CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k K ročnímu výročí se Windows 10 dočká velkého updatu (Service Packu)

Proč se MS furt mermo mocí snaží z win udělat mobilní systém? Vydaj vůbec ještě někdy "normální systém" pro desktop?

+1
+73
-1
Je komentář přínosný?

Ondar napsal: "Vydaj vůbec ještě někdy "normální systém" pro desktop?"

Zřejmě už ne. Používat třeba myš namísto ušmudlaných pracek, které mastí displej je skoro tabu. Ale možná to lidstvo vrací ke svým začátkům vzniku. Nevím zda je to pokrok, či morální úpadek - to ať posoudí někdo povolanější.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co vy dva kouříte, ale desítky se na desktopu používají úplně normálně, o něco líp, než sedmičky.

Jenže vám to píšu zbytečně, vy to samozřejmě víte - jen to nedokážete přiznat.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

A další hateři a linuxáci mínusují zjevný a jasný fakt. Ubožáci, je mi vás líto.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A s tim si se narodil, nebo si mel nejaky uraz hlavy ? Je zjevny a jasny fakt ze nejsi normalni a mel by si uvazovat o leceni...

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

To uz je marny, ma reklamni lobotomii.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsou u něj zdrojem informací takové ty bannery, jak se Windows instalují. Takové to "Zase o kus dál" apod.

+1
+50
-1
Je komentář přínosný?

Prosimtě najdi si JEDEN server, dělej ze sebe idiota jenom tam a ostatní nechej svobodně dýchyt a vyjadřovat své názory. MS sám, stokrát řekl, že desítky kulhají na všechny čtyři a na všech frontách, ale blběček Pety bude pořád tvrdit opak a svými plky otravovat život lidem, kteří znají i něco víc než jen produkty Microsoftu. Ty jsi k politování, ne ti, které permanentně sereš svými dřisty :-(

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Zoufalče.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý no, hlavně už běž :-D

+1
+62
-1
Je komentář přínosný?

Nebojte se, "windows jdou pouzivat s mysi" je uz na seznamu bugu a programatori microsoftu pracuji na tom, aby to opravili.

Tady nejde o to co funguje ted. Tady jde o to, ze prakticky vsechny zmeny jdou spatnym smerem.

+1
+60
-1
Je komentář přínosný?

Keď vidím spojenie "Microsoft" a "přinese významné nové funkce" začínam mať husiu kožu.

+1
+85
-1
Je komentář přínosný?

Takže nakonec jediné nové (použitelné) Windows budou Embedded do kterých hovadiny jako Cortana (doufám) nedají, protože tam se primárně nepředpokládá neomezený přístup na internet resp. že takovéto řešení budou používány i v průmyslových aplikacích a tyto hovadiny by představovaly velké riziko.

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim i na tom se pracuje. Nahrada za embedded budou 10 v IoT edici. At uz ta silenost IoT core, nebo enterprise IoT (coz sou prakticky normalni desktopovy 10)...

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl bych to tak černě, řešení jak se zbavit balastu a nesmyslů už existuje dlouho a je průběžně aktualizováno :-) - http://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows-10-udelat-desktopovy-system

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?
+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Říká se, že dobré zboží reklamu nepotřebuje, že se prodává samo. Co to tak asi může být za "zboží" když Ti reklamu naserou dokonce už i na billboardy a do PC proti vůli jejich majitele? Mi z toho vychází mimořádný shit :-D

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne receno - to co se rika o te reklame, je naprosta blbost.
Respektive - ano, muze to byt pravda, pokud se prodava neco, ceho je malo a je po tom velka poptavka, takze si to lide dobrovolne najdou.
Ale co se tyka "masovych" veci, tak to absolutne neplati. Co by bylo platne, kdyby nekdo vymyslel zubni pastu, co snizuje pravdepodobnost zubniho kazu o 50%, kdyz by o tom nikdo nevedel. Jasne, vedeli by o tom zamestnanci, ti by to nekomu rekli a za par let by vyrobce prodaval tisic past mesicne.
Jo, jenze ta pasta, co na ni je ta reklama v Tv, tak te se proda milion kusu mesicne...
Takze I ta evidentne lepsi ci nejlepsi proste potrebuje reklamu.

Ale pokud nejaka automobilka vyrobi 20 kusu luxusnich aut, ktere by chtelo tak tisic lidi, tak rozhodne nemusi na to auto delat reklamu. Samozrejme...

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Já to myslel samozřejmě v nadsázce. Ty Windows 10 měly samozřejmě naprosto katastrofální nástup, za moc to ještě dneska nestojí, ale až se to doladí, tak to bude chodit vpohodě, o tom jsem přesvědčen :-) A jinak ... zubní pasta co snižuje riziko zubního kazu a reklama ... taky kravina. Tvorba zubního kazu je závislá na spoustě nejrůznějších faktorů. Podívej se na kmeny někde z jižní ameriky. tam si lidi pucují zuby větvičkama z nějakých jehličnanů a zuby mají naprosto v rychtiku ... "bo příroda" ve všech směrech. Podíváš se do bulváru na ty celebrity, které žijí už jenom reklamou a zuby mají ve třiceti z umělé hmoty. S tím mě nedojmeš ... zase - selský rozum, nic víc a nic méně. Věci je třeba vidět v souvislostech :-) Dokud budou lidi žít z reklamy a nechají si nakukat kdejakou hovadinu, tak tady prostě bude. "Ale pokud nejaka automobilka vyrobi 20 kusu luxusnich aut, ktere by chtelo tak tisic lidi, tak rozhodne nemusi na to auto delat reklamu" ... třeba Bugatti Veyron, co? Nebo Nějaké Ferrari hádám ... Leoš Mareš, to je tak adekvátní konzument téhle popelnice co je dobrá tak akorát na parádu .... Myslím že tenhle příměr, je úplně out :-)

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jenže je sakra rozdíl jestli tam takový balast není vůbec, nebo se ho snažíš nějakým způsobem odstranit. Protože nic/nikdo nezabrání MS udělat aktualizaci, která to všem nainstaluije nanovo, pokud si myslí, že v dané edici tu hovadinu musí prosadit.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Všem ne, jen těm, co si nechají s počítačem dělat to, co chce Microsoft. Ten kdo ví, že "samo se" nedělá nic a všechno lze buďto povolit nebo zakázat, se prostě nic bez jeho vůle nikam nenainstaluje. Jediné, čeho tedy Microsoft dosáhne, bude nasraný uživatel, který každou aktualizaci a záplatu bude muset kontrolovat, aby mu do stroje nevnikla nějaká Microsoftí levárna. Výsledný vzorek uživatelstva se pak rozdělí na 3 skupiny. První - neznalí - ti to nechají napospas Microsoftu, protože neznají, nechtějí znát, eventuleně na to kašlou. Druhá - nasraní a trpěliví - Ti halt budou postupovat tak jak jsem naznačil výše. Třetí - rozumní - vyserou se na celé Windows a najdou si jinou alternativu, protože nemají čas starat se o lumpárny Microsoftu, nejsou shnilí a jsou schopní se rychle adaptovat na jiné prostředí ... Kterých bude nejvíc, není podle toho jak to vypadá na forech českého internetu těžké odhadnout :-D

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

... budou Windows 10 vubec ochotny bezet s vypnutym mikrofonem?

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Budou, ale jen v Home Basic edici :-D

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

jen když připojíš a zapneš kameru ;)

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Omg, uz pred par dny jsem cetl tyto informace jinde a I na blbjech Novinkach meli vyrazne vice informaci, nez je zde :-(( Ach jo...

Co me zaujalo je predevsim to, co se tu vubec nepise, totiz ze se ma integrovat ta jejich Cortana ci jak se to jmenuje do Skype a ma to online analyzovat, co clovek rika a napriklad pripravovat vyhledavani podle toho. Takze kdyz napriklad clovek bude volat se znamym a rekne mu, ze uzazuje, ze by jel na dovolenou na Ibizu, tak to skype pozna, o cem mluvi a pripravi mu to nejake informace.

Vi buh, jak to bude fungovat, ale je to minimalne zajimave. Osobne to absolutne nehodlam vyuzivat a absolutne nepouzivam ani dnes zadnou Cortanu, ale je to zajimava vec.

Dalsi level ma byt takovy, kdy rekneme hotel bude mit jakysi robot, se kterym bude tohle vsechno umet komunikovat a clovek rekne "zarezervuj mi hotel na tu a tu hodinu" a pocitac to rozpoznaz zkontaktuje robota v tom hotelu, provede se rezervace a clovek pro to nemusi nic udelat.

Opet rikam, ze ackoliv to absolutne nehodlam vyuzivat, tak mi ten smer prijde proste "zajimavy", at uz pozitivne tak i negativne.
Ocekaval bych, ze zrovna zde se temto vecem budou redaktori velmi venovat, nebot to jsou docela zasadni veci, no vzdycky jsem o tom cetl nekde jinde.
Skoda

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

No ja jenom doufam, že Váš scénář se nikdy nenaplní. Já fakt nemám zájem, aby mi nějaká naprosto debilní, rádoby umělá inteligence, podstrkovala nějaké informace na základě toho, co si s kým vykládám po Skype. Nad tímhle může hýkat akorát tupan (teď samozřejmě nemám na myslí vás, chraň bůh), který bez map od Microsoftu v mobilu 'ideálně Lumii s Windows 10 pochopitelně) netrefí ani na autobus, protože pod tíhou těchhle progresivních "vymožeností" už totálně zdegeneroval a myslí za něj ... Cortana :-D

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Coz o to...
Ale priznejme si - jednou to takhle proste bude fungovat. Nevidim totiz duvod, proc by nemelo. A drtive vetsine lidi to z nejakeho duvodu bude vyhovovat.
Clovek pokud se podiva na nejake "realisticke sci-fi" filmy, tak vidi vcelku logicke veci - viz napriklad system reklamy v Miroty Report. Jsem zcela presvedceny, ze presne tak to zanedlouho (to znamena nikoliv stovky let, a asi ani vetsi desitky) bude fungovat.
Pripomina mi to GPS navigaci. Ma to dneska kazdej mobil, stoji to asi 100 korun nebo kolik a vetsina lidi podle toho jezdi. Ja sam to nepouzivam a to zcela zamerne (dokonce i kdyz jsem v haji a nevim kde jsem a kudy se dostanu kam potrebuju, nepouziju GPS navigaci, ale resim to jinak). Vetsina lidi, kteri se mnou nekam jedou (napriklad tuhle par kolegu, ktere jsem bral na nejaka svoje jednani, at se podivaji), mi zcela logicky argumentovali, proc by bylo nejlepsi, abych GPS pouzival. Byl bych drive na schuzce...nebloudil bych...atd atd. Ale ja to nechci, chci si cvicit mozek a orientovat se "postaru".
Presto plne chapu, proc ty lidi to GPS pouzivaji a ze jim to nakonec ulehcuje zivot.
Tohle bude to samy - proste se to rozsiri. Par lidi to nebude pouzivat a za par let budou vypadat jako absolutni podivini ci debilove a zbytek to proste pouzivat bude.
Proto bych ocekaval, zvlaste na tomto webu, ze se tu o takovych vecech bude psat.

Btw - predstavme si situaci: chci v patek do kina od peti na nejaky film. Takze reknu do mobilu: Debile, chci na patek listky do kina od peti na tenhle film, chci to nekam dozadu doprostredka, potrebuju 3.
A to je cely, vse se provede samo.
Imho je to fakt zajimave, bude to znamenat zase docela posun v oblasti obchodu a sluzeb...

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale to je úplně něco jiného než cos popisoval :-) Jednak ono "Debile, chci na patek listky do kina od peti na tenhle film, chci to nekam dozadu doprostredka, potrebuju 3." řekneš ze své VLASTNÍ vůle a druhak než to řekneš, tak si nejspíš SÁM, zjistíš, na jaký film Debila o ty lístky požádáš. To je vpořádku, ale ne že budeš Skypovat nebo telefonovat s někým, řekněme pracovně, jenom se zmíníš ve smyslu "hele, parťáku, prý jde do kin film XY" a jenom "zavěsíš" tak Ti bude Debil volat, že máš zabookováno ... všichni víme v jakých plenkách tahleta "Sci-Fi" umělá inteligence je :-D No a o tom jak kdo vypadá, když nepoužívá každou kravinu kterou mu moderní svět nabízí, to už je jiná pohádka. Já budu do nejdelší smrti hájit své právo VÝBĚRU a ne že si nechám vnutit všechno co je IN a COOL ... a co si o tom kdo myslí, je mi fakt putna :-D

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

"Tohle bude to samy - proste se to rozsiri. Par lidi to nebude pouzivat a za par let budou vypadat jako absolutni podivini ci debilove a zbytek to proste pouzivat bude."
Kde bereš tu jistotu, že to tak bude i s Cortanou? Co když to s ní dopadne jako s 3Déčkem u TV?! Historie nás učí, že ne všechny převratné funkce se musí zákonitě uchytit. Asistentky v OS nejsou žádnou novinkou - například taková Siri je tu už pěkně dlouho a že by se zrovna nějak masivně na jablkách používala tvrdit nemůžeme. Možná právě řada redakcí tento názor sdílí také a zatím v tom nevidí budoucnost. Mohou je v tom podporovat třeba i nějaká čísla čteností = zájmu. Ale to už nevím, jen hádám, občas v tomto duchu komentuje ledacos David na DIITu.
To, co píšeš ty, je zatím jen tvůj názor a pocit, není to jasný a zřejmý předurčený fakt. Na to je nutné dávat pozor při vynášení soudů...

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak joo, jasně, máš pravdu, ale já bych pro samou progresivitu, moderní technologie a jiné věci za kterýma se může schovat ledacos rozhodně nezapomínal na člověka. Ti redaktoři dělají pro nějaký web a musí dělat tak, jak "pán píská". Koho dneska zajímá nějaký selský rozum, že ... Ale chválabohu je zde (i jinde) prostor pro lidi, co mají vlastní názor, vlastní systém a politiku myšlení a to je přece dobře, važme si toho, respektujme a udržme ten únosný stav co nejdéle ;-)

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

Mám jeden nepodstatný dotaz. Když ta aktualizace přinese takový suprtrupr funkce provázaný s Cortanou, přinese taky možnost aktivace Cortany v českých desítkách aspoň s možností výběru některého z podporovaných jazyků, nebo přímo podporu češtiny? Pokud vím, aktualně nejde Cortana ani aktivovat, pokud má člověk českou verzi Windows 10.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Tady je tolik troubů s Widlema10 jako v Kremlu politiků.

Jděte se stydět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.