CDR.cz - Vybráno z IT

Když pejsek s kočičkou vaří dort. Activision oznámil Call of Duty: Black Ops III

Call Of Duty Black Ops Iii 01
Do půlroka a do dne vyjde nové Call of Duty! Tak zní na podzim předpovědi vedoucích Activisionu a tamějšího marketingového oddělení. A ono skutečně. Nový akční ždímač peněz vyjde v listopadu a napodobuje tituly napříč herním průmyslem, jak jen to jde.

Letos přichází řada na vývojáře ze studia Treyarch, kterým se poštěstilo, že měli k dispozici celé tři roky na vývoj nového Call of Duty. Značka se vrací do minisérie Black Ops, která tak bude obohacena již o třetí díl. Teaseru vzbudil mnoho negativních ohlasů a vyprovokoval i vývojáře Deus Ex, aby zareagovali na jeho obsah pomocí twitteru.

Call Of Duty Black Ops Iii 03

V Black Ops III hráči zavítají do budoucnosti, kterou sužují moderní technologie a tělesné implantáty rozdělující lidstvo na dvě poloviny, na lidi bez vylepšení a ty s kybernetickými modifikacemi. Nicméně armáda tvoří ještě svou vlastní stranu, která svými prototypy hravě strčí všechna udělátka ze sámošky do kapsy. Hráči si samozřejmě zahrají za borce v maskáčích a budou mít k dispozici tyto vychytávky. Zde se nacházi vyjádření šéfa společnosti Treyarch:

"Black Ops 3 je nejambicióznějším projektem, na kterém kdy naše studio pracovalo, to bez debat. Od vydání Black Ops II jsme se snažili popostrčit sami sebe k vytvoření co nejlepšího Call of Duty. Navíc nám byl poprvé poskytnut tříletý vývojový cyklus a díky tomu jsme mohli zlepšit hru v každém jejím aspektu," tvrdí šéf Treyarch, Mark Lamia.

Teaser byl sice poměrně okatým vykrádáním Deus Ex: Human Revolution, ale announcement trailer ukázal, že skutečné třetí Black Ops bude snad vším jen ne originální hrou. Herní mechaniky jakoby vypadly z oka dílům Crysis, Bioshock, Titanfall a Deus Ex. Vlastně jde o vykrádání sebe sama z Advanced Warfare jen s přidáním dalších výpůjček z jiných titulů.

Call Of Duty Black Ops Iii 02

Call of Duty se opět chce schovat za velkou produkci, načrtnutý temný a hluboký příběh, vyvolat u hráčů emoce a okouzlit je audiovizuálním zpracováním. Jenže, jak známo z předchozích her série, všechny trailery se takto tvářily. I když jsou všechny díly alfa příkladem vysokorozpočtové produkce, tak ve výsledku jejich děj jen těžce lze považovat i za dostatečný.

Jako jedinou emoci hra vyvolává možná tak vztek a grafický kabátek se rozhodně nemůže rovnat se stanoveným standardem dané doby (u Activisionu, který diponuje astronomickým kapitálem, jde o velký problém). 

Singleplayerová kampaň půjde hrát i v kooperaci, a to až se třemi dalšími lidmi. Samozřejmě nebude chybět ani řežba zombie. Call of Duty: Black Ops III vyjde již 6. listopadu na konzole PlayStation 4 a Xbox One a pro počítače na operační systém Windows. Kdo si titul předobjedná, získá přístup do multiplayerové bety. Tak co, těšíte se na nové Call of Duty

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Když pejsek s kočičkou vaří dort. Activision oznámil Call of Duty: Black Ops III

Středa, 6 Květen 2015 - 18:57 | trodas | Ale jo, i když je to ohraný, tak to člověk může...

Zobrazit diskusi