CDR.cz - Vybráno z IT

Jade Empire, hra stojící za vzestupem BioWare, se dočká portu na iOS [GC 2016]

Jade Empire 5
BioWare má za sebou pěknou řádku úspěšných her. Mezi ty poslední se řadí veleúspěšné pecky jako Dragon Age série a Mass Effect sága. Mezi jejich prvotiny patřilo Jade Empire dalo by se říct, že vyšvihla toto vývojářské studium na špici tehdejších standardů.

Bioware se nyní po 11 letech vrací ke své první lásce a plánuje port pro iOS přístroje, Jade Empire. Pro neznalé připomeneme, že se jedná o singleplayerové akční RPG, které se u nás poprvé objevilo v roce 2005 na Xboxu, a o dva roky později pro PC.

Ve své době zaujala především zpracováním, RPG prvky a pořádný nádechem východní kultury, kde velikostně předimenzované zbraně, kterými jste kostili nepřátele po stovkách, nemohly chybět. Sedm hratelných postav s překvapivě velkou svobodou v jejich úpravách a využívání variací zbraní přitáhlo masy a Jade Empire se stalo jedním z nejúspěšnějších akčních RPG své doby. 

Jade Empire Man

Port z PC či konzolí na iOS je vždy doprovázeno bolestí a nářky, takže můžeme jen doufat, že se celý proces povede. Tuto evoluci bude mít na starosti studio Aspyr Media, tedy stejný tým, který stojí za portem Star Wars: KOTOR a Fahrenheita.

Celá novinka se vynořila tak najednou a tak zmateně, že se v prvních chvílích zdálo, že port vlastně už je na světě, ale bohužel tomu tak není. Aspyr Media teprve hru testují a ač potvrdili, že mají na práci “záhadnou hru”, nijak přesněji se k celé záležitosti nevyjadřovali. Po prohlášení Touch Arcade nemůže být mýlky, že se jedná o Jade Empire.

Jade Empire 4Jade Empire 2

Touch Arcade také uvedlo, že port vychází z PC verze Jade Empire Special Edition, a tak můžeme očekávat speciální zbraně a rozšířený set pohybů pro bojová umění. 

Pokud vše půjde podle plánů a Aspyr odvede svoji práci alespoň z poloviny tak dobře jako u KOTORů, můžeme se již ke konci týdne těšit na funkční Jade Empire pro iOS. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Jade Empire, hra stojící za vzestupem BioWare, se dočká portu na iOS [GC 2016]

Žádné komentáře.