CDR.cz - Vybráno z IT

Jaké jsou možnosti při ztrátě zaměstnání

PR článek
I ve chvíli, kdy přijdeme o zaměstnání, můžeme najít vhodnou finanční pomoc. Při výběru záleží na tom, jak moc spěcháme a jak vysokou hotovost potřebujeme.

Ztráta zaměstnání může způsobit celou řadu problémů. Nejvíce se asi obáváme v takové chvíli o svou existenci. Ať jsme sebeskromnější, peníze budeme určitě potřebovat. Někdy se ale dobrá práce nenajde hned a je zapotřebí postarat se o své živobytí.

  • V ještě složitější situaci jsou ti, kteří bydlí v pronajatém bytě či domě.
  • Je třeba platit nájem a najednou není z čeho.

Pro majitele nemovitosti by v tomto případě mohla být vhodnou možností půjčka se zástavou. Ale co dělat, pokud nemáte byt či dům v osobním vlastnictví? Vzhledem k tomu, že v dohledné době nebudete mít žádné významnější příjmy, budete muset hledat finanční produkty spíše u nebankovních poskytovatelů. Nebankovní půjčka je rozdělena do několika kategorií pro lepší orientaci. Pokud máte záznamy v registrech dlužníků, pak se zaměřte na hledání informací o produktu půjčka bez registru.

  • Vyhledávat můžete také s pomocí srovnávače půjček Lundea nebo na jiném vhodném webu, který se zaměřuje na informace o nebankovních poskytovatelích.

Hlavně to s výší poskytnutého úvěru nepřehnat

V případě okamžité nouze také můžete využít produkt, díky kterému budete mít na účtu potřebnou částku ještě ten den, co si o ní zažádáte. Hledejte pod označením rychlá půjčka.

  • Je třeba myslet na to, že ne každý poskytovatel finančních prostředků je solidní.
  • Proto je třeba vše rozvážit a rozhodnout se po zralé úvaze.

Nikdo přeci nechce zažít chvíli, kdy u jeho dveří zvoní poštovní doručovatel s obálkou, která skrývá exekuční příkaz. Raději se z nepříjemné životní situace dostaňte po malých krůčcích. Až budete mít opět jisté zaměstnání, můžete přemýšlet o klasické hypotéce od banky. O ní najdete informace na webu, kde je připravena hypoteční kalkulačka Finanční patron. Po zadání několika málo údajů vám prozradí, jaké máte možnosti a také, jaké na vás čekají po uzavření hypoteční smlouvy splátky.