CDR.cz - Vybráno z IT

Jak pročistit Facebook od spamu? Zrušte své odběry tímhle jednoduchým trikem

Na počátcích Facebooku každý klikal na všemožné stránky, jejichž obsah v dnešní době třeba ani nechce odebírat a slouží spíše jako spam. Nehledě na to, že původní stránky již mohly změnit své zaměření i majitele. Poradíme proto, jak si dohledat označené stránky a tento odběr zrušit.

Zdroj: Shutterstock

Když začínaly působit v digitálním světě sociální sítě, pohltilo to někoho dříve a někoho později. Každopádně na počátku sociálních sítí bylo o mnoho méně uživatelů, a proto i obsahu bylo znatelně méně. Uživatelé si tak prohlíželi jednotlivé stránky a dávali jim své lajky. 

Nové příspěvky a obsahy stránek se jim pak zobrazovaly na jejich hlavní stránce. Postupem času ale přibývalo uživatelů a příspěvky z těchto stránek se staly méně žádanými nebo se klidně celá stránka mohla prodat jinému majiteli, ten ji přejmenoval a nyní jen těží z její dávné slávy, respektive dosahu. 

Zdroj: Shutterstock

Nicméně není od věci si zkontrolovat, které stránky jsme si vlastně označily a které vlastně odebíráme. Těžko si totiž pamatujete jejich plný název, abyste si je mohli dohledat a manuálně odebrat sledování, nehledě na možné riziko přejmenování stránky. Jak to tedy udělat?

Stačí se přihlásit ke svému účtu na Facebooku, rozkliknout svou profilovou fotku na pravé straně a zvolit Nastavení a soukromí. Zde zvolíte „záznamy o aktivitách“ a v levém panelu najdete volbu „Kontakty“. Odtud je to pak velice jednoduché, protože naleznete „Stránky, To se mi líbí a zájmy“ a v pravé části se vám již objeví seznam stránek, kterým jste dali „to se mi líbí“.

Pokud chcete vzít zpět označení stránky a odběr novinek, stačí kliknout na tři tečky vedle stránky a zvolit jedinou dostupnou volbu „Už se mi to nelíbí“. V tuto chvíli bohužel neexistuje způsob, jak můžete hromadně odebírat odběr stránek, ale musíte tuto činnost provádět hezky jeden po druhém.

Diskuse ke článku Jak pročistit Facebook od spamu? Zrušte své odběry tímhle jednoduchým trikem

Úterý, 15 Listopad 2022 - 09:08 | Derryk | Užívej si dokud to jde. Při této sestupné...
Pondělí, 14 Listopad 2022 - 17:29 | Murphy | Na SEO
Pondělí, 14 Listopad 2022 - 09:42 | x3m | Vy v redakcii mate nejaky iny facebook? Ja, aby...
Pondělí, 14 Listopad 2022 - 09:42 | Zog Zogothowics | Na jaké IQ cílí tyhle čichákovy hovna?

Zobrazit diskusi