CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k John McAfee, zakladatel antivirové společnosti, spáchal ve vězení sebevraždu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl být vydán do USA, kde by asi dostal doživotí, takže byl prostě odepsaný. Možná ho život ve vězení ve Španělsku bavil a v USA by to bylo horší, těžko říci. Nebo přišly zdravotní komplikace (75 už je pěkný věk) a tak otočil. Možností je spousta, ty jeho tweety nemusí nic znamenat.
Pravdou je, že to byl zlobivý hoch a jeho životní cesta se pomalu k tomu vězení ubírala a tak jak dopadl není nic nečekaného.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měl vlastně někdo žijící a podnikající mimo USA platit daně v USA?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nehledejte v tom logiku, ale dohledejte si něco o "Accidental American",
https://en.wikipedia.org/wiki/Accidental_American
https://globalvoices.org/2018/03/22/the-dystopian-reality-of-being-an-ac...
- "The United States is one of only two countries in the world with citizenship-based taxation, a practice that has disrupted the lives of US citizens who choose to leave their country and live overseas."

Fenomén je to až takový, že mnoho lidí v něm vyrůstá, aniž by tušilo, že jsou považováni za Američany. Takže když dospějí, tak jim najednou banka v domovské zemi odmítne založit účet, protože USA velmi znesnadňuje svým občanům vlastnit zahraniční účty v rámci boje s praním špinavých peněz a nutí spolupracovat ostatní země. Schválně si zkuste i u nás založit bankovní účet a uvidíte, že jedna z nutných podmínek je, že nejste občan USA. U žádné jiné země to nevadí...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Diky za osvetu. Jakoze 2350 USD za vzdani se obcanstvi je docela solidni urednicky poplatek :O Hlavne pro nekoho, kdo se o nej neprosil (o to obcanstvi)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že to má asi stejnou logiku jako když musím platit daně v cizí zemi, ve které žiju, ale pracuju pro zaměstnavatele v jiné zemi (přestože je to jen o fyzickém umístění a po aparátu té země, kde žiju, vůbec nic nechci).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak. "Aparát" té země kde žiju je ten co využívám. Jezdím po jejich silnicích z kohoutku mně teče jejich voda, sanitka mi nepřijede z USA a ani policajti z LA nebudou řešit že mně na ulici v třeba Madridu někdo okrad či naboural auto a hasiči to samé...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blbost. Většinu těch věcí nevyužíváš zadarmo, tudíž ani není důvod tam platit daně. Voda ti zadarmo z kohoutku nepoteče a pro zdravotní péči si beztak musíš sám zaplatit pojištění.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne to není "blbost" to jsou prostá fakta. Všechny věci co používáš se musí z něčeho zaplatit a stojí neuvěřitelné peníze a platí se to z zůznch daní nikoli přímo. A mimochodem i to zdravotní pojištění je tu dafakto forma daně. To že za vodu či ošetření nějakým způsobem platíš neznamená že si ji stejným způsobem koupíš i uprostřed amazonky či pralesa...... Daně se prostě platí a mají platit tam kde žiješ a kde prachy získáváš a utrácíš na tam kde "máš občanství".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

He's not dead, he's still running in the background… ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta samovrazda je rovnaka hlupost, ako sa vo vaznici sam zmlatil a nasledne obesil nas policajny exsef (ktory mal za usami, ale vedel tiez vela ludi potopit). Manzelka, ked videla jeho tvar, ze nema nic viditelne na krku a ma modriny na tvari, tak tomu uz vobec neverila.

Vyhladajte si reakciu zeny J.M., potom na jeho vyjadrenia, ze zacne zverejnovat 31 TB dat o korupcii a podvodoch. Na zaciatok uviedol, meno fizla CIA a dvoch uradnikov. A uviedol aj poznamku k Epsteinovi a jeho samovrazde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

31 TB dat o korupci. A není to málo? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi od obsahu, aj je to 8K video, tak malo. Ak cisty skomprimovany text, tak prajem stavnate citanie na par storoci.

Podstatne je, ze jeden z najstupidnejsich antivirakov a antimalware sluzieb bezal na vacsine uradnickych firmach. Staci ak par rokov dozadu urobil dohodu, aby presmeroval vsetky analyticke data a vzorky suborov na blockchain nejakej suborovej kryptomeny (filecoin, siacoin, storj, alebo cloudu) a hesla v podobe hashu ulozil napriklad do blockchainy Etherea a potom staci, aby niekto pozrel metadata jeho obrazku v niektorej zo socialnych sluzieb a zistil, ze tam ma poznamku na konkretnu transakciu ethera.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konspiracni teorie hezky. Kazi to takovy drobny detail. Ten software sice nese jmeno McAfee. Ale pan John McAfee z vedeni firmy co ho tvorila odstoupil v roce 1993. A veskery svuj podil v te spolecnosti prodal v roce 1994. Takze opravdu nemuzes ocekavat, ze mohl nejakym zpusobem ovlivnit deni v dane spolecnosti "par rokov dozadu", aby mohl pomoci jejiho sw sbirat nejaka data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.