CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jaké jsou výhody a nevýhody hybridních vozidel

Slysel nekdy autor o hybridnich vozidlech? Asi bych si neco precetl predtim nez napisu clanek .... stejne jako ja bych si asi mel clanek precist nez budu komentovat, ale myslim, ze mi stacil perex .... jako tvrdit, ze hybridni auta jsou narocnejsi udrzbu a opravy, kdyz maji daleko jednodussi a spolehlivejsi system? A taky resit kde se do nich bere elektrina, kdyz naprosto drtiva vetsina hybridu se nikde nenabiji .....
Jako kde na CDR chodite na tyhle temata? A kdo je pise? To dela uz kompletne cele AI? Jako to bych tak asi odpovidalo .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jedná se o překlad článků. Vždy je zdroj na konci uvedený. Protože za prostý překlad by museli původnímu autorovi zaplatit, skládají to obvykle z více zdrojů a přepíšou vlastními slovy.
Ptal jsem se, jestli to dělá člověk nebo AI, tvrdili mi, že AI to nedělá. Věřím jim, výsledek by byl určitě lepší. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to bylo přes AI, stejně by pravděpodobně tvrdili opak kvůli nejasné legislativě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně takhle to dopadá, když si necháte článek vygenerovat pomocí "AI".
Není v něm žádná informace, jen pár obecných bodů, co člověk vymyslí z hlavy, když se trochu zamyslí. Taky prakticky nedospěje k žádnému závěru, protože nakonec "je třeba zvážit všechny tyto faktory a posoudit, zda odpovídají vašim potřebám a možnostem."

Tedy máme tu naprosto obecný blábol, který nepřináší žádný nový pohled, prostě nic navíc.

Rád bych se pletl, ale jsem na 100 % přesvědčený, že článek byl vygenerován pomocí "umělé inteligence" nebo alespoň s jejím naprosto převládajícím vlivem - když má s těmi chatboty člověk nějaké zkušenosti, tak ty stejné otřepané fráze už pozná kdekoliv.

Pokud autor za tohle dostal zaplaceno, tak je mi vás líto.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na konci jsou zdroje. Musel bych se podívat, co tam píšou, jestli ty originál články jsou tak nedokonalé nebo zda překladatel prostě jen o autech včetně hybridů nic neví a pak je samozřejmě notabene pro neřidiče, který ani auto nemá, ten překlad odbornějších článků opravdu složitý. To lze pochopit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Chtelo by to anketu, zda tu chodi lidi jen proto, ze nemuzou uverit, co se z CDR stalo ..... nebo tu nekdo jeste doufa, ze nekdy vyjde informativni clanek .... pripadne by me zajimalo, zda aspon jediny clovek za poslednich pet let, si z clanku odnesl nejakou zajimavou nebo uzitecnou informaci ....
Jako uprimne, podle me to jede nejakou setrvacnosti, obcas sem neco placne AI jako tento clanek a jinak si to zije vlastnim zivotem .... jak ty servery nekde zapomenute ve sklepe, co jeste po 25 letech rozesilaji spamy na africke prince, kde to prekladali jen generickym slovnikem bez naznaku gramatiky nebo slovosledu .... jako opravdu neverim, ze by existovalo nejake odmenovani autoru penezma, natoz nejaka redakce ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak oba projekty cdr i diit jsou amaterské, ale rozdíl je vidět na první pohled. Na diitu jsou články opravdu autorské, ikdyž je to s využitím nějakých anglicky psaných zdrojů. Na cdr je to povrchní překlad části originálního článku a protože by to bylo na článek málo, tak tam sebevědomí pisatel připíše i něco z vlastní tykve.
Myslím, že návštěvnost cdr je vidět i na počtu komentářů pod článkem - minimální. Kdyby to nebylo provázané s diitem, tak bych sem nepřišel a řekl bych, že tak to má většina čtenářů. Většinou ale rozkliknu jen hlavní stránku a hledám, kde je něco v diskuzi už napsaného, protože takový článek je obzvláště šťavnatý. Takový IT časopis Hrom, pro ty kdo tu dobu pamatují. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě dokud to něco nese a dokud je ochoten to někdo za misku brambůrků dělat, tak se to bude dít. Pro mě mají tyhle články přesně nulovou cenu, já bych za to nedal ani halíř. Je to taková vata na internetu, takový lepší generátor lorem ipsum. Už si ani nepamatuju, kdy na CDR vyšel nějaký smysluplný a hodnotný článek.
Ani to už nečtu, jen se koukám, co k tomu píšou lidi do diskuze. Ty články jsou všechny jak slohové cvičení ze základní školy: tady máte téma, udělejte úvod, stať, závěr. Tohle fakt může generovat plastová chytristika, stejně bude každýmu ten obsah u zadele.
Už ani neříkám, že je mi smutno, co se za ta léta s CDR serverem stalo. Lhal bych. Je mi to totiž úplně jedno. Už před deseti lety jsem věděl, že to nemá budoucnost, proto jsem s tím sekl a šel dělat něco, co aspoň generuje prachy a má nesrovnatelně lepší work-life balance. Překvapuje mě, že DIIT stále táhne no-X a obdivuju i Karášovo trpělivost, stejně tak mě trošku překvapuje, že CDR má ještě nějaký obsah, tím spíš, že je to jen prázdná schránka.
Logoutovy příspěvky mi připomínají mně, kdyby mě ještě bavilo něco někam napsat. Ale nebaví, už se to nikdy nevrátí. Nikde už žádné další moje články nevyjdou a nelituju ani trošku, že jsem to před dekádou pověsil na hřebík. Ani nemůžu říct, že bych přestal v nejlepším, protože jsem určitě přestal po nejlepším, jen jsem si to stihl včas uvědomit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A chodí sem nějakej frajer, co mínusuje jak vzteklej, aniž by zmínil, proč ;).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ten vztek je tak silnej že nic nenapíše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.