CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jakými zbraněmi mohou USA zničit podzemní opevněná jaderná zařízení v KLDR?

Nejlepší možnost, jakou USA mají, je otočit se a vykašlat se na to. Kim se snaží vybudovat jaderný arzenál jen kvůli jejich rozpínavosti, nechce dopadnout jako Kaddáfí nebo Husajn. A nechce to ani pro své občany, i když KLDR není (především díky sankcím) žádný ráj, pořád jsou na tom lépe, než v Lybii nebo v Iráku či Sýrii.
Jenže amíci vycouvat nehodlají, láká je možnost vybudovat na čínských hranicích a navíc blízko Ruska dalších pár vojenských základen.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Další informace ze Sputniku... Korea zahájila jaderný program mnohem dřív než byl svržen Saddám nebo Kadáfí. Takže tyhle "důvody", které dnes šíří především ruská propaganda, jsou trapný zastírací manévr. Asi jako když v 50. letech řvali ruce pryč od Koreji, přitom ta byla útočníkem.
A ne, severokorejci na tom nejsou líp než většina iráčanu nebo lybijců.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, a amíkům stačí dalších 12 let, aby vyhráli válku v Afghánistánu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdil někdo něco takového?
A kdo že to tam vlastně původně rozjebal? Že by zavádění socialismu podpořené ruskou invazí...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dokud fungoval socialistický blok byli jestě celkem v pohodě (my sem od nich dokonce vozili i nějaké obráběcí stroje). Doplatili na jeho rozpad a izolaci, podobně jako kuba, ale na kubě jentak hlady nepomřou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v pohode? ta komunisticka revoluce, ktera zacla dlouhou obcanskou valku (jeste pred rozpadem sovetskeho bloku), ta byla vlastne uplne v pohode.
ty tisice sovetskych poradcu poslanych na pomoc afghanskym komunistum byli taky uplne v pohode, vlastne asi taky jen na dovolene, stejne jako jsou dneska rusti vojaci uplne v pohode na dovolene na vychodni ukrajine.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jděte se s tou propagandou vycpat, tohle prostě na technický server nepatří...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc posilal Sovetskej Svaz poradce afganskym komunistum do Korey? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Koree byl bordel historicky hlavne kvuli Japonsko Cinskym valkam.
Ale za rozdeleni Korey muze ciste dohoda mezi Sovetskym Svazem a USA, ktera Koreu rozdelila po druhy svetovy valce. Samotna Korejska valka kterou vyvolala Severni Korea za ucelem spojeni nasilne rozdelene Korey uz na tom moc nezmenila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte Afgháncům? Jedině Afghánci mohou svou dlouhodobou občanskou válku vyhrát, tedy aspoň někteří z nich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Agfhánci ji už jednou "vyhráli" zavedli si tam roztomilý režim, který se ovšem moc nelíbil nikomu okolo a hlavně USA (což je paradox protože si taliban sami "vychovali")..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proti ohni bojujeme .. ohnem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tati, je pravda, že kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem?
Ne synu, kamenem snadněji trefíš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak bohuzel u atomovek to takhle neplati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze proti ohni byste meli bojovat ohnem. Proti vsemu byste meli bojovat ohnem. - Jaya Ballard.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chapu to dobre, ze se odkazujes na "citat" imaginarni postavy z deskovy hry? Tak to ma urcite velkou vahu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Spojeným státům postupně docházejí nevojenské možnosti, jak reagovat na severokorejský jaderný program". Co kdyz naopak Korea pouze reaguje na americky jaderny program? Viz info v clanku - Korea teprve zkousi naloz 250 kilotun, americane jiz disponuji hlavicemi 350 kilotun.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Americký jaderný program existuje již 72 let, takže prohlašovat to reakcí je poněkud mimo. Mmch USA má v arzenálu mnohem ničivější věci než je 350 kT (nejtěžší hlavice mají řád MT).

Kim chce prostě dostát mocenského respektu, což by se mu i mohlo podařit, kdyby se ovšem v KLDR nepořádaly popravy provinilců proti režimu, kdyby tam nebyl hladomor (když ne ten tak alespoň bída) a kdyby se s ním dalo diskutovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak popravy provinilcu proti rezimu nemas jen KLDR, ale i v Cine a dokonce i v USA. Hladomor je zase treba v mnoha zemich Afriky, a s tema se vetsinou taky diskutovat neda.
USA ovsem na naky popravy a hladomor v KLDR z vysoka prdi. Jde ciste o tu moznost ze by se z KLDR stava nuklearni velmoc, ktera ma navic na USA mnohem vetsi pifku nez vetsina ostatnich nuklearnich velmoci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedělejte si iluze, že by Severokorejci mohli postavit ekvivalent hlavice W87. To je jen Kimův vlhký sen...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ani neni potreba ze? I s tema 250kt co zkouseli kdyby zasahli treba LA, tak tim zpusobej obrovsky problemy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by museli stlačit její váhu aspoň tak na tunu a ještě pro to postavit raketu, která se nerozpadne v osmi případech z deseti. Zatím nedokázali ani jedno. Když v USA detonovali Ivy Mike, taky to ještě neznamenalo, že už za týden něco podobného mohl shodit bombardér na Moskvu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Robotic Undeground Munition ... jak prototyp neexistuje?
Jsem videl minimalne 3 takove masinky v dokumentu nazvanem Matice 3. Vrtaly moc pekne minimalne kilometr hluboko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen blázen by si něco dovolil v S. Koreji. Protože pokud se milý Kim špatně vyspí, vůbec nemusí střílet rakety - prostě odpálí nálože klidně na svém území a obviní ze sabotáže USA, a Čina s Ruskem a Japonskem se na geopolitické scéně postarají o zbytek, protože se jim určitě ani trošku nebude líbit radioaktivní svinstvo přímo přede dveřmi. Takže imho, všechny trumfy má v ruce Kim, a on to moc dobře ví, proto tak provokativně jede po svém a nehledí vlevo vpravo. A mám též takový nemilý dojem, že Čína přímo prahne po nějaké takové zámince, aby do toho mohla (přinejmenším ve svém regionu, ale spíš globálně) konečně pořádně "šlápnout". A to nejen vojensky, ale ekonomicky. Když si někdo dá do souvislosti, že Čina + Japonsko drží americké dluhopisy za víc jak 2.2 tisíce miliard dolarů(!), stačilo by je uvolnit, a USA jde do týdne ke dnu jak Titanik - a kdo pak bude světová velmoc...? (Jako tedy, ono by to možná asi potopilo celý svět, ale to už je jiná písnička) Prostě, ono to není s S. Koreou ani trošku jednoduché. Takže, USA, jen směle do toho, bude legrace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kimovi by sabotaz ze strany USA spolkli vazne jenom ti kteri hledaji zaminku. Jenze zlikvidovat USA by v dnesni situaci skutecne potopilo cely svet a to dokonce ani Cina nechce - ono priznejme si, kdyby opravdu chtela, tak zaminku k ekonomickemu utoku (narozdil od vojenskeho o ktery nestoji) by si nasla snadno.

A USA s jejich obrovskym dluhem a obrovskymi vnitrnimi problemy by se poradna valka mozna i hodila.

A Japonsko ze by spolupracovalo s Cinou? Rusko, to jo, to by mohlo, ale to zase nema ty dluhopisy.

Kim je v dobre situaci proti USA, ale pozor si musi davat prave na Cinu, protoze pokud se Cine prestane hodit tak ho snadno zlikviduji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravte mě, pokud se mýlím: hloupé pohádce o chemických zbraních v Afghánu velmi ochotně uvěřil pomalu celý svět, a teprve dlouho potom se Blair stručně omluvil, že to nebyla pravda. Tím chci říci, že dnes se věrohodnost politických pohádek absolutně neřeší, neboť účel světí prostředky. A jde jen o to, jak silné (a pro veřejnost viditelné/rozpoznatelné) ty prostředky budou. Ilustrovat to jde na prostém faktu: celý svět už je ve válce, aniž si to ale většina lidí dokázala uvědomit...
Každopádně mě ale spíš trochu mrzí, že na počítačovém portálu se řeší politika... (i když jsem, jak vidno, sám neodolal :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mýlíte se. Jednak se nejednalo o Afghánistán, ale o Irák. Ten chemické zbraně za Saddáma několikrát použil, třeba proti Kurdům. A hlavně není pravda, že tomu uvěřil celý svět, tuto informaci zpochybňoval západní tisk hned v době jejího zveřejnění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coz ovsem nezabranilo USA v utoku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trpaslíci (http://att.x2.hiapk.com/forum/month_1010/10102402188e442039c0209652.jpg) v Korii: "We hear RUMs, RUMs in the deep..."

To by ani JRRT líp nevymyslel. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na otázku jakými zbraněmi je odpověď žádnými. Nemohou si dovolit skutečně porušit příměří. Pokud je chtějí porazit tak musejí najít jinou cestu. Zatím jediné co jim fungovalo je rozvrátit ten stát zevnitř pomocí "povstalců" otázka je jestli někdo takový v s. koreji vůbec existuje, když první co nový kim udělal byly čistky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.