CDR.cz - Vybráno z IT

Kdo se bojí, nesmí na pouť. Tvůrci The Secret World pracují na novém projektu

The Park Uvodka
Lidé z Funcomu rozhodně vědí, jak udělat MMO. Důkazem budiž jejich titul The Secret World, který ač mezi svými vrstevníky v mnohém vynikal, bohužel zapadl. Nyní ale po dlouhé době pracují na singleplayerové hře - psychologickém hororu The Park.

The Secret World je MMO s velmi specifickým charakterem, který s ním nesdílí žádný jeho konkurent. Svět záhad, tajmeství a konspiračních teorií, koho by jen takové prostředí nepřitahovalo? Ohromné masy lidí bohužel ne, ale komunita hry je stále živá a fungující. Koncept hry je tak jak její silná stránka, tak bohužel i ta slabá. 

Pokud ovšem patříte mezi ty, které takové prostředí přitahovalo, ale písmenka MMO vás odradila, tak máme dobrou zprávu. Funcom se rozhodl oprášit své singleplayerové kabáty a poprvé od roku 2006, kdy tvořili Dreamfall: The Longest Journey, budou pracovat na hře pro jednoho hráče. Řeč je o The Park - psychologický horor ve formě jednohubky. Podle vývojářů potrvá celý zážitek okolo dvou hodin, a že by se mělo jednat o vskutku intenzivní hodiny, vás snad přesvědčí tvůrci ve svém videu: 

Ve hře se ujmete role Lorraine, matky, která vzala svého syna Calluma do zdánlivě neškodného zábavního parku. Neměli bychom ale co hrát, kdyby vše bylo tak veselé, jak se může zdát (napadá nás jen Tycoon Simulator), a tak se stane, že se náš syn ztratí a my musíme projít poutí, abychom ho našli. Jak jste asi z videa pochopili, tak se nebude jednat o barevnou a smíchem naplněnou pouť, jak jsme zvyklí.

Titul je plánovaný na 27. října a žádá si skromných deset liber, tedy kolem okolo 360 korun. Titul zatím vypadá dost zajímavě na to, aby se za uvedený peníz vyplatil, jak se věci ale skutečně mají, se ukáže po vydání.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kdo se bojí, nesmí na pouť. Tvůrci The Secret World pracují na novém projektu

Žádné komentáře.