CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Japonsko plánuje trestat dvouletým vězením komiksové manga piráty

"To se týká uploaderů, kteří takováto díla nahrávají na share servery nebo např. i uživatelů sítě BitTorrent, kteří takový obsah stahují a zároveň i distribuují dalším uživatelům připojeným v síti."
To minimálně u nás není pravda. Pokud dotyčný "neseeduje" platí pro něj paragraf 38a
Do práva autorského nezasahuje ten, kdo provádí dočasné úkony rozmnožování děl, které jsou pomíjivé nebo podružné, tvoří nedílnou a nezbytnou součást technologického procesu, nemají žádný samostatný hospodářský význam a jejich jediným účelem je umožnit přenos díla počítačovou nebo obdobnou sítí mezi třetími stranami uskutečněný prostředníkem, nebo oprávněné užití díla ..
A nahrávání čehokoli pro vlastní potřebu je zcela legální a je nesmysl u nás mluvit o nějaké šedé zóně. Byly doby kdy t bylo zcela legální i na "západě" než si některé společnosti vzlobovaly nesmyslné zákony...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to blbost.

Konkretne, v Japonsku se skoro ani nepripojite k netu, anizbyste byli identifikovani (vlastni zkusenost z osmi cest do Japonska). V kavarne davate obcanku/pas, podobne kdyz si chcete koupit SIMku nebo se jakkoliv k netu pripojit. Tohle dost zprisnili okolo 2006-2008 (cca), i na net v kavarne potrebujete aspon zadat email.

Staci tam rozsirit ze i tohle (stahovani pdf/obrazku) z kopie mangy je nelegalni a hotovo. Trochu se nedivim ze neni, imho to tam spada, protoze stahujete dilo na ktere v Japanu nemate pravo.

Bojovat proti serverum nema cenu, jen se to presune jinam. Japonci stejne pouzivaji jine sdileci metody (nez bittorrent, DC++ a podobne), ktere tu ani nezname .. tak nejak se prizpusobi tomu, kdo po nich jde.

Misto toho, aby velke portaly rusili, staci kouknout kdo se na ne z Japonska pripojuje, je to snazi, ne?

A pokud jde o zbytek sveta .. no .. kdyz si u nas ani nemohu kouknout LEGALNE na to, co v Japonsku vychazi tak to je pak tezky. Klidne bych platil, ale neni komu. Takze sosam anime, titulky a koukam. Neni proti cemu v tomhle bojovat, nikde neuchazi zisky, neni bohuzel komu by uchazely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako že by japonci byli tak naivní že by neuměli používat šifrování anonymní sítě a vpnka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Samotné stahování např. audiovizuálních děl, jako jsou filmy nebo hudba je v řadě zemí v tzv. šedé zóně, kdy je tiše tolerováno."

Vau autor zná autorské zákony ostatních zemí? Protože co není zakázáno je povoleno a pak to nemůže být šedá zóna?

Laskavě čtenářům nepodsouvejte ty kecy OSY buď tak laskavý....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.