CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Intel vs. Microsoft. Chystá se největší soudní proces posledních let?

1) Intel vs. Microsoft. Chystá se největší soudní posledních let? - nechybí tam slovo "proces"?

2) "lze uvést například x86-64 rozšíření architektury, které si musel Intel patentovat v roce 2004." - Intel si ho nemohl patentovat protože to patentované má AMD. Intel si to od AMD licencoval

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak na tohle se těším od doby, co jsem měl možnost si vyzkoušet Windows RT - http://diit.cz/blog/setkani-s-windows-rt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu se siri zvesti, ze by MS mohl udelat i kapesni pocitac s funkci telefonovani a prave ona Windows ARM by se na nej velmi hodily. Takze doufam, ze to neni jen sen fanousku, ale ze to opravdu prijde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kapesni pocitac s funkci telefonovani je kazdy smartphone.

Ale tohle ma byt Surface Phone a trik spociva v tom, ze pomoci dokovaci stanice se z toho kapesniho pocitace stane plnohodnotny desktop.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se na to těším taky... Kdysi jsem měl možnost si Surface RT na jedné akci WUG osahat a moc se mi ten strojek líbil. Jako pracovní nástroj by se mi to zamlouvalo (tenký, lehký, dlouhá výdrž - jako zařízení první pomoci by to bylo fajn), nicméně můj zájem opadl ve chvíli, kdy jsem zjistil, že pro ARM nezkompilovali ani základní aplikace z x86 Windows. Pro práci by mi stačil RDP klient a Powershell a právě ten Powershell Windows RT neměly (alespoň podle zběžného ohledání).
Přišlo mi to tenkrát skoro jako sabotáž.... (přitom třeba Office na tom byly).
Dost jsem si od toho spojení ARM/Windows sliboval a nakonec to bylo velké zklamání. Přitom samotný HW byl vynikající (výkon jsem neřešil, o ten mi nešlo - chtěl jsem to používat víceméně jako terminál), kvalita zpracování prvotřídní. Vzhledem k tomu, jak ten OS byl vykastrovaný, jiný osud než upadnutí do propadliště dějin jej bohužel nemohlo potkat.

Nezbývá než se modlit, aby to tentokrát nedosrali stejně....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že Intel je předposraný zbytečně dopředu. Vsadím se, že MS to spolehlivě nějak zazdí sám, soudit se opravdu není potřeba.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chvíli jsem měl na očích růžové brýle ale váš příspěvek mě uvedl do reality. Máte pravdu, MS inhumuje cokoliv kde je jen náznak konkurence, takže v boji proti konkurenci tak leda prodělá kalhoty.
Děkuju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis "Intel vs. Microsoft. Chystá se největší soudní proces posledních let?" a v clanku se doctete ze to vlastne ani neni proti M$ :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi soudni proces poslednich let je preci Apple vs Samsung? Nebo jine firmy? Uz se mi ty nejvetsi soudni procesy ponekud pletou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zatim se tomu Intel snazi vyhnout, ale jestli Microsoft ty firmy nepodpori tak muzou cely projekt rovnou zrusit.

A kdo vyhraje spor Intel vs. Microsoft? Zakaznik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.