CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Každá transakce Bitcoinem vypustí 271 Kg emisí CO2, ročně až 22,9 milionů tun

Mr. Cihak se asi zas zfetoval a snazi se bezhlavym kopirovanim clanku z jinych bulvarnich webu delat bulvar i z CDR. Proboha proc tady tohodle saska jeste trpite? Ten uz mel bejt davno v Blesku, tam je jeho misto!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Abych jenom nevykrikoval...tady https://www.cell.com/joule/fulltext/S2542-4351(19)30255-7 je puvodni clanek, kde si lze precist jakym zpusobem "vypocitali" ona strasidelna cisla. A je tam i excel, ze kteryho lze vycist jak strasnej omyl ty vysledny udaje jsou. Hint1: "Vyzkum" je delanej pro oddeleni propagujici zelenou energii. Hint2: Nikde neni ve 'vypoctech" zahrnuto kolik zelene energie se vyuziva pro BTC. Hint3: IP adresy pro urcovani kde jsou mineri nevychazelo, tak si "dedukovali" umisteni mineru podle podilu % HashRate v poolech. Achjo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A není to jedno, prostě je zjevné, že požívání bitcoinu zcela zbytečně zatěžuje energetiku, ekonomiku a tím i životní prostředí i kdyby to byl jen zlomek toho čísla...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jina studie pro zmenu tvrdi, ze trictvrte energie spotrebovany pro tezbu je z "obnovitelnych" zdroju https://cointelegraph.com/news/study-over-74-of-bitcoin-mining-is-powere...
Tak a ted si kazdy muze vybrat cemu bude verit vic :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je strašnej bullshitoblade kterým si to tu rozsekl. Nejvyspělejší země světa stěží olizují 50 % a na bitcoin to bude celých 74 %.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to bullshit z opacny strany spektra nez ta studie o ktery je clanek. Odpurci bitcoinu vymejsli nesmyslnou produkci co2 a priznivci bicoinu pohadky o pouzivani obnovitelnych zdroju. K realite to ma oboji podobne daleko ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Odpurci bitcoinu" ... no a k čemu ten bitcoin dnes je? Běžně platit se s ním už dávno nevyplatí, kdejaká autokratická vláda reguluje jeho obchodovatelnost, za růstem jeho ceny byla masivní kurzová manipulace, jeho volatilita je pro dobrodruhy, ... .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou země kde se tím platí běžně, třeba Venezuela. Kurz skáče, ale oproti hyperinflaci..

Fiat měny nefungují o nic lépe, drží se kurz, zaplatíme to my, ředí měna, taky to zaplatíme, profituje z toho jen pár vyvolených.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Platit malé částky "běžného placení" se v BTC nevyplácelo už tuším předloni. Poplatek za transakci za kafe v Paralelní Polis převýšil převáděnou částku. Navíc Venezuela není zrovna v běžné ekonomické situaci. Tam bude jistější platit jakoukoliv jinou měnou než tou hyperinflační. Tedy, když máte zdroje příjmů v jiné měně.
Předpokládám, že netušíte jak funguje měnová politika. Jinak byste nemohl napsat tu druhou větu. Tristní obrázek našeho všeobecného středoškolského vzdělávacího systému.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

> Tam bude jistější platit jakoukoliv jinou měnou než tou hyperinflační. Tedy, když máte zdroje příjmů v jiné měně.

Člověk, který byl ve Venezuele cca půl roku (jeho finance tedy pocházeli mimo zemi), říkal že šlo platit jen kryptoměnami, USD a další měny byly úplně k ničemu, protože to nikdo nebyl ochotný směnit.

Co je na druhé větě tak závadného?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle odkaz mi trvalo najít asi 20 sec. Pán byl asi někde jinde.
https://www.cestujlevne.com/pruvodce/venezuela/penize

Děkuji za potvrzení, že rozdíl mezi fiat měnou a kryptoměnou je pod vaší rozlišovací schopností. Napsal jste nesmysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na tu stránku bych se moc neodvolával tam jsou evidentně několik let staré informace..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky madurově skvělé genitální ekonomické politice se snad podařilo zarazit nestabilitu Bolívaru? Nebo alespoň šmelinářství mimo oficiální směnárny? Maduro zakázal inflaci? Ale počkat, na té stránce se už v r.2016 uvádí ceny v USD. Bolívar fuerte!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petr ib zas nerozumí prosté informaci "jsou tam několik let staré informace" ? Že musí psát zase o koze?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opět vám uniká podstata. Aneb DRK stále nechápe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, zase tu je éra agresivních blbečků v diskuzích, hlavně, že jste si za 20 sekund vygoogloval svou pravdu a plivete jak to jen jde.. :)

Pane chytráku, speciálně pro vás. Youtube - Vítkův cestopiss, série asi 10 videí o tom jak to tam funguje, rok staré. Tuším, že tam teď zase jede zpátky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vaše éra. Sám jste, do čeho mi nadáváte. Je váš problém, že neunesete konfrotaci s realitou a všeobecné vzdělání vás minulo.
https://www.youtube.com/watch?v=VRTiP7sTrcI
https://www.youtube.com/watch?v=RknH0Z_Jty0
https://www.youtube.com/watch?v=ScCeTEwJI6E
V tom, co jsem viděl, nic o úžasném BTC jak nahradil všechny papírový měny, pořád se řeší BF/USD a platí v Bolívarech.
Takže .!..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a když budete koukat dál, bude říkat, že USD nikde nechtějí a že sehnat lokální měnu je velký problém, také, že je nezákonné mít u sebe velký obnos peněz, že tam existuje x různých kurzů a že tam všichni fungují na kryptoměnách. Monitoruje tam celý svůj pobyt a během něco se to celý mění.

Vás minula zřejmě spousta věcí, nejen vzdělání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně.
Pls. alespoň jeden díl, kde Vítek platí za oběd/rum/cokoliv v BTC. Předpokládám, že to neuvidím, je to nesmysl. Tunelovat větší obnos aktiv s BTC přez hranice socialistické Venezuely by dávalo smysl. A to jenom protože Venezuela není standardní ekonomika s volně směnitelnou měnou a jde do kelu tak rychle, že se kurs BF mění během dne. Ale běžně platit s BTC? Těžko.
Asi jsem vám šlápl do vašich vysněných kryptobáboviček, ale to je realita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hh další valizaný ekoteroristický článek ! ti největší ekokřiklouni jsou ty největší prasata ! jezdí ve vraku z kterýho kape olej, za nima neni vidět smard jak když hoří vrtná plošina , doma topí vším co hoří jelikož levné nebo zadarmo ! a tihle trolové budou druhý říkat co maji dělat :) do všeho se se*ou dělaji jen všude binec do všeho kecaji ! kdyby jim šlo o přirodu tak by šly a něco udělaly ale to ne jen kecaji od stolu :) !!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hezké osočení, je nějaká studie která by tohle tvrzení alespoň trošku podpořila. Hafo ekologických magorů co jsme potkal mělo spíš tendenci jezit všude na kole minimalizovat spotřebu elektřiny pořídit si "ekofarmu" kde nic nehnojím (a tak mi většina shnije a sežerou to housenky) atd. Nemočítám teda mezi ně politiky, ti maj tendenci tohoto tématu jen využívat ke svému prospěchu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je dobře, CO2 je příšerně málo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze jo, furt nekde nejaky magori sazej stromy ktery nam uziraj co2 tim vic, cim vic sviti slunce, a jeste navic vytvarej ten priserne vybusnej kyslik! My chceme CO2, my chceme teplo a my chceme mit v CR aspon na hranicich more konecne!!! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.