CDR.cz - Vybráno z IT

Apple má monopol na cloudové úložiště, tvrdí nová hromadná žaloba

Zdroj: Shutterstock

Na Apple byla podána nová žaloba, prý z důvodu manipulativních praktik vedoucích k monopolizaci cloudových úložišť pro svá vlastní zařízení.

Podle ní společnost Apple údajně nekalým způsobem použila "technologická omezení", která brání jiným poskytovatelům cloudového úložiště v nabízení plnohodnotné alternativy pro iCloud. To podle žalobců znamená, že uživatelé zařízení Apple mají jen málo možností, pokud chtějí využívat cloudové úložiště pro zálohování svých dat, a jsou tak v podstatě nuceni používat iCloud.

Zdroj: Shutterstock

Podle stížnosti si například Apple účtuje vyšší poplatky za svou službu iCloud, protože pro uživatele není skutečná alternativa. Tento problém se ale týká desítky milionů uživatelů v USA a dalších milionů uživatelů po celém světě. Dominance Applu ale nevyplývá z toho, že by iCloud byl lepší.

Mnoho konkurenčních cloudových úložišť je lepších a nabízí více služeb než iCloud. Jiné platformy nabízejí navíc i lepší zabezpečení. Apple dosáhl své dominance podle žaloby tím, že zmanipuloval konkurenční hru. V tuto chvíli je žaloba jen podána a doposud ji ani nebyl přidělen status hromadné žaloby. Jestliže souhlasíte s touto žalobou a chcete se k ní přidat, tak můžete vyplnit jen krátký webový dotazník na webu Hagens Berman. V tuto chvíli se samozřejmě čeká na to, jak se k tomu postaví soud. Společnost Apple se zatím nevyjádřila k podrobnostem žaloby.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple má monopol na cloudové úložiště, tvrdí nová hromadná žaloba

Úterý, 5 Březen 2024 - 08:06 | RedMaX | "Mnoho konkurenčních cloudových úložišť je...

Zobrazit diskusi