CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Když velký, tak s velkým: Trojice obřích IPS monitrů od Aceru s rozlišením až WQHD

Pěkný to kousek. Své uživatele si určitě najde. Já bych spíš uvítal 27" 2560x1440 (1600) s IPS a 120Hz. Panely se takové vyrábějí, tak proč to někdo nevyrábí i s rychlou elektronikou! To omezení je pouze v té řídící elektronice toho monitoru, kterou tam dnes výrobci cpou a úmyslně jede na max 60Hz!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak ale toto je už úchyláreň. Sedieť 30cm pred 29" monitorom len preto aby som si prstami zapatlal obrazovku a zničil si zrak to fakt nemusím.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

prestan sirtit blud, ze kdyz sedis blizko lcd obrazovky tak si kazis zrak... diky!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Není to úplně blud - se zmenšující se vzdáleností ostření se oči namáhají neúměrně více.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Třiceticentimetrové ruce nezávidím :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zkus po něčem šmatlat pár minut s rukama nataženýma, pak si to zkus s pokrčenýma, potom se vrať a slušně se omluv, trotle.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nepřipadám si jako basketbalista, ale půlmetr mi připadá tak akorát, dokonce při tom mám občas i lokty opřené o stůl. Navíc těch dotyků mi nepřijde až tak moc, a pokud ano, tak jedině dobře - aby svaly nezakrněly. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze ten top model nema DP, zato ty levnejsi jo? Opet asi uradoval sotek saboter, ktery posledni dobou sabotuje firmy a jejich vyrobky tim, ze zavadi az kriminalne smesne malinkate, ale o to krucialnejsi nedostatky ....
Mno, jinak to zas asi nema pasivni 3D, coz osobne nechapu, takze za ty prachy koupit acer, hm .... to asi vitr .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chybějící DP je nedostatek opravdu jen pro málo lidí, a kloubit 3D s dotykem by asi také neprošlo.
V bezdotykových konkurence je, ale v dotykových jsem zatím nic podobného nenašel.. Možná proto si také může dovolit začít s takovou cenou..

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Proc by neproslo kloubit 3D s dotykem? Vzdyt je to jenom polarizacni filtr nic vic .... vicenaklady tak v radu korun maximalne. Jako tohle me na tom sere, ze nejdriv uvedou shit a pak to vylepsujou rok co rok .... bud si jisty, ze ten samy monitor za jistou dobu vyjde s DP a nakonec i s 3D. Jinak DP je v takovehle profesionalni cenove hladine celkem nutnost. Vzdyt je to nejrychlejsi rozhrani a ma to kazda karta, tak je ubohe, aby to nemel profesionalni monitor, navic kdyz odvozene nizsi rady ho maji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten dotykový si na profi nehraje. Mít by to samozřejmě mohl, a na ceně by se to asi moc neprojevilo, ale přesně totéž jsem chtěl říct: Proč by dělali 120Hz, když si nejdřív vemeš 60Hz a pak ho vyměníš za 120Hz... Stejně s DP atd. :-) Ještě můžeme být rádi, že vůbec toto.
Vzhledem k tomu, že 3D má problém s každým okrajem, pokud do obrazu uděláš díru rukou, budou vznikat nehezké artefakty, navíc už se bude hrát i na vyladění toho 3D efektu - vzdálenost, na kterou saháš, nemusí odpovídat vzdálenosti, kterou ve 3D vnímáš. To je akorát na bolest hlavy. Chceme-li 3D kloubit s dotykem, potřebujeme..vlastně nic. Haptické rukavice a holografickou projekci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdo mluvi o kloubeni 3D s dotykem, to mi je fuck:) Ja myslel, ze by uz dnes mely mit vsechny monitory 3D polarizacni filtr ... mam tu pul tera 3D filmu a nemam na to kde koukat:o) Kdyz monitor bude stat 25k, tak bych fakt cekal, ze to bude dneska mit, kdyz to ma kazda TV. Ale jo, je to tak .... za rok (ikdyz to je asi moc optimisticke) bude kazdy monitor dotykovy a snad uz i kazdy 3D ... vzdyt kolik je pasivnich 3D klasickych monitoru, aspon fullhd?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hm, narazil jsem na Philips 238G4DHSD ..... 23" by bylo na 3D asi idealni (27" je uz pry moc a musi se sedet pul druheho metru daleko). Nema pochopitelne DP, ale cena je veru zajimava:)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Mohu jen říci, že 27" monitor není moc, a rozhodně je nesmysl od něj sedět půl druhého metru... Abych to upřesnil, mluvím o aktivním LCD s aktivními brýlemi - pak je prima vzdálenost od 0,5 do 0,7 metru (čím více vám vyplní monitor zorné pole, tím lépe, znovu opakuji, mluvíme o 3D stereoskopii). Sedět 1,5 m od 27" monitoru znamená mít poměrně malé okno do 3D prostoru kdesi za ním... u pasívního 3D monitoru ale sedět daleko potřeba je, protože řádková struktura je zblízka až nepříjemně zřetelná. Osobně preferuju radši aktivní přepínané systémy, plné rozlišení je mi přednější. Kdo kdy ve 3D fotografoval, ví a chápe.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Aktivni 3D tu bylo na prvnim (druhy celkove asi) invexu, co jsem byl ..... a byla to samozrejme v tom 95 (nebo co) bomba ..... pak 10-15 let nic, protoze to bylo na pikacu, semtam nejaka karta mela aktivni prepinac (takovy bazmek na VGA s dratem do bryli) a to je vse ..... oni vedeli proc, protoze je to proste na hovno. Pasivni 3D je bomba, jedina nevyhoda je, ze se ripy delaji horizontalne SBS a bohuzel jsou i tak delane ty monitory, takze se prijde o 3/4 rozliseni. Osobne mi to ale moc nevadi. Mati ma doma nejakou 117cm LG a je to naprosto v pohode, 3D je specificke a to rozliseni tam zas az tak nehraje roli.
Samozrejme mluvim o pasivnim 3D a nekde jsem cetl, ze kdosi u toho 27" modelu philipsu musi sedet 1.5m, ale zalezi spis na tom, jak se nastavi hloubka ostrosti, respektive, jestli to monitor umi, pokud ne, tak je to blbe, protoze neznam zadny soft, co by to umel v realtime. Ale je fakt, ze mit to asi bude, takze 27" by bylo samozrejme OK:)
Jinak ja proste 3D na aktivnim sledovat nemuzu, cumeli jsme u kamose na nejaky samsung za 40k a po peti minutach vsechny bolela hlava, navic je to silene neprirozene, kdyz se meni scena, tak clovek 5 vterin hleda kde co je, to u te LG je to naprosto v pohode a vydrzel jsem u toho sedet hodiny:) Zkratka aktivni 3D nebrat, navic jsou to jen nejake TNka ty monitory, fuj. Pasivni ma taky sve mouchy, to radkovani, ale clovek se na to soustredi mozna prvni dve minuty prvni film, pak uz to nikdy nevnima. Aktivni 3D ma vsechny ostatni neduhy ......

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tedy, co se týče vnímání prostoru, je úplně jedno, jestli je pasívní nebo aktivní systém - v jednom i druhém případě dostává levé a pravé oko svůj obraz, a ten je v obou systémech stejný (tedy, u pasívního systému s polovičním rozlišením ve vertikálním směru, a podle uspořádání je pak degradováno dále buď v horizontálním rozlišení - half SBS - nebo ještě více vertikálně - OU).
Je fascinující sledovat myšlenkové přemety milého BTJ, spousta slov, která jasně ukazují, že jeho zkušenost je minimální, ne-li nulová. Připomíná mi to diskusi před léty zde na tomto serveru, kdy kvanta lidí nevědělo, co šílenějšího by si vymyslelo proti full HD rozlišení - označení snob pro toho, kdo si pořídil full HD televizor bylo to nejmenší.
Tak tedy - milému BTJ nevadí: "bohuzel jsou i tak delane ty monitory, takze se prijde o 3/4 rozliseni. Osobne mi to ale moc nevadi. Mati ma doma nejakou 117cm LG a je to naprosto v pohode, 3D je specificke a to rozliseni tam zas az tak nehraje roli". Inu, BTJ je velmi "náročný", je úplně jedno, jak degradovaný máte obraz, hlavně, že je pasívní.
Dále milý BTJ pronese ".... ale zalezi spis na tom, jak se nastavi hloubka ostrosti, respektive, jestli to monitor umi, pokud ne, tak je to blbe, protoze neznam zadny soft, co by to umel v realtime. Ale je fakt, ze mit to asi bude, takze 27" by bylo samozrejme OK:)". Je poměrně pracné se ve směsici těch vět vyznat, co tím chtěl BTJ říci, leč snad se mi to podařilo.. K tomu jen jedno - nastavit hloubku ostrosti na monitoru nejde, žádném, hloubka ostrosti je pojem z fotografování. Možná tím BTJ mínil prostorovou hloubku, mínil tím, jak moc se jeví obraz prostorový.. Pak bych ho rád ubezpečil, že to také žádný monitor neumí (je to jen a jen zobrazovač levého a pravého obrazu), a že toto je vždy záležitostí software, který daný obraz na monitoru zobrazuje, a, pochopitelně, dělá to vždycky v reálném čase.
BTJ prostě nemůže sledovat 3D na aktivním, neboť, jak pravil, "cumeli jsme u kamose na nejaky samsung za 40k a po peti minutach vsechny bolela hlava, navic je to silene neprirozene, kdyz se meni scena, tak clovek 5 vterin hleda kde co je, to u te LG je to naprosto v pohode a vydrzel jsem u toho sedet hodiny:)".
Milému BTJ opět uniklo, že oba systémy produkují v principu jedno a totéž - levý a pravý obraz pro levé a pravé oko, a, pominu-li jistá specifika každého systému, bude výsledný prostorový dojem ten samý - mám-li stejné snímky pro levé a pravé oko, produkované tím či oním systémem, dostávám stejný prostorový vjem. O hledání co kde je nemůže být řeči. POkud někdo bude tvrdit něco jiného, lže.
BTJ pak tvrdí: "Zkratka aktivni 3D nebrat, navic jsou to jen nejake TNka ty monitory, fuj. Pasivni ma taky sve mouchy, to radkovani, ale clovek se na to soustredi mozna prvni dve minuty prvni film, pak uz to nikdy nevnima. Aktivni 3D ma vsechny ostatni neduhy ......". Zapomněl se zmínit jaké.

To je úžasný závěr a vzbuzuje ve mě tento dojem:

- BTJ má naprosto minimální znalosti problematiky, on totiž támhle o tomhle četl, máti má nějakou LG, kamarád Samsung za 40k - to celé působí dojmem "jedna paní povídala". Veškerá argumentace je vždy - četl, někdo má nějakou, někdo má nějakého atd. Přemíra vět, argumenty nulové. Podle toho, jak často se BTJ rozvíjí v diskusích, a jakým způsobem, silně pochybuju, že kdy vůbec nějakou 3D TV viděl - na něco takového prostě nemá čas, musí se vyjadřovat ke kdejakému tématu (i když o něm neví nic než snůšku ne vždy korektních informací získaných z internetu a z marketingových letáčků).
- BTJ je "velmi objektivní" - co nevlastní, nemá, a případně vše, na co nemá šanci dosáhnout, automaticky zkritizuje a prohlásí za šunt (v jakési diskusi vyzdvihl svoji dokonalou Nokii - tady upozorňuji, nehodnotím jeho Nokii, nic proti - a poukázal na displej S4 a děsně ho zneuctil - bylo zcela evidentní, že by něco takového rád, ale není mu dáno, tož se o tom vyjádřil velmi tendenčně..

Takže, milý BTJ, ode mne několik rouhavých poznámek:
- pasívní LCD je prostě lidové 3D, určené pro méně majetné spoluobčany, takové 3D pro masy. Je levné, brýle jsou levné, a marketing šikovně vypíchne pozitiva - lehké brýle, absence blikání, avšak, už taktně nezmiňuje negativa - ztrátu rozlišení, omezený vertikální pozorovací úhel - jste-li níž nebo výš, nastoupí crosstalk.. Na konzumní sledování 3D programu je rozhodně vyhovující
- aktívní 3D je výrazně lepší, co se týče vlastní kvality obrazu (máte-li 3D BR, užijete si full HD bez ztráty květinky), nevýhodou je ono periferní míhání, které nastane při použití aktivních brýlí, máte-li někde po straně silnější světlo, což lze ale při sledování potlačit, třeba tak, že si stáhnete žaluzie a omezíte ony světelné zdroje, a dále pak aktivní brýle z principu seberou více jasu (což se snaží systémy kompenzovat zvýšeným jasem zobrazovače).
Každý preferuje něco jiného, někdo chce nenáročné 3D zobrazení za přijatelný peníz, pak mu pasívní systém zajisté vyhoví. Preferuje-li někdo kvalitnější zobrazení jako takové a není-li pro něj problémem používat aktivní brýle, sáhne asi po velkoformátové plazmě (kdo opravdu aktivně sleduje 3D, potvrdí, že čím větší obraz, tím lepší 3D vjem - ne nadarmo má Imax plátno o takovém rozměru).
Jen pro informaci - na rozdíl od BTJ (kde všichni okolo mají ti tohle, a je to super, nebo něco jiného, a je to bléé, on sám evidentně nic) jsem měl pasívní monitor (Hyundai, stejný systém jako LG), ale protože v 3D i fotografuji a natáčím, nahradil jsem ho aktivním systémem, protože ona řádková struktura mi nevyhovovala a degradace obrazu byla pro mě už nepřijatelná.
Pro porovnání kvality je navíc zásadní zdroj - je diametrální rozdíl sledovat např. Promethea z BR, s plným rozlišením a vysokém datovém toku, se všemi detaily - pak prostě u pasívního systému zjistíte, že tam ty detaily jsou potlačeny a obraz působí, pominu-li viditelné řádkování) jakýmsi dojmem, jako by někdo obraz přejel smirkovým papírem... Sledujete-li totéž pak jako half sbs rip, s nízkým datovým tokem, rozdíl není až tak dramatický, protože ty detaily vzaly za své už při kódování...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hezky pěkně. :-)
On je pan BTJ zvláštně náročný: vyžaduje displej s vysokým rozlišením (pomluví displej s nízkým), aby pak preferoval pasivní 3D s řádkováním, například. Všechno ví, všude byl, a tak dále, A není tu jediný. Mnozí čtenáři DIITu toho ví o fotografování více, než samotní autoři fotografického hardwaru... :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Podivej se nekde v obchode na ty televize a cum na to treba pul hodiny, pak se nejak vyjadruj, ano?
Ono sledovat 3D film a mit monitor na klasickou praci je secsakramentsky rozdil a od toho se odviji i potrebne rozliseni ...... ano, cim vyssi rozliseni, tim lepsi!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem čuměl, a souhlasím s názorem, že pasivní prokládaný 3D obraz je jako přejetý smirkem. Navíc je divný, a to řádkování prostě ruší. Nejlepší 3D je dvojice promítaček s polarizačním filtrem, plátno, a polarizační brýle. Cokoliv, o co se pokouší displej sám, je k ničemu.

Překvapuje mě, že jsi dobu CRT monitorů s blikacími následky vůbec přežil, nicméně následky na tobě patrné jsou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si najit nekde srovnani toho jak blika CRT a jak blikaji zatemnovaci aktivni bryle ..... jinak CRT jsem snad krom prvniho, ktery dal max 85Hz, nemel pod 100Hz, to je snad nekoukatelne pro kazdeho.
Co se tyce dnesnich aktivnich LCD se 120 nebo dokonce 144Hz, tak je to vysmech:) Kazde oko pak blika neuveritelne 60 nebo 72Hz ... to je opravdu prijemne:o)))))

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Najít? Stačilo mi vidět. 120Hz nV 3DVision působilo méně blikavě, než 60Hz na CRT Proview, které jsem tedy na 1600x1200 provozoval na 75Hz..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kamaraaade, ty ses tak mimo az je mi te lito, fakt .... Mne aktivni 3D nevyhovuje .... a vis proc? Protoze blika! TECKA, to je fakt, ktery je pro me neprekonatelny ..... pasivni 3D je (vedecky dokazano!) po vsech strankach lepsi, to nemuzes zpochybnit. Proc uz dnes nenajdes jedine 3D kino s aktivni technologii? Protoze je to na hovno, drtivou vetsinu z toho boli hlava, jsou nesmyslne bryle a podobne .... ano, projektor je vyhoda, ze slouci oba obrazu, na monitoru/TV to proste nejde, tam prijdes o cast vertikalniho rozliseni, coz zas tolik nevadi, protoze mozek vnima hlavne horizontalni rozliseni (opet vedecky fakt, proto jsou taky ty monitory tak delane).
Jelikoz VIM o cem mluvim a stravil jsem pred pasivni TV desitky hodin, tak vim, ze prvne mi to radkovani vadilo a ted ho proste nevidim ....

Zaver je takovy, ze aktivni 3D tu bylo masove jako prvni, ale upustilo se od nej .... v kinech uplne a u TV uz se taky upousti (zbyl snad jenom samsung a sony). Proste a zkratka proto, ze blikajici aktivni 3D lidem zpusobuje zdravotni problemy - TECKA!!!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tečka vykřičník vykřičník vykřičník... :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

(vědecky dokázáno!) :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pasívní je lepší - vědecky dokázáno? Jmenuj prameny, vědeckou práci, která to dokazuje. Nemůžeš? Asi ne, pak je to jen tvoje domněnka a přání, samozřejmě, pokud nebudeš jako důkaz považovat marketingovou reklamu výrobců systému..
Co věta, to perla - ".... ano, projektor je vyhoda, ze slouci oba obrazu, na monitoru/TV to proste nejde, tam prijdes o cast vertikalniho rozliseni," - na monitoru lze promítat oba obrazy sekvenčně za sebou, ke ztrátě vertikálního rozlišení nedochází, takže očividný nesmysl,... a dále "coz zas tolik nevadi, protoze mozek vnima hlavne horizontalni rozliseni (opet vedecky fakt, proto jsou taky ty monitory tak delane)" - zajímala by mě definice a důkaz tohoto vědeckého faktu, opět, prameny, literatura, odkazy....
Chápu, že víš, o čem mluvíš, nepochybně jsi u maminky strávil před pasívní TV desítky hodin, a nejprve ti to řádkování vadilo, a protože na nic lepšího není, tak prostě vadit přestalo a teď už ho nevidíš... :-D
Závěr je takový, abych parafrázoval, že 3D tu bylo nejdřív u monitorů (požadavek 3D stereoskopického zobrazení ve hrách tu byl dříve než 3D filmy), a to dřív aktivní (protože byly CRT monitory, které hravě stíhaly 120 Hz obnovovací snímkovou frekvenci), posléze se hledaly pasívní systémy (protože LCD zobrazovače prostě nestíhaly), jednak s řádkovou polarizací (Zalman, Hyundai, posléze LG), nebo s dvěma navzájem polarizovanými vrstvami (iz3d), a poté, co byly schopny LCD displeje zase dosáhnout obnovovací frekvence snímku 120 Hz, přišly zase zpět aktivní systémy (Nvidia 3DVision, a posléze vylepšená 3DVision 2). U televizorů byly historicky první systémy aktivní, a to u plazmových televizorů (protože odezva byla u této technologie hned přijatelná), a posléze, s vylepšování parametrů zobrazovačů, i u LCD televizorů (lhostejno, s jakým podsvícením). Rozhodně nelze zaznamenat ústup aktivních systémů, jsou nadále v nabídce a rozvíjí se nejen u Samsungu, ale i u Sony, Panasonic, LG (ano, jejich 3D plazmy jsou aktivní), Philips, nabídka je široká. Zrovna tak jsou v bohaté nabídce pasívní systémy, s výjimkou Samsungu je dělají všichni výše jmenovaní výrobci. Neupouští se tedy ze žádného systému, jde jen o to, kdo co preferuje.
BTJ bych požádal, aby se přestal ohánět vědeckými fakty (nikterak doloženými) . Chápu ale to, že nevidí řádkování u LG své maminky, zřejmě má problémy se zrakem, a pak je pochopitelné, že nemůže docenit jiné systémy - on prostě ty nuance v zobrazení detailů nevidí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ještě poznámka - k tomu, co bylo dřív, monitory versus TV, mé líčení se vztahuje samozřejmě jen na tyto dvě kategorie zařízení, jinak stereoskopie jako taková je tu samozřejmě už velmi dlouho...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Aha, pan teoretik promluvil .... pockej, nejsi zastance toho, ze 25fps/Hz staci, protoze oko vic nevnima? Tak to uz jsme doma:o)
Vazne, zkus si aspon neco o tom precist, kdyz nemuzes zajit se na zadnou 3D podivat .... aktivni 3D kina jsou minulosti, protoze lidi z toho meli belehlav nebo epilepticke zachvaty .... kdybys umel hledat, tak si jiste najdes i vedecke studie skodlivosti aktivniho 3D. Proto uz se s aktivnim 3D kinem nikde nesetkas! Nema smysl jakkoliv resit rozliseni pasivniho 3D, kdyz aktivni, ZCELA PROKAZATELNE, poskozuje zdravi (pockej, mozna vlastne vis o cem mluvis a aktivni 3D pouzivas dnes a denne, to by tve prispevky vysvetlovalo:o))) Takze se to neda vubec srovnat, neco co bude byt jen z pulky pouzitelne bez zdravotnich nasledku, bude vzdy jednoznacne lepsi .... v tomto pripade jedinym moznym. Nema to smysl resit s clovekem, co vidi slovo aktivni a pasivni a aktivni tudiz musi byt automaticky lepsi .... stejne jako digitalni zoom je lepsi, protoze nejaky suchy opticky je jen analogovy ze?:o)
Jinak rec tu nebyla o nejakem posranem aktivnim 3D, ktere zvladnou VGA (nejspis uz jsou i HDMI) switchery s aktivnima brylema z ciny za 5$ u uplne kazde televize ..... ale o pasivnim 3D, ktere je samozrejme o neco drazsi a technologicky narocnejsi (aktivni 3D nema zadnou technologickou narocnost), protoze je tam polarizacni filtr, ale i tak to je vec v radu korunach a rad bych to videl u kazdeho monitoru ..... a ten philips vypada veru dobre ....
Ty si kazdopadne dale koukej na blikajici slideshow aktivniho 3D ... http://www.samsung.com/ca/pdf/3D-tv-warning_en.pdf

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepronesl jsem jedinou hlášku, že snímková frekvence 25 snímků za sekundu (pro tvoji informaci, jednotka fps/Hz je nesmysl) je postačující. Vědecké studie škodlivosti 3D jsem nenašel, i když jsem pečlivě hledal. Nikdy jsem nebyl v nějakém aktivním 3D kině, o to se nepřu, pokud, tak jen do Imaxu, spokojím se jen s nejlepším :-)
Účelově uhýbáš, když tvrdíš "Nema smysl jakkoliv resit rozliseni pasivniho 3D, kdyz aktivni, ZCELA PROKAZATELNE, poskozuje zdravi". Ani tahle zoufalá věta nic nemění na kvalitě či nekvalitě obrazu v pasívním či aktivním 3D systému... Dále pak formulace typu: "Nema to smysl resit s clovekem, co vidi slovo aktivni a pasivni a aktivni tudiz musi byt automaticky lepsi .... stejne jako digitalni zoom je lepsi, protoze nejaky suchy opticky je jen analogovy ze?" je argumentace mimo mísu, jen emotivní napadání, když dochází argumenty...
Další perla: "Jinak rec tu nebyla o nejakem posranem aktivnim 3D, ktere zvladnou VGA (nejspis uz jsou i HDMI) switchery s aktivnima brylema z ciny za 5$ u uplne kazde televize ..... ale o pasivnim 3D, ktere je samozrejme o neco drazsi a technologicky narocnejsi (aktivni 3D nema zadnou technologickou narocnost)".
Ano, opravdu tu nebyla řeč o nějakém posraném aktivním 3D, o nějakých přepínačích, ale o pasívních a aktivních 3D televizorech, kdy právě 3D pasívní televizory jsou technologicky méně náročné (v principu polarizovaná fólie na obrazovce, druhá v brýlích, jde o to ji jen přesně aplikovat), neřeší se synchronizace, nic, co je právě u aktivního 3D technologicky náročnější...
Mimochodem, je zajímavé sledovat, jak jste čím dál tím vulgárnější, a co příspěvek, to rozpor... Místy zaznívá až hysterický tón - zajímavé sledovat, kampak to ještě dotáhnete? :-)
A ano, máte pravdu v jedné věci - sleduji 3D poměrně často, pořídil jsem si kvůli tomu celý záznamový a zobrazovací řetězec, 3D fotoaparátem a solidním 3D kamkordérem počínaje, přes rozumně vybavené 3D střihové pracoviště pokračujíc, velkou plazmou (65" už je pěkné pokoukání) konče, v plánu je i projektor. Nemusím teoretizovat, oba systémy mi tu prošly, volba byla taková, jaká je, a věřte, i přes vaše výlevy budu klidně usínat... :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste si dovolim poznamku s tim crosstalkem .....
http://www.extremetech.com/electronics/94979-why-you-should-buy-a-passiv...
LG ma kruhovou polarizaci, takze to muzes celkem slusne sledovat i vleze .... a klidne stat na stole, lezet na zemi, hledet cele obecenstvo zleva az doprava a furt to funguje ..... narozdil od aktivniho, ktere je navic vetsinou spojene s TN displejem, cili takovym tim socialnim standardem ....
Aktivni 3D nema vlastne nic navic, zadna polarizacni slozitost .... jenom jednokanalovy vystup z TV na nejake IR cidlo za 2 centy a bryle za dolar s dvema prostyma LCD ..... takove socialni zarizeni se nacpe chudakum za "lidovou" cenu a pak zjisti, ze dalsi tezke a obskurni bryle stoji dve tycky:o) Jak se rika, levne je nekdy dvakrat drahe:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ale potěšilo mě, jakou zoufalou eskapádu jste okamžitě vytvořil na téma "sociální zařízení", mám pocit, že moje poznámka ťala do živého... :-)
"Aktivni 3D nema vlastne nic navic, zadna polarizacni slozitost .... jenom jednokanalovy vystup z TV na nejake IR cidlo za 2 centy a bryle za dolar s dvema prostyma LCD ..... takove socialni zarizeni se nacpe chudakum za "lidovou" cenu a pak zjisti, ze dalsi tezke a obskurni bryle stoji dve tycky:o) Jak se rika, levne je nekdy dvakrat drahe:)".
Já jsem netvrdil, že je aktivní 3D levné, ono v těch brýlích toho je poněkud víc (ba, představte si, i BT, IR se už tak dva roky nenosí)... a stály kdysi majlant, a dnes stojí pořád víc, než brýle pro pasívní 3D, zaplaťpánbu proti počátkům však cena znatelně klesla.
Já jen, ve shodě s odkazy, které jsem poskytl, tvrdím, že aktivní 3D má detailnější obraz, je-li pak prezentované na plazmě, dostáváme se úplně někam jinam, než kam se, přes všechen pokrok, mohou LCD TV dostat (zajímavé je, že srovnání s aktivním 3D na plazmách se pan Soneira neodvážil).
Jeden z dalších odkazů...
http://news.cnet.com/8301-17938_105-20028916-1.html

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tenhle článek jsem četl také.. a je zajímavé sledovat diskusi pod ním.. Nicméně, doporučuji nakouknout sem:
http://news.cnet.com/8301-17938_105-20102018-1/study-finds-passive-3d-tv...
a také sem:
http://www.hometheater.com/content/closer-look-active-vs-passive-3d-flat...
a sem:
http://www.videoessentials.com/3D.php
A pozor, ležet na zemi by dost dobře nešlo, špatně studujete :-), vertikální pozorovací úhel je stále slabina pasívních systémů..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.