CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kalifornie zakázala defaultní hesla typu admin

To že se někdo rozhodne nezamykat si barák, je přece jeho problém, proč by to měl přikazovat zákon?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že si treba zamknúť dom, na to netreba byť expert na stavebníctvo. Ale bežný užívateľ nemusí ani vedieť, že existuje nejaké webrozhranie na router, ani čo to je IP adresa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych to přirovnal k tomu, že lidi si barák zamykají, ale všechny baráky mají od developera stejný zámek se stejným klíčem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to rozhodně přirovnat nejde. Protože každy si může vyzvednout klíč jaký chce.
Místo nutnosti mít unikátní heslo by úplně stačilo přo prvním startu si to nové heslo vyžádat, což ostatně snad většina zařízení dělá ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však i u dveří si člověk může zámek kdykoli vyměnit. Pointa je v tom, že to vyžaduje nějakou akci, není to samo od sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právěže žádnou "akci" to nutně nevyžaduje, prostě na začátku to poprvé spustím a stejně nastavuji základní data, tak se mě to zeptá na heslo a nedovolí mi to odklepnout než je změním, defaultní pro reset tam pak klidně může zůstat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych zakázal čůrání ve stoje (když už je potřeba ty obyvatele tak hlídat).Pak je to všude pochcaný a ty baktérie taky představují bezpečnostní riziko.... Zakázat záchody v kterých se dá močit ve stoje - kdo souhlasí ať dá plus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když programátor napíše, že heslo nesmí být "admin", tak takové prostě nebude.
- Když se ale napíše zákon, že se v obci nebude jezdit rychleji než 50km/h, tak se musí stavět značky, montovat kamery, instalovat retardéry, hlídat rychlost policií a beztak si každý může jet v obci jak rychle chce.

Tím chci říct, že zákon samotný je k ničemu.
- To co rozhoduje je implementace, která žádný zákon nepotřebuje, ta potřebuje programátora.

Programátor tímto přichází o přirozený rozum a je dán na úroveň nesvéprávného blba, který neví, že v obci jsou lidi a není vhodné je srážet.
- Teď už nám chybí jen ty značky, kamery, retardéry a policie aby hlídala, že jsem na svém routeru nejel příliš rychle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Programátor to implementuje podle zadání, on o tom nerozhoduje. Ale o zadavateli si lze myslet leccos. 80% lidí ty produkty nezvládlo používat správně a opravu zadání, která to řeší, lze shrnout do jedné, maximálně dvou vět. Opravdu se těžko lze ubránit myšlence, že to v těch firmách zadával nesvéprávný blb.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.