CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jsme pod kontrolou Kremlu? Britská vláda má obavy. Varuje před Kaspersky

Bojí se, že jim Rusko bude dělat to, co mu sami dělají už léta.

Jen klid, Rusko má dostatek dobrých programátorů i hackerů a nesleduje vaše počítače tak jednoduše a okatě, jak se bojíte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trošku kolaborant ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak trochu politruk ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

corwine78, když napíšu, americká NSA protiprávně a protiústavně šmíruje soukromí nejen amerických občanů, pak mi ve své reakci taky napíšete že jsu kolaborant?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím, že by ji v tom corwin podporoval, takže vaše reakce je poněkud přehnaná. Na rozdíl od nadšeného jásání nad vším ruským, co zde Pety mnohokrát předvedl...
NSA na rozdíl od Kasperského není soukromá firma, od které bych něco kupoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"když napíšu, americká NSA protiprávně a protiústavně šmíruje soukromí nejen amerických občanů...."

...tak to bude https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne nebude, tenhle vymyšlenej "pojem" je hrozná kravina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ALe kdepak, to je standardní nástroj propagandy využívaný zejména Rusy už od dob sovětského svazu. Používá se samozřejmě všude, na Fox News se třeba všechny obvinění republikány stáčí na Obamu či Clintonovou místo aby se věnovali tématu. A podobně to je na stránkách ajko aeronet a diskuzích kde se účastní komunisti. Oblíbená taktika jak zamaskovat vlastní slabiny ukazováním na ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud UK obviní Rusko ze špionáže a někdo řekne, že západ také provádí špionáž a ještě k tomu porušuje své vlastní zákony tak to je validní součást diskuze a ne argumentační klam. Záleží na úrovni diskutujících.

Že tam někdo vpálí citaci na "whataboutism" a myslí si, že tím vyhrál tak ne, nevyhrál :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud UK obviní Rusko ze špionáže a někdo řekne, že západ také provádí špionáž a ještě k tomu porušuje své vlastní zákony tak to je validní součást diskuze a ne argumentační klam"

Ale JE to argumentační klam, konkrétně je to podtyp ad hominem argumentů.

"Záleží na úrovni diskutujících."

Ano, diskutující na úrovni tam ten ad hominem jasně vidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je to logická součást diskuze vzhledem k rozboru daného problému, slouží k větší informovanosti atd. Pokud to ve vás vyvolává nějaké jiné asociace tak to je vaše věc a ne věc dané problematiky.

"Ano, diskutující na úrovni tam ten ad hominem jasně vidí." - sám jste použil argumentační klam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ne, je to logická součást diskuze vzhledem k rozboru daného problému"

...nebo vám tohle aspoň řeknou všichni lidé, kteří se tohoto klamu úmyslně dopouštějí, jako vy. :-p Normální člověk samozřejmě chápe, že když špatnou věc dělá osoba B, osobu A dopouštějící se téhož to viny nezprošťuje, a ani takovou blbost plácat nebude.

""Ano, diskutující na úrovni tam ten ad hominem jasně vidí." - sám jste použil argumentační klam :)"

To není klam, to je konstatování faktu: rozpoznání chyb je náročnější než jejich nerozpoznání. A samozřejmě to není ani omylem součást diskuse původního problému. Nebo čeho konkrétně že jsem se to dopustil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdo tvrdí, že to někoho zprošťuje viny? To si k tomu domýšlíte vy popř. člověk, který ten "pojem" definoval. Buď to v kontextu dává smyl nebo ne, pokud ne, je ten protiargument blbost.To je celá věda:)

Navíc to jsou témata často nesmyslná, A obviní B, přičemž A si to vycucal z prstu a nebo je ten problém irelevantní.Takže podle vás by všichni měli psát, že B je debil a všechno ostatní je "whataboutism". :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, protože to bude konstatování faktu, nikoliv zjevná podpora nepřátelského Ruska proti vlastní zemi, tak jak to vyznívá z kontextu příspěvku na který jsem reagoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku mimo mísu, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě taky mně napadlo "podle sebe soudím tebe". Na druhou stranu všude cpaný awast ani awg se mi zatím neosvědčily.. A když uvážím pod kterou zemi spadá microsoft tak antivir je to poslední co by mně z hlediska špehování trápilo...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

teraz mi to vysvetlite. je velmi vela ludi co tvrdi, ze rusi su zaostaly, nic nevedia, nic nenaprogramuju a kade co podobne. a tu hla USA aj anglicko ma zrazu strach, ze ich rus spehuje, ze im zmanipuloval volby a co ja viem co. tak su schopny ci nie?

berte ma teraz trosku z humorom, ale komentare na neschopne rusko su realne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem neviděl, že by někdo zpochybňoval schopnosti ruských programátorů.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím o nikom, kdo by něco takového tvrdil, ruští programátoři a hackeři byly vždy vynikající, stejně jako vědci a technici. To jen jejich stát a vláda jsou zkorumpovaní až na půdu a kdyby se tam prachy na prakticky každý projekt nevytunelovali, jak mají ruští oligarchové napojení na Putina a jeho suitu, ve zvyku, tak by rusové jako národ dokázali velké věci. Bohužel jim vládnou zločinci a mafiáni a tak to v Rusku vypadá, tak jak to vypadá - bída, deprese, zdravotnictví, školství a sociální systém v troskách a výprodej všeho, co má v Rusku ještě nějakou hodnotu, do Číny.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mas v tom trochu bordel. Rusko bylo na pokraji krachu za Jelcina, kterej nemel na to se oligarchum rozkradajicim stat postavit. Putin do toho jako spravny diktator vnes rad, par oligarchu pozaviral a Rusko se za jeho vlady aspon castecne vzpamatovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od stolu a pod vlivem mediální masírky se to tak může jevit. Jenže od toho jsme snad také ajťaci, kteří si dokáží vyhledat informace a identifikovat a vyřadit pseudoinformace a dezinformace. Nebo stačí pohodlné vaření z vody a přebírání pseudo a dezinformací?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt lepší říct, že to byl Rusák než vlastní neschopnost nebo chyba ne ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen do doby, než se z pod fikce vyhrabe realita...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se samozřejmě nevylučuje. Stejně jako víme, že severokorejci mají schopný tým hackerů, protože se jim vyplatí šířit ransomware než žebrat o humanitární pomoc jiné státy. Přitom jejich lidi jsou na tom nejhůř na světě, kromě té elity v hlavním městě, která si i tam v jejich podmínkách žije luxusně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale že jim to trvalo, ruské firmy v bezpečnostní oblasti měli všechny státní instituce a kritické systémy mimo Rusko zaříznout už dávno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Maj pravdu tady má monopol na šmírování USA a soudruzi z Brusele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Šmírování z USA a třeba z UK jede ve velkém, ale na rozdíl od Ruska, toto nejsou otevřeně nepřátelské státy vůči EU, či ČR.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tyto státy jsou totiž nepřátelské především vůči svým občanům.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že tyto státy jsou nepřátelské vůči _všem_.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdí uctívač Ruska....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vaše tvrzení by zasloužilo argumentaci, ale když ty argumenty ověřitelné v praxi ne a ne najít, že? Copak je RF otevřeně či skrytě nepřátelská k jiným zemím? Snad ke spolku globálních parazitů, kteří si za Jelcina mysleli, že se levně vykoupí to, co zbylo po prodeji Aljašky. Źe Putin jedná s oligarchy? A vy byste je nechal odpochodovat i s jejich nakradenými aktivy? Ono je celkem žádoucí se od specializace posunout k interdisciplinaritě a k metodám komplexních analýz s testování zdrojových informací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S takovou but kaspersky krachne, nebo se prestehuje mimo rusko, coz by stejne pomatence nepresvedcilo, takze se budou muset i prejmenovat, nevidim ze by byl takovy hon na kazdy sw, ktery kdy hackeri zneuzily, navic vsechno je to jedna baba povidala, nikdy zadne dukazy

Bohuzel sw spolecnosti stoji a padaji na povesti ...

Trochu spekulace ale mozna jen amici chteji srazit cenu aby to potom mohl odkoupit nejaky blahodarny americky zachrance, prece jen doma maji shity a podobny utok by asi na bitdefeder neprosel, urcite by se jim hodil poradny homecontroled bezpecnosti system

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebo to bude obrovská reklama. Antivir kterého se bojí největší zdroj virů na světě - jistá tří písmenková organizace USA ( v tomto případě pokládám angličany za pouhé poskoky USA).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom, že ti, co jsou informováni a ti, co umí, dobře vědí, že celé tažení proti Kasperskému je čirou mocenskopolitickou šarádou a že produkty Kaspersky Lab jsou nejen vysoce kvalitní, ale také nikterak bezpečnostně rizikové. Jenže médii zblblý dav si dál povede svou...dokud se neznemožní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže špehování NSA je v pořádku? Ten průser před několika lety kdy vyšlo na jevo, že sledují i své spojence jen tak nejde smazat. Nicméně se na to radši zapomnělo - což je velmi pohodlné.
Myslím, že kdyby nebylo ne zrovna ideálních vztahů USA versus Rusko, tak se o žádném problému s Kasperskym ani necekne. Tohle je prostě zpolitizovaná fraška. Mám větší obavu z kontroly v systému windows, než z kvalitního antivirového programu od Kasperskeho.
Pochybovači si to mohou testnout ve virtuálním pc, co kdo a kam se připojuje či posílá.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dle mého názoru to dělá „princ Radomír z Iránu“, vysoký humanoid v anabiotickém stavu. Není to žádný Annunaki Elohim, jak by to někteří „badatelé“ rádi směrovali, ale (nás Slovanů) praslovanský předek. Má totiž m.j. normální hlavu, nikoliv protáhlou hlavu jako Anunnacké nižší božstvo Igigi (1. kříženci Annunaki s jejich vrchním představitelem Osírisem ). Bytosti Anunnaki jsem si pak, dle reliéfů sumerských tabulek, zařadil pod reptiloidní bytosti, a to konkr. ptačího vzezření).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím by se mělo okamžitě zatočit. Kvůli těm podlým hackerům zase silničáři vyrazili pozdě a já uvázl na náledí v kopci! Hanba, vyhnat, zakázat, vrátit do Moskvy! :-), :-), :-)
Hlavně aby mi nehackli manželku a nezačala ji zase bolet hlava. Nebo budu opět panic. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem z jednoho notebooku musel odinstalovat McAfeee. Nechápu, jak někdo může podobná svinstva dobrovolně provozovat. AVG, Avast, mcafee... všechno to zpomaluje PC víc než dvacet virů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Copak to takhle nemá fungovat? Sežere to veškerý výkon počítače, a na viry už žádný nezbude. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no tak ale backdoory v OS Windows UK nevadia?

inak zo skusenosti by som povedal ze KAV je v detekcii jeden z najlepsich. Na rozdiel od parodie ESETu a Avast/AVG to dokaze detekovat nie len testovacie vzorky.
taktiez co sa tyka false positive tak je na tom super.
nuz mozno niekomu vadi nieco ine nez sa pise.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ci sa to nebude tykat aj tohoto
https://www.kaspersky.com/about/press-releases/2017_chasing-lazarus-a-hu...

oficicialne sa Trump eta vyjqdril, ze Lazarus Group su severokorejci. Ale vzhladom k utokom a k tomu ze pouzivaju veci s NSA leaku, mam pochybnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme. Za vsechno muzou Rusaci, Cinani a Severokorejci. Mame zaruceny dukazy. Ze je chcete videt? Sorry, prisne tajne :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.