CDR.cz - Vybráno z IT

Jak vypadají Apple Vision Pro pod CT?

Zdroj: Shutterstock

V dnešní době, kdy se technologie VR (virtuální reality) a AR (augmentované reality) stávají stále více běžnými, je důležité porozumět tomu, co se skrývá pod povrchem těch nejnovějších a nejvyspělejších zařízení. Nedávný průlom v oblasti nedestruktivního zobrazování, zvláště pak pomocí CT skenování, nám teď umožňuje nahlédnout dovnitř zařízení jako nikdy předtím.

CT skenování, známé také jako počítačová tomografie, je metoda zobrazování, která používá rentgenové paprsky k vytvoření detailních obrázků vnitřních struktur objektů. Tento přístup nám umožňuje prozkoumat vnitřek zařízení bez poškození jeho vnějšího pláštění. A právě díky této metodě jsme mohli prolomit bariéru a nahlédnout do technologického nitra dvou nejpopulárnějších VR headsetů na trhu: Apple Vision Pro a Meta Quest.

Společnost Lumafield, sídlící v Massachusetts, se specializuje na CT skenování za pomocí umělé inteligence. Jejich nedestruktivní metoda skenování umožňuje prozkoumat vnitřní struktury technologických zařízení bez jakéhokoli poškození. Nedávno provedli rozbor obou headsetů bez fyzického rozebírání, a to s ohromujícími výsledky.

Zdroj: YouTube

Při srovnání náhlavních souprav Vision Pro od Applu a Quest 3 od Mety byly odhaleny značné rozdíly v designu a technologických inovacích. Lumafield zdůraznila, že obě zařízení mají své vlastní výhody a přístupy k zabalení technologie do kompaktních forem. Například, zatímco tým inženýrů z Applu se rozhodl pro externí baterii, Meta upřednostnila unikátní zakřivenou baterii. Obě společnosti se také věnovaly řešení složitých tepelných problémů, které vyvstávají při integraci vyspělé technologie do zařízení nošených přímo na obličeji.

Jedním z klíčových zjištění bylo, že obě náhlavní soupravy byly navrženy s cílem maximalizovat výkon a zároveň minimalizovat tepelné problémy, které by mohly ovlivnit pohodlí uživatele. Tento aspekt je zvláště důležitý v oblasti VR a AR, kde dlouhodobé nošení zařízení může být náročné na pohodlí.

To jinými slovy znamená, že díky nedestruktivnímu CT skenování jsme schopni lépe porozumět technologickým inovacím, které se skrývají v nejmodernějších VR headsetech. Tato metoda nám poskytuje rentgenový pohled do technologického nitra, což nám umožňuje lépe ocenit design, výkon a pohodlí těchto zařízení. S rozvojem technologií zobrazování a analýzy by se mohla tato metoda stát standardem pro hodnocení a porozumění i dalším technologickým produktům VR a AR.

 
 
 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Jak vypadají Apple Vision Pro pod CT?

Pátek, 12 Duben 2024 - 10:25 | Driscoll | Naopak o augmentované realitě už se mluví mnoho...
Pátek, 12 Duben 2024 - 10:23 | Driscoll | "Rozšířená realita nebo také „augmentovaná...
Pátek, 12 Duben 2024 - 08:07 | Hugo Hugo | Zrovna tohle nebylo míněno jako upozornění na...
Pátek, 12 Duben 2024 - 07:46 | Driscoll | Zvláštní, to jsem nevěděl, že zrovna tohle bude...
Pátek, 12 Duben 2024 - 06:45 | Hugo Hugo | Nejsem si jist, jestli u nás někdo porozumí pojmu...

Zobrazit diskusi