CDR.cz - Vybráno z IT

Jak zvýšit výkon notebooku: Asus představil svůj externí dok pro grafickou kartu

S větším rozšířením konektoru Thunderbolt se objevila nová možnost rozšíření notebooků. Díky přítomnosti rozhraní PCI-e se objevila možnost připojit grafickou kartu a přesně pro tento případ je určen Asus XG Station Pro.

Thunderbolt 3 je vskutku úžasné rozhraní. Má kompaktní konektor, vysokou přenosovou rychlost a skvělou univerzálnost. Díky čtyřem linkám PCI-e je možné přes něj připojit i grafickou kartu, která může poměrně zásadním způsobem zvýšit výkon počítače. Proto jsou na trhu různé doky a boxy pro externí grafické karty.

A s čím přišel Asus? Jeho nový XG Station Pro je dock jako každý jiný, ale i tak má co nabídnout. Zajímavostí jsou například dva integrované ventilátory o velikosti 120 mm. Potěší taktéž dodávaný 330 W zdroj, což dostačuje na většinu současných grafických karet. Na doku nalezneme ještě jeden USB konektor, který lze využít pro periferie. Na designu Asus spolupracoval se společností In Win, která se specializuje na výrobu počítačových skříní.

Cena je stanovena na 329 USD, tedy v přepočtu přibližně 8500 Kč s DPH, což není málo. Takový HP OMEN Accelerator lze u nás zakoupit za cenu 7 tisíc s DPH, přičemž v sobě ukrývá o 170 W silnější zdroj. Na druhou stranu, zmiňovaný Asus je podstatně kompaktnější.

Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jak zvýšit výkon notebooku: Asus představil svůj externí dok pro grafickou kartu

Úterý, 9 Leden 2018 - 09:04 | Kert | Ale no tak, dyť to má dokonce i jeden (1) USB...
Pondělí, 8 Leden 2018 - 21:21 | George eLzyx | umí to i nabíjet notebook? Spousta noťasů má jen...
Pondělí, 8 Leden 2018 - 19:59 | DRK | Jako malej přímotop někam do maringotky to de ne?
Pondělí, 8 Leden 2018 - 12:56 | xvasek | Vypadá to jako toustovač.

Zobrazit diskusi