CDR.cz - Vybráno z IT

Konami ohlašuje nový Metal Gear Survive [GC 2016]

Metal Gear Survive 01
Hideo Kojima Konami opustil, nicméně podobně jako v Erbenově Vodníkovi, studio si nechalo jeho dítě - značku Metal Gear Solid. Všichni snad vědí, jak tento příběh dopadl, a není tak třeba nijak přibližovat, kterou částí příběhu je Metal Gear Survive.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Nemrtvý jsou ve videohrách jako strouhanka v české kuchyni - cpou se tak nějak do všeho, ale ne všude zapadnou a ne vše dělají lepším. Nejen pro to působí Metal Gear Survive poněkud tuctově. 

V první řadě se jedná o Metal Gear hru, nad kterou již nebude dozorovat Hideo Kojima, což by možná nevadilo, kdyby jej nenahradilo Konami, věhlasně známé svou schopností proměnit vše, na co sáhne, směrem k horšímu. Budiž tomu populární hashtag #FucKonami důkazem. 

Ale k faktům. Metal Gear Survive chronologicky zaujme místo po událostech Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, jen v jiné časové linii, do které nás přenesou červí díry. Jednat se bude o kooperativní survival hru, ve které budete bojovat proti hordám jednorožců. 

Spojit síly budete moct až se třemi dalšími přeživšími ve čtyřčlenné kooperaci. I přes své akčnější zasazení slibuje titul i stealth prvky, na které jsme zvyklí z předchozích her. Těšit se můžeme i na nový arsenál zbraní (akorát v traileru je vidět pouze luk s různými zbraněmi na blízko) a nové druhy nepřátel. 

Dočkat bychom se titulu měli v roce 2017 na PC, Xbox One a PS4.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Konami ohlašuje nový Metal Gear Survive [GC 2016]

Čtvrtek, 18 Srpen 2016 - 23:04 | Psycho Mantis | to si Konami dělá prdel? Opravdu dělají vše pro...

Zobrazit diskusi