CDR.cz - Vybráno z IT

Zahrajte si Elden Ring v plnohodnotné kooperaci až ve 4 hráčích díky modifikaci

Tituly z žánru soulslike od společnosti FromSoftware patří mezi nejlepší kooperativní hry na trhu. Paradoxně však oficiální podpora multiplayeru je velmi strohá a omezená, neboť přivolání kamaráda je pouze dočasné a po jediné smrti se jejich světy opět rozdělí. Ani v Elden Ringu nedali vývojáři možnost přehrát celou kampaň ve více hráčích. A tak si hráči poradili sami – modifikací.

Nejnovější dílo od japonského herního režiséra Hidetaka Miyazakiho, Elden Ring, sbírá od svého únorového vydání jedno absolutní hodnocení za druhým a ani po čtvrt roce se o něm nepřestává mluvit. Společnosti FromSoftware se podařilo sjednotit hlavní myšlenku a herní principy soulslike série s otevřeností a svobodou openworld titulů, ve kterém se však hráči necítí jako opičky zavalené stovkami otazníčků.

Tituly ze série Dark Souls, včetně odnoží Bloodborne či Sekiro, jsou odjakživa spjaty s určitou formou multiplayeru. Hráči si ve světě zanechávají varovné vzkazy, rady či vtípky. U bossů si pak mohou dočasně přivolat na pomoc kamaráda, který se však následně vrátí do svého světa. Ani šestá iterace soulslike formule nedonutila FromSoftware přehodnotit jejich postoj ke kooperativnímu režimu. 

Hráči toto omezení v Elden Ringu (i předešlých titulech) obcházeli tak, že se spolu sice spojili před bossem, ale pak obrátili směr a šli si po svých. Stále však byli omezeni na dva hráče a rozpojením při první smrti, po usmrcení bosse či po nejbližším uložení u ohniště. Právě dočasnost této kooperace přivedla skupinu fanoušků ke tvorbě modifikace, která umožní hráčům spojit své světy permanentně.

Modifikace zvaná Seamless Co-Op je k dispozici ke stažení od pátku 27. května na portále NexusMods. Ačkoliv se stále jedná o brzkou betaverzi, už se nachází v plně funkčním stádiu. Spojit se díky ní můžete až s dalšími třemi hráči. Vaši seanci nerozpojí ničí smrt, žádné uložení u ohniště, žádný vstup do dungeonu ani poražení bosse.

Když hráč zemře, znovuzrodí se ve stejném světě u posledního navštíveného ohništi. Pokud hráč zemře během souboje s bossem, přepne se do diváckého režimu, dokud přeživší hráči bosse neskolí či naopak. Po zabití bosse hráči zůstávají ve stejném světě a nejsou poslání zpátky do svého světa. Všichni mohou využívat koně Torrenta i využívat rychlého cestování po mapě. Průběh hrou se dokonce ukládá každému hráči, nikoliv pouze hostujícímu. 

Hru v kooperativním režimu spustíte jednoduše přes vlastní spouštěč

Jelikož se svět neresetuje jako obvykle při něčí smrti, tak aby nového systému nemohli hráči zneužívat, tak každá smrt potrestá zemřelého náhodným debuffem, kterého se lze zbavit jedině společným odpočinkem u ohniště. Nutno zdůraznit, že s každým novým hráčem v seanci se zvyšuje obtížnost o 25%/50%/75%.

Podmínkou využití modifikace pouze je, aby všichni hráči měli modifikaci nainstalovanou a měli vypnutý Anti-Cheat systém (který je beztak nutné vypnout pro jakoukoliv komunitní úpravu). Jelikož hráči nejsou při využívání modifikací spojeni s oficiálními matchmakingovými systémy, nehrozí při jejím využívání ban. 

Modifikaci stáhnete na komunitním portále NexusMods

Diskuse ke článku Zahrajte si Elden Ring v plnohodnotné kooperaci až ve 4 hráčích díky modifikaci

Žádné komentáře.