CDR.cz - Vybráno z IT

Kerbal Space Program míří na PS4. Vývoj PC verze to neovlivní [E3 2015]

Kerbal Space Program Image 01
Kerbal Space Program je důkazem, že Early Access funguje. Tento projekt rostl na ramenech komunity a dnes po vydání lze zpozorovat, jak to hře prospělo. Není divu, že si konzolisté tento unikát chtějí také okusit.

E 3 Special 2015 Intel

Studio Squad, tedy tvůrce Kerbal Space Program, uzavřelo partnerství s firmou Flying Tiger Entertainment, která bude mít za cíl portovat simulátor inženýrů NASA na konzoli PlayStation 4. Tato novinka byla potvzrena skrze Twitter účet vývojáře. Tvůrci toto oznámení okomentovali následovně:

"Jak naše fanouškovská základna roste, získali jsme mnoho požadavků, abychom přenesli hru i na PS4. Se sílou současné generace konzolí, flexibilitou a jednoduchostí používání enginu Unity je tedy ignorace PS4 holý nesmysl. Vesmír je pro všechny, a to nezávisle na tom, na čem rádi hrajete."

Kerbal Space Program Image 02

Mnozí si však myslí, že vývoj konzolové verze ovlivní nebo přinejmenší zpomalí vývoj té počítačové. I na toto se tvůrci připravili a rychle zareagovali:

"Vůbec ne! Kolaborace s Flying TIger nám již pomohla s urychlením procesu upgradu na Unity 5. V základu však půjde o dvě separátní hry, které se nebudou nijak ovlivňovat."

Kerbal Space Program Image 03

Nicméně tvůrci neoznámili datum vydání verze pro konzoli PlayStation 4. Doufejme, že to nebude dlouho trvat. Máte rádi tento osobitý projekt? Vlastníte již počítačovou verzi nebo si počkáte na tu konzolovou? 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kerbal Space Program míří na PS4. Vývoj PC verze to neovlivní [E3 2015]

Čtvrtek, 18 Červen 2015 - 20:39 | corwin78 | KSP je super a samozřejmě jsem ji v early access...

Zobrazit diskusi