CDR.cz - Vybráno z IT

iPhony s nainstalovaným Fortnite se prodávají až za desítky tisíc dolarů

Válka technologických gigantů zatím pokračuje bez rozuzlení, ani na jednom z aplikačních obchodů mobilních systémů tak stále nenajdeme nejznámějšího zástupce žánru battle royale – Fortnite. Situace však přilákala pozornost spekulantů, prodávají své iPhony za desítky tisíc dolarů.

Jak už jsme zmínili v předchozím článku, majitelé telefonů se systémem Android si z toho těžkou hlavu dělat nemusí, stačí si totiž Fortnite stáhnout přes přímý odkaz na oficiálních stránkách hry. Přestože se nás při tom snaží Google neustále upozorňovat, že stažením aplikace mimo bezpečí Google Play riskujeme, pořád je to lepší řešení, než s jakým přišli vlastníci iPhonů.

Na eBay se totiž začaly objevovat stovky nabídek iPhonů s nainstalovaným Fortnite. Za takovou raritu ale požadují nekřesťanské peníze, které kolikrát i několikanásobně převyšují pořizovací cenu nového telefonu. Zatímco tedy vyšší modely iPhone 11 klesají s cenou u autorizovaných prodejců na nejnižší hladinu za svoji existenci, kupují lidé zejména na druhé straně oceánu předražené iPhony kvůli jediné hře. Mnoho zmíněných nabídek totiž opravdu najde své kupce, mnohdy se na nich předhazuje i několik desítek dražitelů.

Pochybujeme však, že by se skutečně jednalo o největší fanoušky dané hry, ti si totiž stále mohou staženou hru skrze App Store nainstalovat, pokud ji již měli ve svém zařízení někdy předtím, skrze záložku s historií nákupů. Levnějším řešením navíc také stále zůstává možnost zakoupit si telefon se systémem Android za mnohem nižší cenu, i kdyby měl sloužit pouze na hraní jediné hry.

Podle odhadů navíc nezůstane aplikace z App Store stažená napořád, pokud se Apple a Epic Games podaří shodnout na nějakém řešení. Udělení výjimky pro Fortnite snížením požadovaných procent z každého nákupu v aplikaci by navíc nebylo žádným prvenstvím, stejné řešení totiž již existuje u dvou streamovacích služeb – Amazon Prime a Netflix, které se dohodly na 15% podílu (tedy polovičním) z každé částky.

Diskuse ke článku iPhony s nainstalovaným Fortnite se prodávají až za desítky tisíc dolarů

Neděle, 23 Srpen 2020 - 23:12 | to-toto | Ukaz aspon jednu.
Neděle, 23 Srpen 2020 - 10:52 | Nafrei | Nabízejí i prodávají. Ty aukce mívají i desítky...
Pátek, 21 Srpen 2020 - 14:47 | to-toto | "se prodávají" ..... opět "...
Pátek, 21 Srpen 2020 - 14:33 | roob | len to ovciam nevysvetlis.. namiesto toho aby...
Pátek, 21 Srpen 2020 - 13:26 | Mirda Červíček | „Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská...

Zobrazit diskusi