka. Bud hrdina ako si tu na internete a narukuj, ked sa tak rad pozeras na vrazdenie ludi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš rozdíl mezi státním HDP a HDP na osobu? Tem druhý údaj je mnohem důležitější údaj a vypovídá o síle ekonomiky. A opravdu Rusko se pohybuje kolem 60 místa a pofrčí směrem dolu jak shnilé jablko.Prý 12 místo:))) Nechtěl jsi napsat 120? To bude brzy velmi reálné.
https://www.geograf.in/cs/category.php?category=gdp
Ve sračkách je Rusko,brepto.Ekonomika v troskách,populace vymírá,infrastruktura tragická:)))
Rubl spadl na naprosté minimum a za chvilku nebude cenu ani toho potištěného papíru:)
Krásný pohled.
https://www.kurzy.cz/kurzy-men/grafy/CZK-RUB/
A mimochodem,narukovat můžeš sám.Vajglov má nedostatek vojáků a povolává teroristy z
Čečny.Dobře jim Ukrajinci zatápějí.Bravo...
Plyn dodají Amíci i jiní.Víš vůbec jakou část bereme z Ruska ? Asi ne co? Bez západu bude Ivan zase ohlodávat kůru hlady... Atom se stejně postaví bez Ruska.O tom je dávno rozhodnuto.
A tebe a podobní proruský zmetky brzo dojde.Běž se projít s ruskou vlajkou po městě,HRDINO.Kolik minut budeš stát na nohou?:))) Doufám že máš dobré zdravotní pojistěni,budeš ho potřebovat HRDINO-A ano Rusák VRAŽDÍ Ukrajince.V pekle se již vaří voda pro VAJGLA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to potom Cina je strasne v srackach, ked je na tom este ovela horsie nez Rusko. Rusko v srackach rozhodnie nie je, inak by sa ho US tak strasne nesnazila rozbit. To, ze teraz Rubel pada je akosi normalny dosledok sucasnej situacie. Amici ti dodaju plyn? A vies za kolko ti ho dodaju? A vies ako mnozstvo ho vobec mozu dodat? Z Ruska sa do celej EU dovaza okolo 40% vsetkeho plynu. To chcem vidiet ako to chces doviezt z US. Pre tu predstavu, hovorime o 80mld m3 plynu. Jeden tanker ma objem tak 175 tisic m3. To by vychadzalo, ze viac nez 1200 tankerov denne by sa muselo doplavit na brehy EU, aby sme pokryli vypadok plynu z Ruska. Takze ak tieto hokusy-pokusy EU so sankciami budu dalej pokracovat, tak v zime nebudes mat cim kurit ani svietit ty hrdino. A dobre vaz slova, pohybujes sa nebezpecne na hranici vyhrazania sa zabitim. A neviem preco by som sa mal premavat s ruskou vlajkou, to nerobim ani so slovenskou. Ale kedze ty si bol tak hrr do vrazdenia ludi, tak sa ti tu naskyta neskutocna moznost, tak preco ju nevyuzijes? Ci si ten s tych slnieckarskych hrdinov, co doma sedi za klavesnicou a bude bojovat len pokial sa to jeho osobne nedotkne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já na rozdíl tebe jako ruského odpadu byl včera na Václaváku.Dnes se tam sešlo 60 tisíc proti těm třem pro podporu Ruska:)))
Rubl padá protože padá ruská ekonomika,.SWIFT bude pro Rusko uzavřen,sbohem Rusko:)
A nefetuj,proruská onuce.Pokud se necítíš bezpečně pořád můžeš pěšky zamířit do krásného Ruska:) Ruská svoloč má uzavřený vzdušný prostor skoro v celé Evropě:)
A protože jsi zcela mimo,dal jsem ti jednoduchou radu jak se seznámit s naladěním Evropské společnosti:) Rus je populární jak černý tyfus.Možná se budeš cítit bezpečně i na policii kde se udáš za podporu ruského terorizmu.Pěkná sazba tři roky...
Jediný kdo zabíjí civilisty je Vajgl Putin a jeho zločinecká banda.I na ně dojde,neboj.
A s plynem je to tak že Rusko potřebuje Evropu mnohem více než naopak.Evropa se probudila a poradí si,o ruském krachujícím Žebrákostánu to neplatí.Za jak dlouho budou rusové na mizině linčovat Putina?
Evropa se obejde i bez Ruska,opačně budou opět rusové okusovat kůru hlady.
https://plus.rozhlas.cz/obejdeme-se-bez-ruskeho-zemniho-plynu-7689462
A další rána pro zločinecké Rusko:
,,Turecko zavře Rusku Bospor a Dardanely,,
Jak se jim ty rezavé necky dostanou domů?
A proč máš mávat s Ruskou vlajkou.Protože jsi obyčejný kolaborant-vlastizrádce.Ty HRDINO:)))
A jak ti bylo poraděno,pokud se ti na proradném západě ničící ,,Velké Rusko,, můžes zajisté emigrovat na Sibiř.Jenom bacha na Rejžáky,těm Sibiř již vlastně patří:))) Velké Rusko:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nic, len cisty hejt, cely tvoj koment. Ak tam boli vsetci podobneho razenia ako ty, tak s panom bohom aj celou ceskou republikou. Inak som si pozrel ako si stoji rubel v porovnani s medzinarodnymi menami ako euro a dolar a neuhadnes co sa tam deje. Velke gulate nic. Resp. voci euru je na svojom 5 rocnom maxime a voci USD skoro tiez, tam akurat v piatok oslabil asi o jeden dolar. A odrezanim swiftu by sa prave EU strelila nie ze do kolena, ale do hlavy. Ved by nemali ako platit za tovary dovazane z Ruska. Nebezpecne sa citim len preto lebo nam vladnu absolutni amateri a americky vlezdoprdelkovia, u ktorych nikdy nevies co za katastrofu pre teba pripravia. A zatial som cital len o par krajinach, kde ma Rusko zakazane lietat, ale to vsetko je len do casu. Az Rusko skonci svoju akciu, tak vsetko pojde zase po starom. A nevkladaj mi do ust nieco, co som nepovedal. Alebo niekde pisem, ze podporujem vojensky utok Ruska na Ukrajinu? Ja akurat chapem tym dovodom. Zas raz len cista nenavist v ociach, ze ma niekto iny nazor ako ty. Nechcem ti kazit tvoje predstavy, ale ty nie si predstavitelom nalad spolocnosti. Si len akurat sucastou huciacej mensiny (aspon zatial). A s tou podporou ruskeho terorizmu si dobre vtipny. Policajti by na mna skor pozerali ako na blazna, ze coze to chcem. Zato tvoje komentare by sa dali chapat ako vyhrazanie sa smrtou, takze bud velmi opatrny. Ked si myslis, ze Putin (resp. ruska armada) je jediny, kto zabija aj civilistov, tak to musim uznat, tvoje videnie je velmi uzko profilovane. Sa cudujem, ze trafis do dveri. Skus si len pre tu srandu najst nejake informacie o upalovani ludi za ziva v Odesse. A samozrejme ani ostrelovanie LLR a DLR sa nikdy v tvojom ponimani nestalo. A ten clanocek si si aj cital, ci ti stacil nadpis? Lebo prave v nom hovori o vaznych problemoch keby sa EU odstavila od ruskeho plynu. V skutocnosti tam pracovali este s vyssimi cislami nez som mal ja, ja som ratal 80 mld m3, oni rataju na 130mld. To nikde na svete nenaskrabes v rezervach. A ak si myslis, ze to je ako zapnutie vypinacom, ze tu jednu trubku zavreme a vedla otvorime, tak ta sklamem. Bez plynu by sme boli viac nez rok. A ten zachman tam je tiez celkom vtipny, ze elektrarne prejdu na iny zdroj paliva. Ten si to predstavuje ako hurvinek valku. A inak nikde nehovoria o cene. Koncom roka bol plyn na urovni 130E za MWh, to je sedemnasobny narast oproti zaciatku roka. A teraz si predstav co to s tou cenou spravi, ked ti klesne ponuka skoro o polovicu. To uz nebudu korunky, to uz budu tisice ak nie desaticice Eur. Zabudni, ze si doma uvaris nieco na plyne alebo ze budes kurit alebo odoberat teplo, ktore vznika spalovanim plynu. By si za liter teplej vody platil desiatky az stovky eur, ak by sa ti vobec uslo. Takze velky pozor na vase priania, aby sa vam nahodou nesplnili. A posledne informacie o Bospore mam prave opacne a sice, ze Turecko neuzatvori tie prieplavy. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/turecko-odmitlo-zavrit-bospor-a-d...
A Rusko uz dlhodobo celi prave roznym sankciam na potraviny a su uplne potravinovo sebestacny, prinajhorsom Cina alebo India a dalsi s radostou dodaju. Dostuduj si pojem vlastizrada, ze ci nahodou to nebude skor o tom, kto uprednostnuje zaujmy cudzej krajiny nad vlastnou krajinou. A uz si sa rozhodol ci narukujes, ci stale to bude o tom, ze vy sa zabijajte, aby som mal ja zabavku?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Opět nerozumím tvému blábolení.Chápu že špatně píše na ruské mazanici které říkají Azbuka,ale tady jsi v Evropě a ne někde v ruské Stepi kde je splachovací záchod 150km daleko:)
Vůbec nic se neděje a proto padá Rubl jako shnilé jablko.A proto Rusáci stojí před bankomaty a vybírají bezcenné Rublíky:))) A to sankce ani nejedou na plno.
Strašení o tom že nebude plyn BUBUBU.Ale bude jenom ne Ruský:) Obrovská neskutečně bohatá EU a vs Ruský ŽEBRÁKOSTÁN s krachující ekonomikou.Koho si dodavatelé asi vyberou? To bude hrozně těžká volba:)))
Ono je odvrácená strana toho že Sputnik a podobné ruské odpadní žumpy jsou mimo provoz je ta že proruští placení švábi lezou na jiný web.Ale to přežijeme,ale Rusko ne:)))
No měl by jsi jít konečně narukovat.Rusák dostává neskutečně nakopáno a Puťka volá do zoufalství islamské teroristy.Ovšem není nad lepší přivítání,než kulka mezi oči jak se přesvědčil terorista z Čečenska kdy jeho jednotku Ukrajinci rozprášili..l..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi je jasne, ze nic nechapes. To tu predvadzas uz od zaciatku. To, ze si nevies pozriet jednoduchy graf na googli ( USD to RUB alebo EUR to RUB), tak zato ja nemozem. Mena kolise, ale stale je na svojich 5 rocnych maximach. A ved uvidis, ci si budes mat cim kurit v zime a ake peniaze ta to bude stat, ale to uz bude neskoro plakat nad rozliatym mliekom. A dalej ti uz odpovedat nebudem, lebo ocividne nie si schopny sa preniest za svoju nenavist voci kazdemu, kto si dovoli s tebou nesuhlasit a prskas tu vsade len siru nenavisti. Presne taki ako si ty dostali svet do toho, kde sa nachadza teraz.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pocuj kotiebka , trebalo by si zoppakovat ekonomiku, pretoze ked sa predava rubel za 105 rublov za dolar to neznamena ze je na svojom maxime ale naopak znamena ze ma najniziu cenu za svoju historiu. A nie ze mena skace hore dole nikdy v zivote neoslabila mena skoro o 20 percent. Oslabila pretoze sankcie proti diktatorovi Putinovi zafungovali, preco by inak ruska centralna banka zvysila urok na z 8% na 20%? Ale skoda sa tu dohadovat s vymeltym ruskym trolom.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no ty si mi ale extra tučný k.k.t

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tiahni konecne aj s Mazurekom a jemu podobnymi za Ural.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tim dana firma samozrejme skoncila a doufam ze skrachuje ...
1) nejsvetsimi teroristy jsou USA.
2) USA ten utok samozrejme schvalila ... jde o jaderne zbrane, Ukrajina chtela vypovedet Budapstskou smluvu a chtela se stat vlastnikem jadernych zbrani ... to uz vycovali i USA ...
3) Proc neblokovali USA, kdyz pachali mnohem horsi utoky a pod vylhanymi zaminkami ?

4) Pred mezinarodnim soudem to neobstoji, takze vraceni penez a z ostudy kabat, pokud vznikla skoda, tak zaplatit, arbirtaz samozrejem dana firma prohraje a doufam ze ji to zruinuje ... ne ze by si clovek neumel nainstalovat VPN ze ;-))

Ale je hezke, ze ted vedi, ze je ten SW smiruje ... nebot normni SW si naintslauji, dam klic a vyrobce ani nesmi vedet kdy a hjak je pusteny, pokud to vi, tak je ilaglane smiruji ...

Aktivizmus do businessu nepatri ... tim mene, kdyz zakaznik nema nic spolecneho s geopolitikou ... to ja jako by nekdo sel a vzal macetu a sel sekat americany za vpad do nekake zeme ... samozrejme ze v Praze ...
No a nebo mazani dat ...ze AMZON s AWS, od te doby na kazde porade rikam, ze datat v cloudu jsou smirovana, zpusobuji uniky dat a muzou jim je kdykoliv smazat, kdyz se jim znelibi ... coz u fyzcikeho serveru NEJDE ... muzou mu vypovedet inetrnet, ale o server neprijde ;-))

Jo takze krom toho, ze tento SW bych si nikdy nekoupil, uz nekomu nedoporucim vlastnit CZ domenu a kdyz tak k tomu i nejakou jinou ... ale radeji vubec zadnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budapešťskou smlouvu zrušilo Rusko v roce 2014 zabráním části ukrajinského území. Podle znění smlouvy mělo garantovat ukrajinské hranice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To víš že jo,brepto.Jistě zkrachuje :))) Stejně tak jak firmu které opouštějí neskutečně bohatý ruský trh:)
Trapně lžeš a jsi na velmi ale velmi tenké hranici dělící tě od kriminálu. Podobní ,,hrdinové,, pak u soudu brečí jak malé holky:)
Ruskou agresi odsoudil celý svět.Takže smůla,následky pro Rusko budou drtivé.
A mimochodem,Vajgl vyhrožuje Finsku...Nějak zapomíná že tam má desetitisíce vojáků.Dva metry pod zemí:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dánsko věnuje Ukrajině až na 2 700 protitankových zbraní.
Švédsko se rozhodlo porušit dosavadní praxi a odsouhlasilo dodávku zbraní na Ukrajinu. Pošle tam mimo jiné 5000 protitankových střel, helmy a štíty.
A poslední rána pro Kremrole:)
Evropská unie kvůli šíření dezinformací zakáže fungování Moskvou podporované stanice RT a internetového serveru Sputnik ve všech členských státech, uvedla na nedělním brífinku šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Médiím odebere licence a akreditace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.