CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak během minuty zjistíte, co stahují vaši přátelé přes torrenty?

Co takhle přiznat, že se jedná o PR článek? Tak okatá propagace tu naposledy byla u článku na lichvářské nebankovní půjčky s RPSN 300-1500 %. Kdyby to totiž byl vážně míněný článek, tak nebude zmiňovat pouze jediného poskytovatele VPN a zmíní i další způsoby anonymizace na internetu.
Vydím, že tenhle server služně zabředl do novinářského bahna.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Ačkoliv těchto benefitů můžete využít u libovolného poskytovatele VPN služeb,..." v clanku je zmineno ze nordvpn neni jedina vpn sluzba a alternativ je hodne. Za me je tohle ok, protoze spolupraci a profit z prokliku server priznava primo v textu. Navic clanek funguje sam o sobe, neco se dozvis a reklama je tam kontextove.
Jako z neceho web zit musi, tak taky neco tolerujme.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano žije z reklamy ale je fér tu reklamu nemaskovat jako regulérní člínek..
Mimochodem ten odkaz na iknowwhatyoudownload nefunguje. A pokud to někomu vadí stačí si do aplikace přidat ipfiltr který vyřadí komunikaci se všemi známými adresami které podobnou činnost mohou dělat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz ten odkaz zase funguje. Za tip diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm tak nic moc za jak dlouhou dobu to ukazuje data? Mně to ukázalo jeden video soubor. Asi ten IP filtr funguje, byť jsem ho dlouho neaktualizoval...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me to ukazuje cca posledních 14 dni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim, ja jsem lehce zmaten. Clanek zacina textem:

"Stahování přes torrenty patří pro pokročilé uživatele k nejrozšířenějšímu způsobu pirátství. Málokterý z nich však myslí na bezpečnost a zakrývání své internetové aktivity."

A chapu-li jeho zbytek spravne, resenim tohoto problemu je, ze chcete-li piratit, poridte si na to NordVPN. No jo, ale potom jsou jejich podminky, kde se pise:

"7. Prohibited and restricted uses

You agree that you shall not:

- use, assist, encourage, or enable others to use the Services for any unlawful, illicit, illegal, criminal or fraudulent activities, including but not limited to <dlouhy seznam>, digital piracy and other similar activities;
- violate, infringe, or misappropriate other people's intellectual property, privacy or other legal rights;"

Anglictina neni mym materskym jazykem, ani nejsem pravnik, ale skoro bych rekl, ze se tim snazi uzivatelum rict, ze jejich sluzby se pro pirateni pouzivat nemaji. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a take NordVpn jiste na vyzadani prislusnych uradu rady dodaji logu uzivatelovy komunikace a ipcka ze kterych byla vpn navazovana, takze jestli si nekdo mysli ze je v pohode kdyz pouzije VPN tak neni a kdyz uz nekdo pouzva VPN je tim podezrelejsi z nejake nekale cinnosti. VPN je dobra pouze na lokalne omeze sluzby a pristup k nim ze vzdalenych destinaci, urcite ne na ochranu soukromi. To byste museli pouzivat TOR VPN a TOR browser tam se o anonymite uz mluvit da, akorat se nesmite prozradit pripojem na svuj facebook a podobne :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte ten Tor, co ho z poloviny financovala FBI?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na co je dobrá NordVPN je otázka, protože půlka služeb vám automaticky zakáže přístup když přes něj přistupujete. A Tor je ideální red flag, pokud si chcete být jistí, že se státní instituce budou zajímat o to, co na netu děláte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hustý... tohle je fakt BFU friendly!
- Jestli o tom OSA a podobné organizace neví, tak je to pro ně zlatá žíla.
- Nejlépe poslat pěkný "policejní virus" s fotkou z kamery a ještě výpisem posledních torentů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty klikáš na odkazy poslané z neznámých adres?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Priznejte se, kdo to taky zkusil poslat nejakemu kamosovi? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak ten odkaz v tom článku nefunguje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vcera fungoval, zkus ho pozdeji... a kdy jsem to googlil, tak fungoval nekolik let, nepise se o tom webu poprve. To by byla velka nahoda, aby to zrusili zrovna po tom se o tom napise tady :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keďže tam je možné zadať akúkoľvek IP, nedalo mi a skúsil som 8.8.8.8 a hľa, "Google sťahuje filmy".

https://i.postimg.cc/BZLd3FXG/Sn-mka-obrazovky-z-2021-07-26-19-38-44.png

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jim to zas tak dobře nefunguje. Teď jsem koukal znovu a od předevčera mi to ukazuje stahování souboru se seriálem o velikosti 75gb, kterej jsem zichr nestahoval ani omylem... (ani žádný soubor o podobné velikosti).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mas asi zdielanu IP s niekym inym..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne to nemam, mam vlastni ip a kdyby se mi tam nekdo "napich" přes wifi s filtrem mac adres, tak stahovaní 75gb souboru bych zaznamenal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.