CDR.cz - Vybráno z IT

Začátek konce? Akcie Facebook Meta se propadly o 26 %, ztrácí zisky i uživatele

Společnost Meta Platforms, která vlastní významné sociální sítě jako je Facebook či Instagram, zaznamenala včera největší propad své hodnoty na akciovém trhu v historii. Její hodnota se propadla o 251 miliard dolarů.

Zdroj

Společnost Meta Plaftorms, dříve Facebook, byla v minulosti jednou z nejrychleji rostoucích společností vůbec. Včera však zaznamenala největší propad ve své historii, a to když cena akcií klesla o 26%. Tím se logicky snížila i hodnota společnosti o 251 miliard dolarů, v přepočtu asi 5,3 bilionu korun.

Jedná se tak nejen o největší propad v historii společnosti Meta Platforms, ale i celého akciového trhu. Tento propad je pak jen logickou reakcí na zveřejněné výsledky hospodaření společnosti Meta Platforms tuto středu. Před zveřejněním výsledků hospodaření byla hodnota společnosti Meta Platforms 898 miliard dolarů.

Zdroj

,Analytici se však nedokážou shodnout, zda zůstanou akcie společnosti na nižší hranici, zda budou ještě klesat nebo zda se stabilizují. Meta Platforms však není jedinou společností, která zaznamenala propad, další takovou technologickou společností je i Pinterest, který se propadl o osm procent či Snap, který se propadl o devatenáct procent.

V tuto chvíli je skutečně těžké vydávat jakékoliv predikce, protože vývoj akciového trhu ovlivňuje vícero faktorů. Mezi nimi například konkurenční sociální síť TikTok. Michal Nathanson, analytik ze společnosti Moffett Nathanson, toto komentoval slovy: „Facebook: začátek konce?“

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Začátek konce? Akcie Facebook Meta se propadly o 26 %, ztrácí zisky i uživatele

Úterý, 8 Únor 2022 - 07:26 | Zog Zogothowics | Miluju tento druh investičních dementů kteří si...
Pondělí, 7 Únor 2022 - 09:44 | Peca | Dobrá otázka. Myslím si, že paralelním rozvojem...
Pondělí, 7 Únor 2022 - 09:16 | Peetee | Co je normál? Co když je normál nyní? Co když je...
Pondělí, 7 Únor 2022 - 06:14 | Peca | Super čas na nákup akcií, až se to zas vrátí...

Zobrazit diskusi