CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kalašnikov představí AK-19. Novou útočnou pušku pro NATO munici 5,56x45mm

Našemu starému Vz. 58 nesahá ani po kotníky. Vz. 58 je spolehlivější, lehčí a má větší dostřel i kadenci. Překonán je pouze v úsťové rychlosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Super že to víte když tu pušku ještě nikdo neviděl

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce zveřejnil specifikace. Stačí použít trochu google-fu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm ale ty specifikace se jaksi neshodují v použité munici což je dosti zásadní. Tohle srovnávat nemůžete. Taktéž spolehlivost kde jsou díky použité munici větší nároky na čistotu systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rusko samotné označuje NATO jako svého nepřítele. Pro armády NATO je tak zbraň nevhodná, ale nákup Maďarskem nebo na Slovenskem si dokážu představit :-). Samozřejmě využití ta zbraň mít bude v 3. zemích, kde se bude hodit, že využívá tento typ náboje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh, jenže ono to vyhlašování "protivníka" někdy ostřeji nepřítele (spíš v rétorice ze Západu, viz kauza s vědci co pracovali v VB pro číňany a spadlo to pod termín "podpora vývoje zbraní nepříteli"), takže formálně je vše víceméně OK, ale státní aparát i bezpečnostní služby aniž by o tom měla veřejnost páru už mají Rusko i Čínu zaškatulkované v kolonce "nepřítel" - a to nejen slovy, ale spoustou norem a předpisů a nikdo to z novinářů nepropírá, ale stačí vágní formulace z Ruska a dějí se věci :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co je to ta "vágní formulace z Ruska"? Dovolenkáři podporovaní Ruskem kempující 6 rokem na Donebase? Okupovaný Krym? ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.