CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Když bude dostatek finančních prostředků, objevíme mimozemský život do 20 let

cele SETI je na nic, uplne vyhodene peniaze ... kto by z vyspelych civilizacii pouzival tak primitivne metody vysielania ??? asi nikto ...
radsej keby ich dali do vyvoja napr. antigravitacneho motora :)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Vývoj antigravitačního motoru? Tam jde měřit výsledek. Kdežto grant na 20-ti leté hledání ufonů - to se můžete na 20 let zhulit a nic nedělat a po 20 letech říct "Tak ZATÍM jsme nic neobjevili, potřebujem další peníze, tentokrát to už určitě vyjde!" a tento postup opakovat, dokud na to někdo bude dávat...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že by nešel měřit ani výsledek vývoje antigravitačního motoru. Tedy, vlastně šel, stejně jako výsledek SETI: nula.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Taky jde o to, jestli je pro lidstvo (a naopak) vůbec vhodné kontaktovat "mimozemskou civilizaci". Tuhle otázku bych vyřešil na prvním místě a pak teprve řešil finance pro SETI.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Buďte v klídku - přeprava čehokoli jiného než signálu přes příslušné vzdálenosti není v rozumném čase možná. A ani ten signál neletí natolik krátkou dobu, aby se navázaný kontakt dal považovat za rozhovor. Fantazie o mezihvězdných válkách jsou fantazie, které se krásně čtou, ale s realitou nemají společného nic.

Mimochodem, doporučuji Davida Webera a jeho Honorverse. První díl se jmenuje Stanice Bazilišek a pak to jede dál a nedá se od toho urvat...
http://harrington.suewebik.net/index.php?/categories/11-Hlavni-rada-HH

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o technické možnosti komunikace a délku letu signálu či posádky z pohledu dnešních možností. Toto úskalí je mi jasné, ale jde o vůbec samotnou podstatu vhodnosti a přínosu takovéhoto kontaktu či setkání.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Na tu otazku nedostanes odpoved dokud to nezkusis. Takze vlastne ano, je to potreba. aby jsme zjistili, jestli to bylo potreba nebo ne :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"...nedostanes odpoved dokud to nezkusis..." - jen aby ten prvy pokus nebol pre ludstvo aj ten posledny. Myslim, ze zdrava paranoja je na mieste.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Klid ... na zaklade naseho radioveho vysilani uz tri okolni civilizace klasifikovali nasi slunecni soustavu jako "tam nema cenu letet, tam uz je vsechno cenne vytezene, vsechna priroda zhuntovana a nez bychom tam doleteli tak se stejne odbouchnou atomovkama" ...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

ty kecy typu "analyzujeme rádiové vlny" fakt žeru. I kdyby je nějaká rasa (v nějaké fázi svého vývoje) používala, tak než k nám ty vlny dojdou, tak stejně splynou s obyčejným vesmírným šumem.

je to přitažené za vlasy.. 20 let grantu a žádné zaručené výsledky.

v SETI májí buď velký smysl pro humor, nebo jsou to zhulenci a nebo zanícení magoři.
Fakt jsem se hodně nasmál, když jsem si přečetl jak vyslali rádiové signály k nějakým hvězdným uskupením (okolo roku 1974) a pak prohlásili, že rádiové vlny tam doletí za nějakých 25000 let.

nicméně hledání mikroživočichu na jiných planetách v naší soustavě, to bylo něco mohlo přinést..

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědav, jestli někdo někdy najde odpověď na otázku kde to vše začíná a končí... Zřejmě v tom bude nějaká finta. A prosím neargumentovat zakřiveností koule - ta totiž má své hranice, pokud jsme na ose kolmo k jejímu povrchu.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.