CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Klávesnice pro Windows 8: Část mezerníku připadla klávese Backspace

jsem levák a dle oleštění klávesnice používám právě tu levou část mezerníku. Takže tenhle MS nesmysl je pro mne kontraproduktivní.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jsem naopak pravák a dle oleštění klávesnice používám více ale také jako vy tu levou část mezerníku.

Třeba ten výzkum dělali na jedincích, co datlují jedním prstem / jednou rukou, čemuž by odpovídalo i rozložení praváků (90%) a leváků (10%) v populaci. I když tito lidé asi klovou do mezerníku uprostřed jeho šířky, nevím. (ať nikoho ani nenapadne brát tento odstaveček vážně :) )

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No, rozložení lesku na mém mezerníku (jsem pravák) rovněž ukazuje, že tenhle nový Microsoftí nesmysl bych nepoužíval, ani kdyby mě za to platili :).

+1
-66
-1
Je komentář přínosný?

Prošel jsem svůj dům a pak i kanceláře ve firmě, mezerník je u všech PC oleštěn na levé straně, takže na pravé straně do toho možná mlátí jen u MS :-p

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Asi se česká mezera píše jinak než anglická. :)

Ale teď vážně, není mezi námi lingvista, který by přispěl statistikou nejčastějších posledních písmen v českých a anglických slovech, abychom mohli provést analýzu jejich rozložení v rámci klávesnice?

Možná prostě angličtina končí častěji písmenem z levé části klávesnice (-aS -eD -inG -eR -T), a tak mezeru napíší pravým palcem, naopak od češtiny (-a -e -i -o -u (a jejich dlouhé varianty)). A nebo je to celé prostší a lidé prostě tlučou do mezerníku tou rukou ve které drží lžíci. :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je ale spatny pruzkum, mel by ses jeste zeptat, jestli tu klavesnici nemaji premapovanou:o) Treba ten mezernik pouzivaji fakt jako delete:o) Vec se ma tak, ze MS nic nezkoumal, je to solo zalezitost dvou, max tri dementu. Ti nekde zjistili, ze je tu 90% pravaku, cili ti bodou logicky vyuzivat pravou stranu mezerniku, no a protoze nevedeli k cemu je klavesa insert, tak pryc s ni taky! No a pak vzniklo tohle! Borce uz dneska rano vyhodili z prace a tahle klavesnice se stejne prodavat nebude, doufejme:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Úžasný nápad, počítam že pre Windows9 tam namiesto medzerníku dajú klávesu Delete.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná to nebude tak špatné, i když si myslím, že s tímhle přišli jen a pouze proto, aby mohli víc upozornit na win8.

Co mě více překvapilo je, že systém, který má prosadit dotykové obrazovky jako primární vstup od uživatele, má místo nějaké cool designované dotykové obrazovky propagovat "klávesnice"???

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ak dobre vidim tak klavesnica ma aj normalny backspace takze to pojde premapovat. Najlepsie cez profily pre kazdy soft. Bude to chciet zvyk ako vsetko nove. Inak v hrach by 2 tlactika na palec mohli byt docela dobre pouzitelne.Jump + 180otocka.Bud stlacit obe naraz alebo podla potreby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klavesnici s takehle delenym mezernikem koupil muj tata cca v roce '97, navic ma uprostred v opore pro zapesti touchpad (myslim ze je to A4Tech). Jako vzdy je to o zvyku, a vetsi problem nez nechtene mazani, je zvyk mackani backspace v pravo nahore - tzn nevyuzivani nove klavesy.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak teda nevim ale sem pravak at uz pouzivam mys a klavesnici zaroven a nebo pouzivam klavesnici obema rukama tak skoro vzdy mackam mezernik levou rukou.
Nedokazu si ani prdstavit ze bych mel tohle pouzivat, asi by letela oknem hned za tou predchozi microsofti.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Lol, nechcete na cdrku zavest kolonku "mega<|> tydne" a tam davat tyhle veci? Podle ochmatani mezerniku pouzivam obe strany (jsem levak). Dale nebylo zmineno, ze tomu chybi insert a prava klavesa win:o) Opravdu super novinka:) To me vzdycky pobavi, MS zamestnava nejlepsi programatory sveta, nejlepsi designery atd, atd, proste si to muze dovolit. Zajimalo by me jakym kanalem (produkcnim koleckem) si prosel tento produkt (pokud to neni nejaky hoax), byt Ballmerem, videt tohle, tak proste vsechny ty lidi zapojene do takoveho produktu, vyrazim na hodinu pro neschopnost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

[jen pro dříve narozené] Dva Backspejsy na klávesnici? Jasné dílo podvratných imperialistických živlů! To by si mladý komsomolec, který buduje mír s písní "Kupředu levá, ZPÁTKY NI KROK!" na rtech, nikdy nepořídil! 0:)

(s příspěvkem BTJ to nemá nic společného, jen to spadá do stejné kategorie charakterizované tím piktogramem, tak jsem to hodil sem. :) )

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem si zkusil neco cvicne napsat (jelkoz jsem tohle nikdy nesledoval), tak musim rict ze v 95% mackam mezernik na prave strane. pisu obema rukama ale asi tak osmi prsty. jediny kdy pouzivam mezernik levym palcem je okamzik, kdy se ma prava ruka vzdali pro stisk nejake hodne napravo vzdalene klavesy (home,pageup,sipka,numericke...), to pak prevezme pozici na mezerniku muj levy palec. tak nevim mozna bych si na to mohl zvyknout. ostatne clovek ktery se drzi jen sve zelezne kosile taknejak trochu zakrniva. muselo by to mit ale smysl. v tech hrach by to mohlo byt dobry. nejaka klavesa hned vedle jumpu

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nóóó zkuste si někdy v rámci boje proti zakrnění otočit klávesnici funkčníma klávesama k sobě a mezerníkem k monitoru! To je šrumec pak, se nestačíte divit jaký přirozený talent máte pro maďarštinu nebo tatarštinu. 0:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

som pravák, píšem troma prstami, používam z nejakého divného zvyku na medzerník pravý palec, takže space vačšinou stláčam v pravej polovici.

Ale aj tak to nepovažujem za dobrý nápad. Zvyk je zvyk a klávesnice písacích strojov nič také nemajú. Nie je to apríl? Vyhodiť insert tiež nie je dobrý nápad.
Naopak dobrý nápad je priradiť funkčným klávesám význam aj graficky. Označenie kláve je príliš technické, dnes to bežným ľuďom nič nehovorí. Konzervatívcom bude stačiť pôvodné označenie zboku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak vážení, tahle "novinka" tady už byla okolo roku 1997 v provedení od firmy BTC. Tu jejich klávesnici jsem používal asi 3 roky, než odešel BS a Enter. No a ten backspace vlevo je ptákovina, sice jsem se s tím naučil dělat, ale přechod ke standardnímu rozložení byl úleva. Dlouhé dylíty a šipky narvané pod control NEBRAT!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

CTRL, Shift, W, A, S, D, a... a sakra.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

tak tohle bych nechtel ani zadarmo, hnus jeden fialovej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nic, oni to lidi nebudou kupovat takže to samo umře na nedstatek nadšení. To je stejné jako klávesnice, které měly ty "uspávací" tlačítka mezi šipkami a PgUp/PgDn - pravidelné uspávání compu při stránkování dokumentů poslalo tyhle pokrokové výrobky rychle na smetiště mezi průkopníky slepých cest :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.