CDR.cz - Vybráno z IT

James Bond jde s dobou. V příštím filmu nasedne do elektromobilu

Režisér nového dílu filmové klasiky Jamese Bonda přenesl svou lásku k ochraně životního prostředí na hlavní postavu a místo klasického sporťáku bude mít Aston Martina s dvěma elektromotory.

Při vyslovení pojmu James Bond se většině z nás vybaví vodka Martini, krásné ženy a rychlá auta. Všichni fanoušci již netrpělivě očekávají další, v pořadí již 25. bondovku, která má prozatimní název Shatterhand. V posledních dílech Bond upouští od svých neřestí, již nekonzumuje tolik alkoholu, věnuje se práci více než ženám a nově bude i šetřit přírodu. Vyfasuje totiž elektromobil.

I když bude mít automobil s elektromotorem, značka Aston Martin zůstane. Důvodem této změny je láska režiséra Joji Fukunaga k ochraně životního prostředí, a tak přenesl svou lásku do hlavní postavy.

Fukunaga se snaží o co nejužší spolupráci s Astonem Martinem, aby dodal svůj model Rapide E včas. Oficiální uvedení tohoto modelu na trh se totiž očekává až ve čtvrtém čtvrtletí. Ze strany Astona Martina přichází vstřícnost, protože sám velký šéf Andy Plamer již před třemi lety prorokoval, že Bond bude mít elektromobil.

Tento automobil však neztratí nic na svém klasickém šarmu a výkonu. Na zadní nápravě bude mít díky dvěma elektromotorům výkon 610 koní (449kW) a točivý moment 950 N.m. Díky tomu se nebude muset ve stáji agenta 007 stydět.

Jedná se o plnohodnotného sporťáka, který má zrychlení z 0-96km/h za méně než čtyři sekundy a maximálku na 250 km/h. Pro potřeby filmařů je totiž nutné, aby elektromobil zvládl i nebezpečnou honičku. Nezbývá než doufat, že poblíž místa, kde se bude odehrávat honička, bude i nějaká dobíjecí stanice.

Zdroje: 

Diskuse ke článku James Bond jde s dobou. V příštím filmu nasedne do elektromobilu

Sobota, 23 Březen 2019 - 09:24 | Lojza Suchánek | Loser....
Pátek, 22 Březen 2019 - 21:42 | Mirda Červíček | Jestli jí maso a neplánuje změnu pohlaví, tak to...
Čtvrtek, 21 Březen 2019 - 22:09 | Hirogen | Parodie na Bonda už elektromobily zná (Johnny...

Zobrazit diskusi