CDR.cz - Vybráno z IT

IO Interactive promluvili o novém Hitmanovi. Chtějí zkombinovat to nejlepší z Absolution, Contracts a Blood Money

hitman-1
Vývojářská společnost IO Interactive vyvrátila chybnou domněnku o tom, že další díl zabijácké série Hitman se nechystá. V otevřeném dopise hru potvrdila a navíc přidala první důležité informace prozrazující zajímavá fakta.

Začátkem letošního roku se na veřejnost dostala spekulace o tom, že vývoj pokračování příběhu s Agentem 47 v hlavní roli, o kterém se už nějaký čas neoficiálně mluví, byl zastaven. V návaznosti na vzniklou chaotickou situaci museli dánští tvůrci s pravdou ven. V otevřeném dopise fanouškům série Hitman potvrdili práce na novém dílu oblíbené značky a navrch přidali několik bonusových informací.

hitman-3

V úvodu dopisu stojí, že titul je vyvíjen pro PC a next-gen konzole. O tom, zda si nového Hitmana zahrají také majitelé Xbox 360 a PlayStation 3 tedy zatím není ani zmínky. Agent 47 je na vrcholu své kariéry a jako dravec pronásleduje svou kořist po celém světě, za pomoci své dlouhodobé spotterky Diany Burnwood a celé ICA. Hra se zaměřuje na hitmanovské jádro věci spočívající ve využívání široké škály nástrojů k likvidaci různorodých skupin cílů napříč rozlehlými exotickými lokacemi.

"Titul stavíme na páteři enginu Glacier 2. Využíváme nejlepších částí, které jsme se naučili skrze Hitman: Absolution a inspirujeme se díly jako Contacts a Blood Money splňující základní hitmanovské předpoklady," říkají zástupci IO Interactive.

hitman-2

Vývojáři prý kladou největší důraz na detail - na nejvyšší úrovni, jaká kdy byla v Hitman hře použita. Pro hráče chtějí připravit otevřený, nelineární level design, můžeme se tedy těšit na sandboxový titul bez checkpointů. "Naším cílem je vytvořit velké a živé úrovně, které dovolí hráčům ovlivňovat chování AI a vytvořit tak jedinečné chvíle, které každý fanoušek série miluje," dodávají tvůrci.

Do hry se navrátí i Contracts Mode díky němuž budeme moci vytvářet vlastní úrovně, které lze sdílet se světem. V návaznosti na to mezi sebou mohou hráči soutěžit a porovnávat své výsledky. Experimentování se meze nekladou, jak tvrdí samotní autoři: vaše kontrakty - vaše pravidla.

hitman-4

Nepočítaje určité schopnosti, které dělají hru hrou, Hitman je založen na realitě. To si vývojáři moc dobře uvědomují a v novém díle se chystají omezit například inventář. Náš hlavní hrdina už bude mít po ruce jen to, co skutečně unese, respektive má kam schovat. To pochopitelně ovlivní hratelnost a doufejme znovu přidá na důležitosti stealth postupu. Podrobnosti se ovšem budeme dozvídat v průběhu dalších měsíců, změn je prý připraveno ještě mnohem více.

Hitman je pětidílná zabijácká série vyprávějící příběh na motivy románů Williama C. Dietze. Holohlavý Agent 47 je naklonovaným nájemným vrahem využívaným jako prostředek k likvidaci nepohodlných osob pod záštitou mezinárodní agentury ICA (International Contracts Agency). V roce 2012 navíc vyšel samostatně hratelný mód Sniper Challenge, ten byl však dostupný pouze pro předobjednavatele Absolutionu. 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku IO Interactive promluvili o novém Hitmanovi. Chtějí zkombinovat to nejlepší z Absolution, Contracts a Blood Money

Neděle, 19 Leden 2014 - 17:19 | Alexandra Stanovska | A v Ubisofte si uvedomili že nie každá hra musí...
Neděle, 19 Leden 2014 - 16:45 | De | Myslím, že by stačilo starší díly jen převléknout...

Zobrazit diskusi