CDR.cz - Vybráno z IT

Kingdom Hearts 3 do svého mišmaše z Disney pohádek přimíchává Ledové království

Skoro 5 let od oznámení nejnovějšího dílu série Kingdom Hearts se v posledních pár týdnech s informacemi o titulu roztrhl pytel, přičemž po včerejší konferenci Microsoftu v rámci E3 se fanoušci této značky dočkali dalšího traileru – kromě představení nových světů a postav bylo dokonce ještě těsně před samotnou E3 oznámeno také datum vydání.

Už dříve jsme se dozvěděli, že jednou z hlavních novinek oproti předchozím dílům série, které se objevovaly na konzolích Playstation, případně Gameboy/Nintendo, směřuje vydání třetáího dílu na novou platformu, konkrétně Xbox One. Square Enix na včerejší konferenci překvapil a nový trailer na Kingdom Hearts 3 představil rovnou na konferenci Microsoftu. Datum vydání už však stihl oznámit krátce před konáním veletrhu, a těšit se na hru tedy můžeme 29. ledna 2019 (o čtyři dny dříve vyjde pro japonský trh).

V novém traileru se ukázaly ve hře přítomné světy – kromě těch již potvrzených či spekulovaných jako Toy Story, Tangled či Monsters, Inc se objevil také svět nový – stalo se jím zasněžené Frozen (Ledové králoství), kde se setkáme kromě Elsy i s dalšími charaktery z filmu, včetně sněhuláka Olafa. Svoji roli v tomto propojeném fiktivním světě opět sehraje Organization XIII. 

Návrat je také již delší dobu potvrzen pro svět poloboha Herculese, který se v upoutávce také mihnul. Zároveň se ovšem vrací také původní postavy z her, které hlavního hrdinu Soru doprovází skrz celou sérii, tudíž jsme nově (kromě již dříve jasných účastníků příběhu, ke kterým patří například Riku a Kairi) viděli také návrat Larxene, členky Organizace XIII. Na scénu se vrací i držitelka keybladu Aqua, která překvapila svou shadow formou.  

Hra slibuje co největší věrnost a přesnost původním filmům, co se atmosféry a vzhledu týče – co se nového traileru týče, u Frozen se jim to podle všeho podaří. V těchto světech budeme samozřejmě opět bojovat s Heartless (vzhledem k návratu Maleficent), a také Nobodies, vzhledem k již zmíněnému návratu Organization XIII.

Do hry se z předchozích dílů vrací spoustu herních mechanik, přičemž některé se mění, jako například velikost party (až na 5 členů) a také slíbené úpravy při používání magie. Vrací se také herní pasáže s Gummi Ship. 

Diskuse ke článku Kingdom Hearts 3 do svého mišmaše z Disney pohádek přimíchává Ledové království

Žádné komentáře.