CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Hledání mimozemského života: Byla objevena potenciálně obyvatelná planeta

No, na to že naše soustava má devět planet a jen jedna je jakž-takž obyvatelná a to ještě jen z důvodů velkých náhod si hoši z NASA tedy věří ... :)
Nicméně kdo říká že život musí být závislý na kyslíku a vodě a založen na bázi uhlíku.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Určitě jsme otevřeni alternativám, jen neznáme jiné prvky, které by měly takové vlastnosti. Proto hledáme především tyto :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Chemici :-). Existuji sice cele rady alternativ pro jednobunecne organismy (nektere jsou primo otestovany na zemi) nebo rostliny, ale reakce mezi uhlovodiky a kyslikem je zda se jedina poskytujici dost energie pro mnohobunecne zivocichy (tedy neco, co se pohybuje radove stejne rychle jako my). Samozrejme pokud nepujdete po takove totalni exotice jako bytosti z plazmy pohanene studenou fuzi nebo elektronickemu zivotu tvorenemu elektrickymi proudy na prirozenych supravodicich ...

Ono pokud najdeme neco exotickeho, tak si s tim stejne nebudeme rozumet. Porozumet si s zivotni formou na bazi kysliku, vody a uhliku bude uz tak dost tezke.

A jinak ... nase soustava ma planet osm, jedna je prokazatelne obydlena, jedna je nebo prinejmensim byla jakz-takz obyvatelna a jedna ma mesic, ktery vypada obyvatelny. Neni tezke najit obyvatelnou planetu, tezke je najit obydlenou.

(A extremne tezke je pak najit planetu obydlenou inteligentnim zivotem. Zatim si nejsme jisti ani tou vlastni.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.