CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak otevřít soubory ISO ve stále populárním Daemon Tools?

Mrtvola daemon tools je maximálně populární v komunitě mrtvých win7
Od win 8.1 na něj sere pes.
Nechcete třeba psát o něčem co je užitečný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co je užitečné? Jako téma je to trochu dětinsky trapné, ale je to téma.
Co se mountování týče, u mě třeba spíš vládl Alcohol, Nero a UltraISO.
Když komentovat, tak konstruktivně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není instalovat bloatware na něco co umí Windows by default od roku 2013 trochu kontraproduktivní?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak windows umí mountovat jen obrazy typu *.iso. Všechny ostatní ostatní formáty neumí. Také neumí s iso ani jinými formáty dále pracovat. Neumí vytvořit bootable image, neumí ani image editovat. Krom tohoto, tak placené verze alcoholu a deamon tools uměly též i pracovat některé protipirátským ochranám navzdory (jen Starforce býval oříšek).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diskový obraz jiného formátu, než ISO, jsem naposledy viděl někdy v roce 2014.
Jeden čas byly v módě soubory NRG, ale když se výrobce Nera rozhodl udělat z šikovného prográmku veliký placený multimediální balík, velmi rychle to vymizelo.
Bootovací ISO dnes potřebujete prakticky v jediném případě - k instalaci virtuálního systému. Příslušné ISO si prostě stáhnete. Počítače se bootují z flešky, CD/DVD mechaniky také prakticky vymizely. I když mechaniku máte, než si pro boot vypalovat ISO (a pak na to při bootu půl hodiny čumět), radši jej zkopírujete na flešku Rufusem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rufus už je taky trochu mimo mísu. ISO zkopíruju na flešku jako soubor a při bootu si vyberu, které chci nabootovat. Jmenuje se to ventoy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ďakujem za tip, vôbec som netušil že niečo také existuje. Rufus je super, ale fakt ma niekedy vytáčalo konštantné formátovanie a podpora iba jedného ISO, ak som si ho neupravil sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ventoy je dobré pro domácí použití kde jsou "novější" PC. Ve výrobní sféře jsou často používané starší kusy např. P4, C2D a Ventoy se nechytá. Pomůže buď zmiňovaný RUFUS nebo YUMI. Ve výrobě máme i starší kusy (486 DX2/66) neumějící boot z USB nebo USB ani nemající. U těch je potřeba použít boot CD. Možnost upravit image CD se občas hodně hodí a může ušetřit hodiny práce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WoW, tak ten Ventoy je super.
Konecne vsetky instalacky Win10, Win11 a Hiren's BootCD na jednom USB kluci.
Doteraz som mal tri USB a teraz vsetko na jednom 64GB USB :-)
Dakujeeeem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co vím tak docela populární byly také image ve formátu .cue/.bin

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je článek o čemkoliv z toho o čem píšeš? NE!
Nehledě k tomu že to už dávno nikdo nepoužívá.
Ses někde zaprd v době kdy ještě existovaly optické mechaniky. Jako psát v ruce 2023 o ochranách DVD to je hodně Čihákovina

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak existuje komunita retro uživatelů. Dokonce se dají pořídit nové počítače na 20 let starém HW :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže retro uživatelé mají retro znalosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1)Optické mechaniky stále existují a k tvému údivu ji i používám. Mám slušný archiv orig. filmových i herních DVD. Dál mám řadu zpracovaných filmů, seriálu a Anime v různých formátech a kodecích a na DVD vypálených.
2.)Byl s to ty kdo tady začal prskat o bloatware aniž bys věděl o čem mluvíš.
3.)Ochrany se sice u nových her omezily čistě na Steam/Denuvo a sem tam něco jiného, ale na starších herních discích stále existují a i ty je občas nutné zálohovat/zkopírovat. A na hudebních CD se sem tam vyskytnou dodnes.
4.)A ano, chodím na tento web už víceméně od jeho začátku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neprotiřečíš si trochu? U originálů to nemusíš vůbec řešit a zároveň nedegradují. Možná přišel čas upgradnout si sedmičky zdarma na desítky. Nenapadlo tě to co sis nakradl třeba uložit na HDD? Nebo třeba za pár drobáků koupit na fanaticalu HB nebo Gogu? Bavíme se o věcech starších 10 let co jsou koupíš v bundlu 7 her za 15 dolarů.
Jsi fakt tak chudý že to musíš syslit?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Namísto obviňování z krádeže by se to chtělo dostudovat zákony a nepoporovat lháře a demagogy z řad osa a spol. I kdyby si ty filmy stáhl odněkud z netu zadarmo (což nikde nepíše), tak se tím rozhodně nedopouští krádeže ani nečeho špatného. Právo na to si udělat kopii pro vlastní potřebu je u nás zaručena všem.viz:
§ 30 Volná užití

(1) Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu fyzické osoby, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu, nestanoví-li tento zákon jinak.
(2) Do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla.
A udělat si kopii zakoupeného DVD s programem bylo vždy celkem běžným způsobem jak chránit před poškozením originál, nebo jak bylo v článku zmíněno, způsobem jak vše zjednodušit a zrychlit pomocí virtuálu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a teď opustíme upirátěné audio a video a zamyslíme se nad upirátěnými hrami což je prakticky jediná věc kde se člověk ještě v dnešní době setká s isem.
A jsme doma....
Na kopie čehokoliv kde je software nárok nemáš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsi jak ten Babiš, do huby si nevidíš.
Ani originálky nejsou věčné, to bys jsi coby "odborník" mohl vědět. Nech originálku na slunci pár dní a uvidíš co ti zní zbyde. Plast začne křehnout a může se snadno poškodit.
Co se pirátství týče tak si zameť před vlastním prahem, neboť potrefená husa nejvíc kejhá. :-)
Jen prozajímavost, dle GOG galaxy, která mi spravuje herní účty, vlastním 1088 herních titulů, z toho jen 366 na GOG.
A souhrná kapacita HDD/SSD aktivních v mém PC je 8811 GB z toho 1376 GB volného místa. Z téhle kapacity tvoří většinu anime (téměř 2TB a min. jednou tolik mám na DVD), pak filmy a seriály (1,15TB), zálohy z GOG (1,05), audioknihy (930GB) atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to se jako chlubíš kolik si toho nakradl? O tom slušný člověk spíše mlčí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nakradl? Spíš kolik toho mám koupeného. Svědomí mě netíží, protože autory/tituly jež mám oblíbené nakupuji. Ačkoli částečně máš pravdu - anime se u nás skoro vůbec neprodávalo - vyšlo toho na DVD docela málo a zbytek je šedá zóna fansubů nebo nahrávky z televize a ty jsou zcela legální. A co se audioknih týče, kupuji hlavně na Graphic audio a Audible, sem tam u českých. Pak mám nahrávky z rádia - hlavně dramatizace z tehdejšího rádia na polštář - ty Foglarovky tam byly prostě skvělé.
S pirátstvím už nemám důvod se zatěžovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neřeš, taky mám v PC hromady ripnutých audio CD a DVD koupených za pár šušňů po bazarech. K tomu knihovnu hudby ze supraphonline, bandcamp a samozřejmě dost hudby jsem musel stahovat protože se u nás nikdy neprodávala a není dobře dostupná když nepočítám ebay za vysoké částky. Sice už je něco málo dostupné na streamovacích službách, ale já raději fyz. nosič a nebo soubor na disku.

A pak člověk zjistí že 6TB je málo a okolí se diví protože 1TB SSD musí stačit všem protože je tu stream....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já svoji knihovnu smazal a unikáty které nejsou nikde dostupné uploadl go google music. Na disku se mi už neválí vůbec nic. A už vůbec ne video a pirátěný hry. Vše co mě kdy bavilo a upirátil jsem to tak jsem si za pár drobných koupil. Na steamu mám 998 her na až budu mít čas.
Ale to stále nemění nic na tom že článek jak namountovat iso v mrtvým softu je zbytečnej jak křídla na praseti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

chápu argumenty obou, ale jde o hodně specifickou oblast. Sám mám v PC DVD a BR rekordér, byť se použije už málokdy, spíš na zálohy, ještě mám několik paklíků BR prázdných médií. Ale už je to spíš pro nostalgiky z časů kdy optická média byla nutnost. Už tehdy Alcohol 120% i Daemon nabízely vytvoření knihovny z obrazů CD/DVD. Ani tehdy jsem ale nezakoupil a od té doby se trh pro daná řešení drasticky redukoval proto mě překvapuje že za to chtějí víc než nějaký symbolický poplatek 1-2 eura.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono stačí poslouchat hudbu a chtít ji na nějakém nosiči a nebo disku, pak se člověk mechanice stejně nevyhne. Nejlíp rovnou BR ať se dají nějak rozumněji i zálohy.

Ale musím souhlasit s tím že už jde o hodně specifickou oblast, v okolí znám jen jednoho člověka který nerad stream a raději nakupuje na supraphonu a bandcamp. Hudbu pak poslouchá přes NTB s USB DACem a celkem fajn stereo sestavou.

Ta cena mě taky překvapila, když si přidám cca 20euro tak mám perfektní video editor který umí smart rendering i v H265.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.