CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k KOMENTÁŘ – Šedá budoucnost retail verzí her. Fyzické kopie si kopou vlastní hrob

Ja osobne jsem spise zastancem digitalnich distribuci.
Maji 2 nezanedbatelne vyhody:
- nehrozi strata ci poskozeni media (uz ani nezpocitam kolikrat sem si kvuli tomu musel koupit novou krabici)
- nejsou zavisle na paskvilech ceskych distributoru ktere casto do budoucna nelze doplnit DLC ci datadiskem pripadne na ne ani neni patch (jeden z duvodu proc z duse nesnasim Cedegu).

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Osobne jsem zastance digitalni distribuce kterou si muzu ulozit na vlastni medium. Ale toho se clovek dneska docka v podstate jen u open source her ... dokonce i freeware byva casto p2w a bez internetu nefunguje ...

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Osobne jsem zastance fyzickeho media, na kterem je obsah, který se zaroven da stahnout z netu :-)
Tedy - pokud kupuji hru, co se intaluje na Steam, ci pokud kupuji něco od Blizzardu, například.
Koupim, mam krabici, a zaroven ji vůbec nepotrebuju, protože to stahnu z netu :-)

Mimochodem - mam zkusenosti, ze v beznem kamennem obchode (třebas JRC) koupim hry levneji, nez primo na Steamu. Je to divne, ale je to tak :-)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

"... Nehody se navíc stávají a když se zapomene heslo od účtu se čtyřmi sty počítačovými hrami, tak popraská nejedna mozková cévka. ..." Heslo sa da vzdy zresetovat. Pripadne sa da napisat na podporu. A tak isto ako sa da zabudnut heslo sa da stratit aj fyzicka kopia. Avsak heslo si viem zistit skor ako nejake blbe medium. Aj preto je pre mna predaj hier v krabicke mrtva zalezitost.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

A najednou .... blik.... a nemas ucet a ani tech 400 koupenych her :-) A podpora ukaze jen vztyceny prostrednicek.

Nezapomen ze vsechny hry na Steamu patri Valve - muzes o ne prijit stejne snadno, jako jsi k nim prisel. A nezustane nic.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

Pridem domov...co to sici...rozsvietim svetlo, zrazu...BUUUUUUUUUUUUUM. Byt v prd*eli, moja zbierka hier v prdeli.

ps: nemam 400 hier, mam 260 :D. Valve tie hry nevlastni(okrem svojich), len distribuuje. A podpora je tu od toho ak ma clovek problem. Napriklad ked niekto zabudne heslo, co u mna nehrozi kedze so prihlaseny stale. Alebo pri kradezi uctu. Co uz teoretcky mozne je ale aj na to je predsa podpora.

Ak mas zaujem kludne mi oponuj ale pis rozumne argumenty a nie tie blbosti na zaciatku, inak to nema zmysel. Na flame totiz nebudem reagovat.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak jak tu píší lidé. Zrovna nějakého rizika zrušení steamu se moc nebojím, ale stále existuje. Osobně se mi líbí princip GOGu, kde mám možnost získat starou hru s podporou za mnohem příjemnější peníz, než steam. Tam mi digitální distribuce nevadí a hlavně, není tam DRM.

Steam je takovej všeobecně známej butik s hrama, jenže je drahej. Je tam největší komunita, ale zároveň DRM. Takže nejen že je nutnost být stále online, ale staré tituly (kterém tam prodávají za docela přemrštěné ceny), které chcete opatchovat tak často vyhodí chybu, že byla nahrazena nějaká komponenta onoho DRM a máte problém, jste omezeni.

Fyzické médium a krabice vždy potěší, vyjímka byly většinou ty nejlevnější hry od cdprojektu atp. Většinou jste zakoupili jen velkou krabici obsahující miniaturní příručku a CD v tom pružném plastovém obalu. Líbí se mi možnost kterou nabízí momentálně blizzard (a věřím že i další), tzn koupíte si produkt, je naprosto jedno jak, vložíte klíč na svůj bnet účet a máte jej oficiálně. Jestli jej zakoupíte pouze jako klíč, nebo jako retail krabici, je to jen na vás.

Rozumný kompromis mi přišel, když jsem si koupil wotlk dlc wowka. Plastová krabice obalena v honosném papírovém obalu s hezkou kresbou, popiskem a otevíracím systémem ala suchý zip. Sám jsem před vydáním zaklínače 3 přemýšlel o oné nejvyšší variantě a byl jsem zklamán, že byla vyprodána aniž bych to zaregistroval. Nicméně, stejně bych si ji nejspíše za tu cenu (4k, nemýlím li se) nekoupil.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

záleží na hře... něco mi stačí jako obyčejná digitální distribuce, hlavně koupit co nejlevněji, zahrát si a zapomenout.
Ale jiné hry, zejména ty epické, si zaslouží místo na poličce.
Zaklínač 1 & 2 , WoW Battlechest, Deus Ex 1 & 3, Dragon Age:Origins, Mass Effect 1 & 2 (třetí díl NE z principu abych nepodporoval úlety BioWare) atd...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Jednak by mě zajímalo jak a kdo přemýšlí u hodnocení příspěvků. Dva ruzní uživatelé, stejný názor ten první má -2 a ten druhý +4, nechápu. Už delší dobu jsem si všiml, že většinou nesouhlas s článkem se hodnotí negativně. No nic... Ale k tématu. Jako malej jsem měl moc rád krabice od her, vystavoval jsem si je a byl jsem hrdý, na to, že je mám. Kolikrát jsem listoval brožurkách na záchodě a kochal se. Jenže člověk vyroste a zjistí, že ty krabice jsou jen bordel, postavičky strašnej kýč a nějaký media jen zabírají místo. Bylo to všechno opravdu mo krásný a nikdy na tu vůni při rozbalování nezapomenu, ale já už bych si krabici nikdy nekoupil. Preferuji digitální distribuci, je to pohodlnější, ryhlejší a paranojou netrpím tudíž se o své licence nebojím. Můj osobní názor je, že se pěkné krabice a blbůstky k tomu se moc nevyplácí dělat pro tu hrstku lidí co to stále milují, proto to teď stojí za starou bačkoru.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.