CDR.cz - Vybráno z IT

Kompatibilní tonery? Kupujte jen ty s čipem

Originální tonery a cartridge si z finančních důvodů nemůže dovolit každý, proto spousta lidí sahá po výrazně levnější alternativě – kompatibilních náplních. V zásadě to ničemu nevadí, jen si při koupi musíte dát pozor na pár věcí. Tady jsou.

Proklepněte si prodejce

Pokud v daném obchodě kupujete kompatibilní cartridge nebo toner poprvé, vždy si prodejce nejprve proklepněte na internetu. Určitě si do své tiskárny nechcete namontovat šmejd, ze kterého se vysype prášek a nenávratně poškodí vaši tiskárnu. Ano – i takové případy se občas dějí. 

Takže ještě před nákupem obhlídněte pár internetových fór a podívejte se na jeho hodnocení. Věřte, že kdyby daný prodejce prodával nekvalitní náplně, velmi rychle se to rozkřikne. Internet je v tomto směru neúprosný.

Kupujte jen náplně s čipem 

Dnešní tiskárny komunikují s náplní pomocí čipu, který je přímo součástí cartridge či toneru. Tyto čipy dokážou ohlídat, zda je v tiskárně nainstalována správná náplň, hlídají stav inkoustu, jeho expirační dobu nebo třeba i to, zda je cartridge v tiskové hlavně správně nainstalována.

Z těchto důvodů doporučujeme kupovat kompatibilní náplně vždy s novým čipem, abyste tuto komunikaci mezi tiskárnou a náplní zachovali. Bude to pro vás mnohem pohodlnější a navíc – cartridge nebo toner s čipem zvyšuje pravděpodobnost, že se jedná o kvalitní výrobek. 

Nejprve vyzkoušejte 

Našli jste prodejce kompatibilních náplní s novým čipem, který má docela dobrou pověst na internetu? Je na čase ho vyzkoušet – ale buďte opatrní. Nekupujte si hned 10 tonerů do zásoby naráz, ale začněte pomalu. Pěkně po jednom. Vyzkoušíte si, jak kompatibilní toner nebo cartridge sedí vaší tiskárně, jakou kvalitu má tisk a jak dlouho vydrží. Teprve, pokud jste s výsledky spokojení, můžete tonerů či cartridge koupit více naráz.

Přejeme vám, ať jste spokojení hned napoprvé. 

Článek připravill tonerhaus.cz 
Prodejce kompatibilních tonerů a cartridge