CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k iPhone 5 a Nokia Lumia 920 v testu stabilizace obrazu videa, kdo vyhrál? [video]

Nebude chtít Apple takováto srovnání soudně zakázat?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

srovnávání výrobků třetí stranou není protizákonné. Navíc i kdyby toto srovnání páchala Nokia a vysílala to jako reklamu, tak to v některých zemích (včetně USA) bezproblémů projde. U nás jsou bohužel srovnávací reklamy zakázány

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ja se teda nechci zastavat jednoho nebo druheho, myslim si, ze telefon by mel primarne telefonovat a ne fotit (no, mozna to rikam, ze zavisti, protoze muj HTC vision ma teda priserny fotak:)
Ale ono asi pro zjisteni stabilizace bude dost zalezet, na ktere strane se to udelatko drzi:) Pokud to drzel u te nokie (jakoze to podle videa tak vypada), tak neni divu, ze ten iphone na druhe strane bude "vic skakat". Osobne mi ale neprijde, ze by tam byl problem s nejakou stabilizaci, iphone obcas kosteckoval (ale to muze byt i problem mezi klavesnici a zidli toho kdo delal to video) a ma takovy vyblitejsi obraz, ale asi nic co by nezachranil SW:)
Zajimavejsi by bylo poridit fotky na nejakem fakt objektivnim udelatku nebo proste za chuze.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono možná ani nejde tak o stabilizaci, jako spíš o kvalitu a podání detailů. Tam iPhone jaksi propadl o dvě, tři patra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotky z iPhonu vyzeraju vyborne...na displeji iPhonu. Na displeji monitora vyzeraju ako fotky z obycajneho mobilu, cize ziadna slava. Proste, kvalitu fotografii nebrat ako rozhodujuci faktor pri rozhodovani o kupe iPhonu!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pokud má iPhone delší ohnisko, je jasné, že se už proto bude obraz třást víc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem sám, komu to přijde, že žádný extra náskok nad konkurencí se nekoná? Zvlášť to chvění obrazu mi přijde u obou průměrné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Schválně jsem si to zkoušel dát "HD" a "FullScreen", a také v tom žádný významný rozdíl nevidím :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

me prijde, ze ten iPhone5 jde do cervena (spz aut) a Lumia ma lepsi kontrast obrazu a subjektivne i barevnou vernost...proste libivejsi obraz

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavní rozdíl asi bude v kvalitě zvuku, pokud má teda Lumia 920 stejně kvalitní jako PureView 808. Na videa z koncertů ideální.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

nemam rad ani iphone ani Nokie. ale hned na prvni pohled jsem si vsiml toho rozdilu , co se tu snazi nekteri zarputilci nejspis schvalne ignorovat, ne-li popirat. je to proste jasne videt, ze nokia ma lepsi stabilizaci.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

mne by zajimalo, do jaky miry se v obou tech zarizenich da stabilizace aktivovat nebo ovlivnit uzivatelem.
to co psal Willi je zjevna "malickost" kterou testeri a mnozi dalsi jaksi omylem nebo umyslne prehlizi. pri stejnem pohybu optiky je pri delsim ohnisku umerne vetsi pohyb obrazu a tudiz tezsi to stabilizovat.
kazdopadne - i kdybych prijal, ze nokia vyhrala, tak co? iphone (uz od sameho zacatku) neni o tom, ze ma nejspickovejsi vsechny jednotlive casti a s cenou, ktera likviduje i low-end modely kdejakeho cinana, ale ze celkove vykazuje nejlepsi vyladenost vsech komponent (hw+sw+souvisejici a dalsi navazujici sluzby) v porovnani s kterymkoliv konkurencnim vyrobkem.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Super ze si dali pracu s porovnanim. Pri smartpfonoch vsak nieje pre vacsinu zakaznikov kvalita fotaku key featrure co rozhodne o vybere konkretneho modelu...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Srovnani trochu kazi fakt, ze se to vse delo pred sidlem Nokie...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že redaktoři byli zrovna na exkurzi v sídle společnosti a Lumia 920 v danou chvíli nebyla jinak dostupná, se mi to nezdá jako "kaz" na srovnání.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

kdyby tu nokii zazoomovali stejně jako ten iphone tak by to srovnání stabilizace možná ušlo, ale takhle? ať s tím jsou někam...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.