CDR.cz - Vybráno z IT

King's Assembly - klávesnice, myš a joystick v jednom zařízení

nepřehlédněte
Doslova královské ovládací zařízení nejen pro hraní her. Už nemusíte zbytečně hýbat rukama, vše potřebné máte stále u sebe.

King's Assembly je nový unikátní druh ovládacího systému 3v1, který zamezí neustálému přecházení mezi jednotlivými druhy ovládání. Tento univerzální nástroj shromažďuje všechny základní ovládací prvky do jednoho zařízení - přesnou laserovou myš, plně mechanickou klávesnici a analogový joystick, které dokážete ovládat najednou v jeden okamžik.

Ovládání King's Assembly bylo vyvinuto společností Solid Art Labs z Kalifornie, která jej zaregistrovala jako nadějný projekt na serveru Kickstarter.com. Společnost vybrala potřebnou částku dvacet tisíc dolarů od přispěvatelů za několik dnů, takže kdo si netradiční počítačovou myš objedná, v září 2014 může očekávat na poště svůj balíček. Produkt si můžete předobjednat buď za 110 dolarů (přibližně 2200 korun) pro jednu ruku nebo za 200 dolarů (cca 4000 korun) jako komplet pro obě ruce. Poštovné vyjde na 400 korun.

V prvotním návrhu se počítalo pouze se zařízením pro pravou ruku, označované jako Elementalist. Nicméně tvůrci si rychle uvědomili, že bude pro uživatele výhodnější, když budou stejným způsobem ovládat také levou ruku. Tím vznikla zrcadlově otočená verze zařízení zvaná Strategist. Elementalist a Strategist mohou pracovat zvlášť nebo dohromady.

Každá část obsahuje čip Atmel AT90USB128, nastavitelnou opěrku zápěstí, myš s optickým senzorem Avago s rozlišením 9800 dpi a třicet naprogramovatelných kláves pro prsty, přičemž palec má svůj vyhrazený prostor, který disponuje pěti dalšími klávesami a joystickem. Pokud si tedy pořídíte ovládání na levou i pravou ruku, veškeré funkce můžete navzájem kombinovat. Zařízení nevyžaduje instalaci programu a je kompatibilní se všemi operačními systémy.

Elementalist a Strategist jsou mezi sebou propojeny spojovacím kabelem a k počítači pomocí kabelu USB, ale jestli se Solid Art Labs podaří vybrat 250 tisíc dolarů, zapracuje na vývoji bezdrátového propojení. Firma má také další cíle, jako je přidání tlačítek nebo vylepšení designu (diody, barvy), ale vše záleží na počtu finančních příspěvků.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku King's Assembly - klávesnice, myš a joystick v jednom zařízení

Čtvrtek, 20 Únor 2014 - 06:53 | Jan Novák | Co k tomu dodat ... http://www.youtube.com/watch?...

Zobrazit diskusi