CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jaké jsou náklady na Bitcoin ve 114 zemích světa? Vyplatí se vůbec těžba u nás?

Elektrárenské spoločnosti, výrobcovia grafík, napájacích zdrojov a iných PC komponentov by mali držať hubu a chrochtať blahom lebo momentálne zarábajú ako nikdy predtým.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No konkrétně Bitcoin se už dávno netěží na grafikách a osobních počítačích.

Bitcoin se těží už jenom na velmi specializovaných mašinách, které jsou optimalizované pro konkrétní algoritmus, které Bitcoin používá pro vyhledávání svých hashů.

A ačkoliv v současné chvíli většina zainteresováných můžou chrochrat blahem, tak v momentě kdy bublina s kryptoměnami praskne, tak ti samí lidé budou plakat... protože (bazarové) grafické karty se budou přibalovat k rohlíkům.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hej hej, to sa tvrdilo aj v 2013, 2014... Aby si sa toho prasku dozil. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na grafikách je dávno těžba naprosto nerentabilní a elektrárny prodávají silovou elektřinu na burze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Na grafikách je dávno těžba naprosto nerentabilní"

A asi preto sa minulý rok predali 3 milióny grafík pre kryptoťažbu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prodaly, ale logicky ne kvůli Bitcoinu, který je tématem článku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujalo mě nazývat těžbu kryptoměnu průmyslem. :-) Měl jsem za to, že průmysl (industry) musí v ekonomice něco hmotného produkovat. Kryptoměny jsou spíše činnost finanční, ale zase když o tom uvažuji, nakopat si někde zlato, stříbro, platinu může být těžební průmysl, takže vlastně proč ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady netěžíš nic co by k něčemu bylo je to jen Letdalo hodnota bitcoinu je jen vycucaná z prstu a podvodu co ti kdo za naprosto bezcenné nic zaplatí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Špatně jste to pochopil. Vůbec nechápete, že "těžení kryptomeň" a "obchodování s kryptoměnami" jsou úplně dvě odlišné věci.

Obchodování s kryptoměnami by se doopravdy dalo označit za "spekulace s ničím". Tady vskutku má imaginární hodnota kryptoměny jenom takovou hodnotu jakou jsou (jiní) lidé ochotni za ni zaplatit.

Zatímco těžení kryptoměn je pomalý ale stálý přísun peněz za to, že udržujete funkčnost sítě zpracovávající transakce s kryptoměnami. (de facto propůjčujete výpočetní výkon svého PC)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha a zlato nema iba takovu hodnotu, aku su zan ochotni zaplatit ostatni? :D Cize ked bude vojnove obdobie a budes mat co robit, aby si sa dostal ku potrave a liekom, uncu zlata si budes moct strcit rovnako velkolepo do prdele, ako nejaky bitcoin ci akcie Apple. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Částečně máš pravdu, ale je tu jedno velké ALE. Když budeš vlastníkem veškerého zlata na světě tak bude mít pořád nějakou hodnotu, když budeš vlastníkem všech bitcoinů tak po nich neštěkne ani pes. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. to je nerealna hypoteza
2. je to nezmysel a nemas pravdu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Hypotéza pouze něco předpokládá, je nutné ji vyvrátit nebo potvrdit. O realitu zde opravdu nejde.
2. Potvrď nebo vyvrať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Komunizmus alebo anarchokapitalizmus su tiez iba hypotezy, ktore v praxi nefunguju...
2. Skrz to, ze o decentralizovany sposob presunu a potencialu, ktory blockchain predstavuje, je on stale vacsi a vacsi zaujem. Takze nie len, ze situacia z bodu c.1 nikdy nenastane, nenastane ani pripad, ze nikto uz nikdy viac nebude mat zaujem o vlastnenie nejakych coinov ci ich pouzivanie. Je to rovnaka pohadka ako tvrdit, ze bude jediny vlastnik ceskej koruny a nikto po ceskej korune ani nestekne. Skus lepsi, logickejsi argument. ;)

/A nezabudni si znovu liknut svoj prispevok :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemám potřebu se o něčem dohadovat, zkrátka jsem chtěl jen naznačit, že hodnota čehokoliv co fyzicky či reálně hodnotu nemá je nulová. Třeba akcie neexistující firmy, peníze neexistujícího státu, atd... Mnohokrát v historii se potvrdilo, že je lepší vlastnit skutečný majetek např. zlato. Jaká bude hodnota kryptomněn se teprve uvidí, zatím po silném tlaku USA a Japonska na jejich regulaci klesá...

Co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MAs pravdu, s tebou nema cenu o tomto diskutovat. To, ze si myslis, ze BTC nema cenu, pridanu hodnotu a neni nicim podlozene, je len tvoj hlupy a amatersky nazor. Neni tomu vsak tak, ale to by si o problematike musel vediet viac, nez z Novinky.cz. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opět bez argumentu a navíc jsem nikde nenapsal, že BTC nemá cenu. Technologicky je na kryptoměnách spousta zajímavých nápadů. Z hlediska určení hodnoty jsou ale velmi problematické. Přečti si třeba tento článek https://www.czechcrunch.cz/2018/02/startupy-vybraly-vloni-pres-ico-vice-... . Každopádně by to bylo na dlouhou debatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemusim si citat o ICO, sledujem to uz dobre dlhu dobu, viem aka je situacia a v tom clanku neni objavena ziadna amerika, nic nove.. Uvedom si, ze si napisal sracku:

"zkrátka jsem chtěl jen naznačit, že hodnota čehokoliv co fyzicky či reálně hodnotu nemá je nulová."

Je naprosty nezmysel. Takze ak mi das pravnu radu, tak ta ma nulovu hodnotu. Rovnako ako software, ktory naprogramujes. Opieras sa v druhej casti o "realnu hodnotu", zaujimave, ze "realnu hodnotu" nedokaze nikto vycislit, ale ty presne vies, ze BTC ju ma nulovu. :D A preto je tolko ludi, co su za neho ochotny momentalne dat 10k dolarov. Pobavil si. Realna hodnota NEEXISTUJE, je to argument, bohuzial vecny a stale propagovany, bezduchych ludi ako ty, ktori o problematike, ekonomii a financnictve vedia kulove. Hodnota je vzdy taka, ako ju urci MOMENTALNE trh. Preto moj priklad so zlatom, ktore dnes ma hodnotu cca 28k za uncu, ale ak bude vojna, budes ho vymienat za toaletny papier. Ze BTC neni nicim kryty a ze ma nejaku trhom definovanu "minimalnu cenu" pod ktoru zrejme neklesne, je dane prave napriklad Proof-Of-Work. Ak ti to vobec nieco hovori.. A ze je to prostiedok, vdaka ktoremu behom par minut zaplatim z lubovolneho miesta na zemeguli lubovolnemu cloveku na zemeguli a nemusim cakat tyzden a nakrmit u toho 10 bank, to je jedna z tych HODNOT. Ze sa da blockchain vyuzit pre prospech hromady odveti, kde zalezi na decentralizacii, to je dalsia a OBROVSKA hodnota. Ze je mozne anonymne, alebo aspon pseudoanonymne zachadzat s vlastnym majetkom bez toho, aby ta smiroval stat a vedel o tebe, kde si si kupil kazdy rohlik a sunku, to je dalsia HODNOTA tohto systemu. Takze najblizsie, ak budes mat chut vypustat sracky hodne komentarov z Novinky.cz aka sedlak Ferda, co si rano precital clanok v novinach ked sral, tak si spomen na tento prispevok.

"Jaká bude hodnota kryptomněn se teprve uvidí, zatím po silném tlaku USA a Japonska na jejich regulaci klesá.."
Presne tak, aka bude hodnota, sa uvidi. Zatial historicky dlhodoby ukazovatel vravi, ze hodnota rastie ruka v ruke s realnym vyuzitim a aplikovanim tejto technologie. Ziaden silny tlak USA ani Japonska s cenou nepohlo. Dalsi bullshit ktory tvrdis a vies pritom o tom hovno. Keby si sledoval trh a dianie dlhsie, nez len od listopadu 2017, tak by si dobre vedel, ze k opakovanym bull a bear marketom dochadza odjakziva, dokonca sa to krasne opakuje aj v rovnakych rocnych obdobiach a ze je zcela logicke a normalne, ze po vystreleni ceny na 20 nasobok, musi nasledovat korekcia. Kazdy trosku inteligentny clovek toto ocakaval, len hlupak nakupoval ked bol BTC za $15k s viziou, ze za tyzden bude 100k. Opat k tomu nemam co viac dodat.. A asi uz ani potrebu na teba viac reagovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz bude vojnove obdobie tak zlato bude jedine celosvetove uznavane platidlo narozdil od vladamy natistenych papirku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano i nie. Mozna v povojnovom obdobi, ale nie zrovna v case, ked najcennejsia vec bude jedlo, lieky, elektrina, palivo.. Pointa bola poukazat na fakt, ze ohanat sa "realnou hodnotou" je nezmysel. Pretoze ta sa zo dna na den moze zmenit o stovky percent. Ci uz je to Bitcoin, FIAT, zlato, akcie alebo uroda na zahradke...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Zatímco těžení kryptoměn je pomalý ale stálý přísun peněz za to, že udržujete funkčnost sítě zpracovávající transakce s kryptoměnami. (de facto propůjčujete výpočetní výkon svého PC)

Tenhle odstavec je trochu nesmysl, ta síť by klidně mohla fungovat s jedním počítačem, ale nebyl by důvěryhodný, ale parametry jsou nastavovány tak, aby se bitcoiny těžili stále danou měrou bez ohledu na zapojený výpočetní výkon nebo poptávku po bitcoinech. Pokud by výkon sítě byl zlomkem toho co dnes, síť by fungovala, jenže se každý pochopitelně snaží mít v síti co největší podíl na výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to casto i blbe prelozene z anglictiny, kde industry znamena odvetvi, do cestiny nekteri prekladaji jako prumysl treba turisticky ruch, ten taky nic hmotneho neprodukuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, spíše by to mělo být odvětví než průmysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně prý energetické náklady na vytěžení bitcoinu v ekvivalentu 1 USD dosahují 19MJ, což je téměř 5x více než při těžbě zlata. Více zajímavostí viz.: https://www.bitcoin-now.eu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, je to podle mě teda neudržitelný. Nechápu, že se to ještě vyplácí ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od bitcoinu se odvrátil už i Steam, ta těžba jde těžce někam... Dobře to píšou tady https://jaknakrypto.cz/co-je-to-tezba-bitcoinu-a-vyplati-se-jeste-bitcoi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.